Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Швајцарски јазик, а? Браво бе.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.001
Поени од реакции
83.381
Швајцарски германски јазик, според критериумите на балканот може слободно да се нарекува посебен јазик.
Не. Науката не познава различен јазик за Германија, Австрија и Швајцарија (германскиот дел). На пример, во етнологија кога се изучуваат народи / јазици, овие три групи, со сите карактеристики одат под еден народ/јазик Германски. Што не е случај другде, па така, како посебни народи се изучуваат, на пример, Сицилијанците или Андалузијците, Алзасците и други јавно непознати толку, како посебни народи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.164
Поени од реакции
16.300
А швајцарци постојат ли?
има фудбалска репрезентација, со пола странци и рамковни...
http://www.libertas.mk/video-360-stepeni-sezona-4-br-27-novi-tefterchina-vo-sudstvoto-aero-zagaduvane-ruinirani-uchilishta/
Судии обвинуваат за нови тефтерчиња во судството, по последниот скандалозен избор. Како Судскиот совет ги смени клиентите со смената на власта? :eek:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.256
:(.

Се е ралативно Војводо, зависи репер кој е за бистрина, ако си ти, испаѓа малце, некој друг ако земиме за репер можи многу да бидам, ама пак е релативно, ете ти велиш алал да му се парите украдени, шеќер да ги јадат, јас пак велам за лекарстава да ги дадат, по можност плацебо да бидат.
Ова бистрината ти беше за војводата. Дури и хинт ти дадов, ама не па не. Јбг то е.
А извини за кој украдени пари јас реков алал да им се?
За останатиот дел од постот незнам што да ти одговорам, искрено не ја гледам ни поентата што сака авторот да кажи.
п.с
овие nekolku клипчиња незнам зошто ама ептен ме потсеќаат на моменталната ситуација.
Секако Шоич ептен ме асоцира на Заев, ама ептен.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Ова бистрината ти беше за војводата. Дури и хинт ти дадов, ама не па не. Јбг то е.
А извини за кој украдени пари јас реков алал да им се?
За останатиот дел од постот незнам што да ти одговорам, искрено не ја гледам ни поентата што сака авторот да кажи.
п.с
овие nekolku клипчиња незнам зошто ама ептен ме потсеќаат на моменталната ситуација.
Секако Шоич ептен ме асоцира на Заев, ама ептен.

Јас те разбирам за бистрината, ама ти мене не, види вака, кај нас историски оперирале разни одреди, вооружени единици надвор од било каква формациска поставеност, заедничко им е што секогаш на чело стои Војвода, од контрачети до егзархиски итн.
Ете кај нас Војвода веднаш асоцира на ВМРО, а не ми е тоа намерата, те поставив на чело на одред само ;) е сеа чив...

Тоа со украдените пари, не директно, но го кажуваш индиректно, пошто секогаш банализираш кога се обидуваш да девалвираш критика за корупција, ете конкретно за ДИК тврдиш дека и ти доколку би бил на нивно место би го сторил истото, слично си напишал и со други случаеви, вработувања итн, затоа одам еден чекор понатаму, каде не можам да заклучам дека тоа го перцепираш како негативна појава која подразбира негативни последици, криминален ум секогаш наоѓа оправдување за своите постапки, пред себеси барем.

Баналзирам, како тоа велиш и јас би сркнал од медот ако можам, ама на тие шо сркаат отров да му се стори?

Едно со друго не оди.

Останатиот дел е чкрапнат онака, небитен е :rolleyes:

Шојичи и сл не сум гледал искрено досега, знам одприлика шо е и слободно можам да ти кажам дека не возат, колку долго тоа ќе трае не знам, веројатно зависи од реакциите на јавноста и како се одвива се останато како ќе „одработат“ актериве наши во приредбата, колку биле, и колку ќе бидат (не)коопеартивни, пошо сеа да земеме само на локалниве актери да им „броиме“ ќе има циркус, не за поголемите.
Такви филмови каде после се правдата излегува на бела виделина има само по филмови, пошто нема добар кај нас во случајов да победи.

Прашање е само дали да вадиме бугарски пасоши од сега, или коа ќе биде пропишано това с`с конституцијата.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Еее вчера читам читам Ердоган ваков, Ердоган султан бил а Турција последниов квартал 11,30% раст има. Раст што може 2-3 земји го имаат во светов. Македонија нула раст и таков ќе биде во 2018. Додуша ќе не стимулира чичко акумулатор да трошиме сеа со плус пари за струја ете ти раст на ЕДС.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ај на здравје!

Сите бојкот ни бираме ни плаќаме, едно три четири месеци, ниедна сметка, па да видиме како ќе ја тераме работава. Граѓанска непослушност.[DOUBLEPOST=1513068378][/DOUBLEPOST]
Еее вчера читам читам Ердоган ваков, Ердоган султан бил а Турција последниов квартал 11,30% раст има. Раст што може 2-3 земји го имаат во светов. Македонија нула раст и таков ќе биде во 2018. Додуша ќе не стимулира чичко акумулатор да трошиме сеа со плус пари за струја ете ти раст на ЕДС.
Викендов бев Истанбул она е чудо од народ гужви, економија пазарење :icon_lol:.[DOUBLEPOST=1513069397][/DOUBLEPOST]© Georgi Licovski/Epa/REX/Shutterstock
Europe / Guides & Tips
The Most Polluted Country in Europe Is...

Alex Jordan
Travel Editor

Macedonia (FYROM) has been named as Europe’s most polluted country. The Balkan nation – which borders Greece, Bulgaria, Serbia, Kosovo and Albania – is home to two of the continent’s top three most polluted cities.

https://theculturetrip.com/europe/articles/the-most-polluted-country-in-europe-is/?utm_source=facebook&utm_medium=facebook&utm_campaign=122017polluted

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Не е точно, криво му е зашто неговата држава не ја пишува во библијата. Македонија била и ке биде земја со најчист воздух. Ако каже некој поинаку нека му ја мисли од долгата рака. Ние не простуваме некој да си игра со нашата држава. Господ е еден и тој гледа и ја сака Македонија.

се врти и прима документи на некој шалтер во рандом државна институција.

S

silmarillion

Гостин
Бонева е сублимат на македонизмот. Еден типичен македонски менталитет во најпретставителен примерок. Да има утре некој музеј со воштани фигури за типични примери на една нација, Бонева ќе биде без конкуренција нашиот експонат.

Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Заев - Не кантонизација, туку конфискација на украденото

А гледај какви изјави даваше, згора на тоа уше неформирана Владата го потпиша договорот за бугаризација, шо значи одамна била договорена, веројатно за возврат за поддршката од бугаристанските служби, најтрагично е шо тој одговор формално правно е многу полош од времената спогодба со Грција, која беше потпишана во едни многу потешки услови како некоја олеснителна околност за тогашните политичари.

Сега законот за јазици, т.н Тиранска платформа целосна реализација, а негираше се.

За името не сакам да спомнам, колумна на Ѓорги Спасов дека ќе биде по теркот на договорот со Бугарија.

Ништо од ова не беше спомнато во нема правда нема мир, се состоеше од борба против корупција, кронизам и сл, и на крај се сведе на шо?

Оваа мисли дека е обенгрупенфирер на новиот светски поредок.
Демек тие шо стојат позади глобализација застапуваат некакви идеали, тука кобајаги левица, во Украина поддржуваат ултра десничари, едноставно прават сондажа, бираат подобна доктрина за опшествен продор и напаѓаат, Qr ги боли за се идеологија.

Да се впуштиш во вакви отстапки на сите страни, притоа се исто останува дома ти е дефиниција за квислинзи, оние шо чисто одработуват агенда и ништо повеќе или помалку од тоа.

Оваа власт е дно.

Еве јас прв, се каам за било каква поддршка дадена на оваа власт, ама нема назад.
Мала исправка,тази дно неште да е дно, има уште баја многу до дното.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom