- Член од
- 2 октомври 2017
- Мислења
- 183
- Поени од реакции
- 330
@Klima ured кој вивакс го имаш?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vivax-ot sto ti go ismejuvas za dadenite pari dobro gree retko pravi defrosti i za taa cena od 31.500 den e odlicen za razlika od drugi klimi
A za ST cisto informativno me interesirase sto kompresor ima.[DOUBLEPOST=1512990131][/DOUBLEPOST]
Ako sakas sliknija vlatresnata i nadvoresnata edinica bas me interesira dali e likot kako na Haier Tide modelot.pozz
Rodninata moj ima Haier Tide 18btu 5.5 kw i e zadovolen od klimata na displejot na vnatresnata edinica ja pokazuva momentalnata temperatura toa e dobro kako opcija koga ja uklulcuva ja kazuva temperaturata na koja sto e pustena klimata a potoa posle 10 sekundi temperaturata vo prostorijata ja prikazuva na displejot neznam dali ima opcija na displejot na vnatresnata da ja kazuva nadvoresnata temperatura.Eve prvite dve sliki od 3.5Прегледај го приврзокот 181579 Прегледај го приврзокот 181580 Прегледај го приврзокот 181581 Прегледај го приврзокот 181582
A treta i cetvrta e 5.5
Sifri na vnatresna/ nadvoresna edinica:
3.5 kw AS12TA2HRA/1U12BE8ERA
5.5KW AS18TD2HRA/1U18EE8ERA
Haier Tide kako sto ima na internet se so drugi sifri
Pozdrav
Vivax AEZI 5.5kw 18 btu so Toshiba kompresor GMCC ASM135D23UFZ@Klima ured кој вивакс го имаш?
Bidejki e podkrovlje na kosinata pod keramidi e 10 kamena volna na horiz.del t.e plafonot imav 10 cm tervol a dostaviv uste 10 kamena volna nad gredi od plafonot ne pod keramidi.Zatoplen sum isto kako lani postignuva klimata ama dali trosi pomalku ke vidam najubavo na dekemv.smetka
Na 3.5 samo ima diodi a na 5.5 displej kako sto kaza,pokazuva zadadena i temperatura vo prostorija t.e.kaj klimata.Kako sto vide stavena e pod greda za sega gree ama me nervira sto ako ja forsiram(pred banjanje na deteto) zadavam 28 vo treta brzina postignuva ama kako da gubi zdiv i vleguva vo defrost.Ova se slucuva so momentalnive temp. okolu 0C.Inaku ostavena na 25 vo prva brzina i malata na 26 vo vtora brzina vo dnevna imam 24-25 C bez da pravat defrost.Predimenzionirani se klimite 9kw vo 53 kvadrati ama mora da se misli i na dlaboki minusi.Utre ke odam do Setek za reklamacija pa da vidam sto ke kazat.PozdravRodninata moj ima Haier Tide 18btu 5.5 kw i e zadovolen od klimata na displejot na vnatresnata edinica ja pokazuva momentalnata temperatura toa e dobro kako opcija koga ja uklulcuva ja kazuva temperaturata na koja sto e pustena klimata a potoa posle 10 sekundi temperaturata vo prostorijata ja prikazuva na displejot neznam dali ima opcija na displejot na vnatresnata da ja kazuva nadvoresnata temperatura.
Inaku rodninava ovaa mu e vtoro zimo so Haier-ot i e zadovolen od klimata i od potrosuvackata.
Inaku fala za slikite pozz i dolgo da te sluzat klimite pozz[DOUBLEPOST=1512995513][/DOUBLEPOST]
Rodninata moj ima Haier Tide 18btu 5.5 kw i e zadovolen od klimata na displejot na vnatresnata edinica ja pokazuva momentalnata temperatura toa e dobro kako opcija koga ja uklulcuva ja kazuva temperaturata na koja sto e pustena klimata a potoa posle 10 sekundi temperaturata vo prostorijata ja prikazuva na displejot neznam dali ima opcija na displejot na vnatresnata da ja kazuva nadvoresnata temperatura.
Inaku rodninava ovaa mu e vtoro zimo so Haier-ot i e zadovolen od klimata i od potrosuvackata
Cim se diskutira da ve prasam i vas dvajcata i SITE DRUGI za mislenje.
Najubavo prasaj vo setec no mislam deka e dobro montirana spored mene no najubavo prasaj da dojdat dopolnitelno da proverat inaku mojov vivax denes do sega eden 5 minuten defrost napravi momentalno e stavena na 27°C i ne pravi defrost normalno si gree denes ili utre treba da gi cistam filtrite ne se cisteni 2 meseci ama nemav vreme inaku pravilno cistenje na filtrite e na 15 dena inaku toa sto imas 2 klimi vo 53m2 ne e nikakov problem na jaki minusi ke gi rabotis 2-te klimi a na ne mnogu ladno mozes i so 5.5kw da se zgrees no sepak ti si znaes se zavisi kako ti e rasporedot na prostoriite.Na 3.5 samo ima diodi a na 5.5 displej kako sto kaza,pokazuva zadadena i temperatura vo prostorija t.e.kaj klimata.Kako sto vide stavena e pod greda za sega gree ama me nervira sto ako ja forsiram(pred banjanje na deteto) zadavam 28 vo treta brzina postignuva ama kako da gubi zdiv i vleguva vo defrost.Ova se slucuva so momentalnive temp. okolu 0C.Inaku ostavena na 25 vo prva brzina i malata na 26 vo vtora brzina vo dnevna imam 24-25 C bez da pravat defrost.Predimenzionirani se klimite 9kw vo 53 kvadrati ama mora da se misli i na dlaboki minusi.Utre ke odam do Setek za reklamacija pa da vidam sto ke kazat.Pozdrav
Стај ми срце
Ednas nacrtav kako izgleda stanot i kaj se pozicionirani klimite da ne se poftoruvam i da bidam dosaden .Gree ubavo 5.5 ama za sama treba povisoka T i pojak izduv pa pocnuva da smeta.Se naviknavme na duvanje ama se mislam deka nesto ne e sraboteno kako sto treba.Mislam na defrostite koi se kratki po dve-tri min.ama pri opteretuvanje cesti na sekoj saat.Ke vidam utre sto ke mi kazat pa ke spodelam.Najubavo prasaj vo setec no mislam deka e dobro montirana spored mene no najubavo prasaj da dojdat dopolnitelno da proverat inaku mojov vivax denes do sega eden 5 minuten defrost napravi momentalno e stavena na 27°C i ne pravi defrost normalno si gree denes ili utre treba da gi cistam filtrite ne se cisteni 2 meseci ama nemav vreme inaku pravilno cistenje na filtrite e na 15 dena inaku toa sto imas 2 klimi vo 53m2 ne e nikakov problem na jaki minusi ke gi rabotis 2-te klimi a na ne mnogu ladno mozes i so 5.5kw da se zgrees no sepak ti si znaes se zavisi kako ti e rasporedot na prostoriite.