И кај мене се јави овој проблем па да прашам за совети тука,почна нагло да ми паѓа косата последниве два/три месеци негде крајот на август,и веќе поча да се познава косата почна да ми се ретчи поготово на предниот дел од скалпот,имам релативно долга коса до половина негде ја растам две години ама до сега едно влакно не ми паѓаше сега наеднаш почна нагло(паники скрос),незнам шо е причината...татко ми не е ќелав не верувам дека е генетски, можеби да е од стрес дека поминав низ некои работи периодот и можи да е до времето периодично шо паѓа ама не сум сигурен,правам некои remedies со толчен кромид колку толку запира паѓањето но сепак се познава... па ако имате некој совет да дајте секое мислење е добредојдено.
Користи Алпецин Ц1 шампон против опаѓање и Алпецин лосион за зајакнување на коренот на влакното, ова ти е да го успориш процесот иначе нема лек освен трансплантација ако ти е наследно. Нема врска тоа што татко ти не е ќељав, можда дедо ти е ќелав, можда роднини од страна на мајка ти се. Нее замарај со такви глупости кромиди, јајца. Ако те интересира дали ти е наследно или не појди на лекар ќе ти даде упат и ќе ти проверат хормони и ќе ти кажат што како е работата.