Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Nope, воопшто не ми е целта да релативизирам и сметам дека сега додека уште не е тргнато надолу треба да се почне некоја иницијатива за протести како за овие казни така и за платите на дик, така и за рудниците и за секоја работа која ќе ја сметаме како неисправна. Целта ми беше дека овие што зборат дека зз бил „нашиот“ спасител да сфатат дека конкретно за ова со албанскиот ќе беше сосема исто и да беше грујо само што тогаш немаше збор да кажат против и ќе им беше ко свето писмо.
Епа, ако сега молчиме тогаш спаѓаме на исто ниво, односно ниво наречено сендвичи.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Хојт Ји во интервју за Н1 демантира дека ќе биде амбасадор на САД во Македонија

http://republika.mk/856798
Лигавче ќе ви дадат од амбасада или ние да ви купиме со ребалансот??

И гаќите под хитно на перење... оти многу влага ви фатија од желбата Брус Ли да биди амбасадор!

P

psychostasia

Гостин
Епа, ако сега молчиме тогаш спаѓаме на исто ниво, односно ниво наречено сендвичи.
Треба и мора првин да се крене галама, знаеш и сам како идат тие работи. Се крева првин џева по медиуми и социјални мрежи па се излегува на протест. Треба само многу поголема внимателност од порано околу ова затоа што задира осетлива тема и лесно може да се користи за манипулација од другата страна. Мое мислење е дека поради тоа и некако отпорот потешко иде, за да не биде сендичарски. Во секој случај молкот не е решение.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ВМРО колку што се сеќавам и на последните парламентарни избори победи па што фајде од тоа?
На следните можи и ќе тепа и поубедливо па пак нешто посебно нема да смени пошто има уште еден Х во равенката. Е тој Х ги еба кокошките а не е петел ;)
Доволно ти објаснив или сакаш на посликовит начин да ти кажам дека тука друг кажува кој ќе прави влада а не граѓаните на избори.
Петелот што ги еби кокошките 10 години беше на страната на Гвујо. Му се прогледуваше низ прсти за наместени избори, беше фален како прозападен лидер, па еве каде стигнавме.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Така де , тоа и ти го велам. Туку вака сега засега како ти личи работата? На кај тежнее повеќе, на кај жал или на кај среќа?
Со жална и тажна држава како нашава, секогаш накај жал.[DOUBLEPOST=1512772029][/DOUBLEPOST]
Треба и мора првин да се крене галама, знаеш и сам како идат тие работи. Се крева првин џева по медиуми и социјални мрежи па се излегува на протест. Треба само многу поголема внимателност од порано околу ова затоа што задира осетлива тема и лесно може да се користи за манипулација од другата страна. Мое мислење е дека поради тоа и некако отпорот потешко иде, за да не биде сендичарски. Во секој случај молкот не е решение.
Брат, 70% од граѓанските активисти, односно фејкери се напикаа у Влада. Ќе поминат години додека се организира протест, реален протест а не ко ова шминкерсково. Членови на Влада протестираат :pos::pos:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Nope, воопшто не ми е целта да релативизирам и сметам дека сега додека уште не е тргнато надолу треба да се почне некоја иницијатива за протести како за овие казни така и за платите на дик, така и за рудниците и за секоја работа која ќе ја сметаме како неисправна. Целта ми беше дека овие што зборат дека зз бил „нашиот“ спасител да сфатат дека конкретно за ова со албанскиот ќе беше сосема исто и да беше грујо само што тогаш немаше збор да кажат против и ќе им беше ко свето писмо.
А кога ќе одите на протести? Има некој муабет за такво нешто или далеку ви се црвените линии. До лани некој да пуфнеше се беревте онака револуционерно со куртоните во рака ама во последно време слабо нешто. Да не ви помина револуционерниот дух?
Туку остај тоа , повеќе ме интересира како ќе реагира слободарската и демократска полиција. Дали ке ве гали како режимската или ќе ве скрши од ќотек како што е и ред. Јас лично мислам дека ќе ве рушат од ќотек. Ти што велиш ?[DOUBLEPOST=1512772235][/DOUBLEPOST]
Петелот што ги еби кокошките 10 години беше на страната на Гвујо. Му се прогледуваше низ прсти за наместени избори, беше фален како прозападен лидер, па еве каде стигнавме.
И каква врска има ова со тоа дека ВМРО имало големо членство и ќе ја победел СДСМ на избори.
Што ќе мени тоа во иднина? Да не направи влада случајно ?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.169
Поени од реакции
16.304
Лигавче ќе ви дадат од амбасада или ние да ви купиме со ребалансот??

И гаќите под хитно на перење... оти многу влага ви фатија од желбата Брус Ли да биди амбасадор!
сега е редот Амбасадорка да дојди... или онаа што лиже или онаа што псуе..:icon_mrgr:

P

psychostasia

Гостин
А кога ќе одите на протести? Има некој муабет за такво нешто или далеку ви се црвените линии. До лани некој да пуфнеше се беревте онака револуционерно со куртоните во рака ама во последно време слабо нешто. Да не ви помина револуционерниот дух?
Туку остај тоа , повеќе ме интересира како ќе реагира слободарската и демократска полиција. Дали ке ве гали како режимската или ќе ве скрши од ќотек како што е и ред. Јас лично мислам дека ќе ве рушат од ќотек. Ти што велиш ?
Јас нити сум се плашел нити ќе се плашам од ќотек Владе, а ти секогаш ќе се плашиш да излезеш затоа што имаш господар на кој му се тртиш и не смееш да му идеш контра.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Јас нити сум се плашел нити ќе се плашам од ќотек Владе, а ти секогаш ќе се плашиш да излезеш затоа што имаш господар на кој му се тртиш и не смееш да му идеш контра.
Аман бе шо кажа сега и ти, како Берик да го читам.
Е добро де храбар си нема збор тука. Јас искрено преферирам како прво друг поцивилизиран начин на демократија а не улична а како друго обожавам кога друг го кршат од ќотек а добивката сите да ја делиме така да биди си ти храбар , не ми пречи мене тоа воопшто.
И кога ќе излегвате вие храбрите на протест? За еден џандар прашувам :boksix:
П.с ете гледам Воо ти мана лајк, сигурно и тој ќе ти се приклучи на протестот ;)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Те молам, зз не е мој спасител. Многу оддамна не го бирам „помалото зло“ :)
Не те сваќам што очекуваше? Перфектно нема ни во Швајцарија а не па кај нас. Бираме секогаш опција која е подобра(бар мислиме), а не помалото зло. Демек политичарите се злото а у реалност 90% од Македонија е мини бонева и глеа да искраде кај стигне.
Доколку сметаш дека другата опција е подобра ќе си дојдат пак избори и ќе гласаш, камо среќа да имаше опција што би ги решила сите проблеми ама таква нема:)

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
сега е редот Амбасадорка да дојди... или онаа што лиже или онаа што псуе..:icon_mrgr:
Нашите овде од Путин спаси нас, на Trump we love you, преминаа и завршија така како што завршија! Брус Ли ги нокаутира...

Србите помајчини испаднаа... и му стигна вистинско засилување!

Александар Харченко (дипломатски тешкаш) нов амбасадор во Белград! Човекот кој му помогна на Додиќ да оделее на 4 години континуирани напади на Брус Ли...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Не те сваќам што очекуваше? Перфектно нема ни во Швајцарија а не па кај нас. Бираме секогаш опција која е подобра(бар мислиме), а не помалото зло. Демек политичарите се злото а у реалност 90% од Македонија е мини бонева и глеа да искраде кај стигне.
Доколку сметаш дека другата опција е подобра ќе си дојдат пак избори и ќе гласаш, камо среќа да имаше опција што би ги решила сите проблеми ама таква нема:)
Очекував на пример нешто од следниве работи:
- Очекував фејк револузионериве да не се изнапикаат у Влада
- Очекував функционери да не крадат, поготово не оние кои што до вчера збореле против тоа и плукале јавно.
- Очекував да есдеес како партија, после милијарда години во опозиција, кога ќе добие власт да не се понашаат ко претходната гарнитура.
- Очекував да кога ќе бидат фатени со пари у џеб, истите да бидат повикани на одговорност и отпуштени, односно разрешени.
- Очекував здравството да добие министер кој нема толку брзо да му го земе приматот на Нино
- Очекував да не се релативизира онолку колку што се релативизира.
- Очекував поддржувачи на есдеес да не јадат гомна за Бејли откако ги разоткри со фората „знам дека лажете, на чело ви пишува“ ко нас родителите ко мали што ни правеа.
- Очекував да нема носење луѓе на протести со бус и да им даваат сендвичи.
- Очекував мвр како едно од најруганите министерства да биде поажурно со новава Влада.
- Очекував срањето наречено „контра протест“ да остане како најдолна форма на протест а не ко овие фејкериве, сами себе што си протестираат.
- Очекував поддржувач на есдеес еднаш да каже каде „спасителот“ со иницијали зз згрешил.

Накратко, очекував есдеес да не се понаша ко дпмне.

Во врска со „помалото зло“, ќе се повторам, зло е зло и немам намера да го бирам помалото.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Site ovie ochekuvanja ke se ostvaraat koga nashta drzhava ke se integrira so EU i NATO.Zatoa glavata gore i napred vo svetla idnina.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom