Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Добриот глас на далеку се слуша.
f504f770f6b8440b393fd0831431c89a.jpg

Еве да ја покажам и јас мојата "потрошувачка" пресметана на 8метра од климата во мерна единица °C :)
Прегледај го приврзокот 181342
Во ефтина тарифа од 14-16часот немам потреба од задавање 30Ц како некои ;)....тоа е јасно од следниве графици, најтоплиот период од денот е тоа....барем засега
Aмбер 3,5Kw(на ладење) и 4,2 на греење без проблем бутка 40 па и 70м2 со добар распоред скоро цел период од денот на овие надворешни температури.
Прегледај го приврзокот 181343
Прегледај го приврзокот 181344
Овакви графикони ништо не покажуваат и докажуваат без валидни докази како виде клипови, сонди за температура, мерачи во живо итн.. Ништо чудно и во paint да се правени.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Овакви графикони ништо не покажуваат и докажуваат без валидни докази како виде клипови, сонди за температура, мерачи во живо итн.. Ништо чудно и во paint да се правени.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Paint e za amateri....ova u Bolivud e snimeno....specijalno za tvoite energergizirani miralcinja

Оставена прв пат да работи 24часа, потрошила 22KWh. Просечна 916W/h. Hansol -20, соба од куќа 16м2. Вечерите, ноќите и утрата ладни, од -2 до -4. Сетпоинт 25, внатре обично е 24. Надворешнава единица досега не сум ја начекал да покажи пониско од 0 степени, почнав да мислам дека под 0 не покажува, а цела недела колата замрзната на сабајле. Редовно прави дефрост, само не бројам по колку пати на ден.

Последно уредено:
Редовно прави дефрост, само не бројам по колку пати на ден.
Mnogu cesto pravi defrosti bas cudno mojava VIVAX sabajle napravi 5 minuten defrost i eve si gree bez maka nitu zamrznuva nitu nisto.
Cesti defrosti mojava lani pravese ama normalno koga bese -20°C -25°C a sega mnogu retko pravi dali vo edna nedela 2 pati momentalno e staena na 23°C

Кај мене (10 годишниот) Vivax Gei 18 во другата соба работи по 3-4 часа дневно, во соба која е околу 7 степени и досега (ова зимо) нема направено дефрост.

Кај мене (10 годишниот) Vivax Gei 18 во другата соба работи по 3-4 часа дневно, во соба која е околу 7 степени и досега (ова зимо) нема направено дефрост.

Togas drugar ispaga deka Hansol-ot e nesto defek ili e pak so fabricka greska bidejki vo drugata soba Vivax-ot ne ti pravi defrost a Hansolot ova vreme ti pravi po nekilku defrosti znaci deka ne nesto vo red so Hansolot
Bidejki imas isti toplinski zagubibi i kaj Vivax-ot ii kaj Hansolot ispaga deka e do klimata ( gree Hansol ) a ne do prostorot.

Togas drugar ispaga deka Hansol-ot e nesto defek ili e pak so fabricka greska bidejki vo drugata soba Vivax-ot ne ti pravi defrost a Hansolot ova vreme ti pravi po nekilku defrosti znaci deka ne nesto vo red so Hansolot
Bidejki imas isti toplinski zagubibi i kaj Vivax-ot ii kaj Hansolot ispaga deka e do klimata ( gree Hansol ) a ne do prostorot.
Не можеш да кажеш дека е дефект само ради дефростите :)
Напишав погоре , зависи од условите надвор и колку силно го оптеретуваш.

Не можеш да кажеш дека е дефект само ради дефростите :)
Напишав погоре , зависи од условите надвор и колку силно го оптеретуваш.
Kolku i da ja opteretuvas ako e kvalitetna klimata na vakov ne vlazen vozduh mnogu retko ke vleguva vo defrost samiot korisnik na Hansolot kaza deka imal vivax i deka vo soba so 7°C ne pravi nikakvi defrosti taka da ako od 7°C do 20°C i toa e opteretuvanje no vivax-ot ne pravi defrost

Има у скопјево некој што прави плочи од гус или пак да купиш готови? Имам некој шпорет со метални плочи и трошиш дрва но се губи топлината и не е енергетски ефикасен и ништо не можеш да зготвиш, па ме интересира дали може да се најдат други плочи.

Денес најдов мерач на потрошувачка , во Анхоч, ваков :
https://energenie.com/item.aspx?id=7022
Не ме израдува многу , после 15 мин. ништо не покажуваше!
@omlet13m баш како тој што го имаш ти! И од исто место :)

Последно уредено:
Денес најдов мерач на потрошувачка , во Анхоч, ваков :
https://energenie.com/item.aspx?id=7022
Не ме израдува многу , после 15 мин. ништо не покажуваше!
@omlet13m баш како тој што го имаш ти! И од исто место :)
Ист таков имам веќе една година,а и други на форумов. Пробан е со други уреди што имаат позната потрошувачка точно покажува.Јбг таква ти била среќата. :)

Ист таков имам веќе една година,а и други на форумов. Пробан е со други уреди што имаат позната потрошувачка точно покажува.Јбг таква ти била среќата. :)
Не е страшно, има 6 месеци гаранција! Ќе го сменам, ама се наострив да ја следам потрошувачката на оптеретена 3,5 Даикин во 50 м2.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom