Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И ? Не разбирам што си постирал со сликава...дај линк да прочитаме...знаеш ваљда и линк да ставиш....гледам бараташ со телефонотДобриот глас на далеку се слуша.
Овакви графикони ништо не покажуваат и докажуваат без валидни докази како виде клипови, сонди за температура, мерачи во живо итн.. Ништо чудно и во paint да се правени.Еве да ја покажам и јас мојата "потрошувачка" пресметана на 8метра од климата во мерна единица °C
Прегледај го приврзокот 181342
Во ефтина тарифа од 14-16часот немам потреба од задавање 30Ц како некои....тоа е јасно од следниве графици, најтоплиот период од денот е тоа....барем засега
Aмбер 3,5Kw(на ладење) и 4,2 на греење без проблем бутка 40 па и 70м2 со добар распоред скоро цел период од денот на овие надворешни температури.
Прегледај го приврзокот 181343
Прегледај го приврзокот 181344
Paint e za amateri....ova u Bolivud e snimeno....specijalno za tvoite energergizirani miralcinjaОвакви графикони ништо не покажуваат и докажуваат без валидни докази како виде клипови, сонди за температура, мерачи во живо итн.. Ништо чудно и во paint да се правени.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Mnogu cesto pravi defrosti bas cudno mojava VIVAX sabajle napravi 5 minuten defrost i eve si gree bez maka nitu zamrznuva nitu nisto.Редовно прави дефрост, само не бројам по колку пати на ден.
Кај мене (10 годишниот) Vivax Gei 18 во другата соба работи по 3-4 часа дневно, во соба која е околу 7 степени и досега (ова зимо) нема направено дефрост.
Не можеш да кажеш дека е дефект само ради дефроститеTogas drugar ispaga deka Hansol-ot e nesto defek ili e pak so fabricka greska bidejki vo drugata soba Vivax-ot ne ti pravi defrost a Hansolot ova vreme ti pravi po nekilku defrosti znaci deka ne nesto vo red so Hansolot
Bidejki imas isti toplinski zagubibi i kaj Vivax-ot ii kaj Hansolot ispaga deka e do klimata ( gree Hansol ) a ne do prostorot.
Kolku i da ja opteretuvas ako e kvalitetna klimata na vakov ne vlazen vozduh mnogu retko ke vleguva vo defrost samiot korisnik na Hansolot kaza deka imal vivax i deka vo soba so 7°C ne pravi nikakvi defrosti taka da ako od 7°C do 20°C i toa e opteretuvanje no vivax-ot ne pravi defrostНе можеш да кажеш дека е дефект само ради дефростите
Напишав погоре , зависи од условите надвор и колку силно го оптеретуваш.

Ист таков имам веќе една година,а и други на форумов. Пробан е со други уреди што имаат позната потрошувачка точно покажува.Јбг таква ти била среќата.Денес најдов мерач на потрошувачка , во Анхоч, ваков :
https://energenie.com/item.aspx?id=7022
Не ме израдува многу , после 15 мин. ништо не покажуваше!
@omlet13m баш како тој што го имаш ти! И од исто место![]()

Не е страшно, има 6 месеци гаранција! Ќе го сменам, ама се наострив да ја следам потрошувачката на оптеретена 3,5 Даикин во 50 м2.Ист таков имам веќе една година,а и други на форумов. Пробан е со други уреди што имаат позната потрошувачка точно покажува.Јбг таква ти била среќата.![]()