Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А бе јас од првиот ден прашував,дури и ме банираа после повици убиј те го и умри будало,на некои вакви берзански експерти и трговци со валути,на кои мама и тато им плаќаат кафе и пелени.Патем и јас уште не го знам одговорот на твоето прашањеЌе си купел денес или утре, а незнаеш каде се чува... Како тогаш ќе го продадеш поскапо, што ќе му продадеш на тој што ќе сака да ти го купи
Абе ти богат си бил, штом така уплаќаш 15.000 долари![]()
А бе јас од првиот ден прашував,дури и ме банираа после повици убиј те го и умри будало,на некои вакви берзански експерти и трговци со валути,на кои мама и тато им плаќаат кафе и пелени.Патем и јас уште не го знам одговорот на твоето прашање![]()
Еве јас за една недела колку сум тука добар![]()
Полека бе,ќе ги фати вртоглавица.[DOUBLEPOST=1512722710][/DOUBLEPOST]Еве ви шема како да направите многу пари со многу мал ризик на Биткоин...Толку е дефектен системот што може преку арбитража на различни берзи да се фати и до 15%. Ова се прави и со злато само таму повече од 0.1% не се добива.
Цени на биткоин на различни берзи во ист момент денес:
$16,779 на Coinbase
$15,698 на Gemini
$15,498 на Bitstamp
$15,497 на BTC-e
$15,300 на Bitfinex
Купуваш на ефтина берза и веднаш продаваш на скапа финтата е што пократко време да поседуваш биткоин. Шемата е позната како арбитража...се прави со сите средства кои се тргуваат на повеќе различни берзи. Финтата е што независиш од тоа дали ќе расте или паѓа берзата а што е понестабилна имаш најверојатно екстра приходи.
Гратис од Чичко Кеш..[DOUBLEPOST=1512687808][/DOUBLEPOST]Инаку оваа шема ја прави
https://tether.to/ и неговата подружница
https://www.bitfinex.com/
Со туѓи пари и ги ригува намерно берзите..за да заработува од арбитража...преку фиктивен пег со УСД...и штанцање на не покриени Тетерчиња...
Фирмата од 0 долари за 2 години вреди окулу 900.000.000[DOUBLEPOST=1512688602][/DOUBLEPOST]
NYSE= New York STOCK exchange...
Незнам,еден член овде тврдеше дека пие кафе со некој кој купува станови у мкд и у странство и плацеви у трпеица со пари од разлика .Значи можат да се укешираатЈас колку што знам Биткоинот си го чуваш на компјутерот или на УСБ.
А може да тргуваш/кладиш на неговата вредност без да го поседуваш.
Финтата со погорниот член беше или лаже или се фали. Ем незнае нешто што е и како функционира а вика денес/утре ќе купел.
Дај боже стварно 15.000$ да му се пичкин дим
Значи ти играш на вредноста, не поседуваш Биткоин така ???
Ако не го поседуваш тоа не е тргување, тоа е само кладење и условно кажано нема врска со криптовалути. Тоа ти се форкес платформи, со нив сигурно губиш.[DOUBLEPOST=1512724260][/DOUBLEPOST]Јас колку што знам Биткоинот си го чуваш на компјутерот или на УСБ.
Финтата со погорниот член беше или лаже или се фали. Ем незнае нешто што е и како функционира а вика денес/утре ќе купел.
Ако не знаеш не ги лажи луѓето, со такви форкес шеми ти се сигурен начин да загубиш пари. Тоа практично нема врска со крипто валути, само са кладиш.Еве ви шема како да направите многу пари со многу мал ризик на Биткоин...Толку е дефектен системот што може преку арбитража на различни берзи да се фати и до 15%. Ова се прави и со злато само таму повече од 0.1% не се добива.
Цени на биткоин на различни берзи во ист момент денес:
$16,779 на Coinbase
$15,698 на Gemini
$15,498 на Bitstamp
$15,497 на BTC-e
$15,300 на Bitfinex
Купуваш на ефтина берза и веднаш продаваш на скапа финтата е што пократко време да поседуваш биткоин. Шемата е позната како арбитража...се прави со сите средства кои се тргуваат на повеќе различни берзи. Финтата е што независиш од тоа дали ќе расте или паѓа берзата а што е понестабилна имаш најверојатно екстра приходи.
Гратис од Чичко Кеш..[DOUBLEPOST=1512687808][/DOUBLEPOST]Инаку оваа шема ја прави
https://tether.to/ и неговата подружница
https://www.bitfinex.com/
Со туѓи пари и ги ригува намерно берзите..за да заработува од арбитража...преку фиктивен пег со УСД...и штанцање на не покриени Тетерчиња...
Фирмата од 0 долари за 2 години вреди окулу 900.000.000[DOUBLEPOST=1512688602][/DOUBLEPOST]
NYSE= New York STOCK exchange...
Сега ме заинтригира.Очекуваш нешто да се смени?Русија? Или зборуваш за три-четири децении.Ако не го поседуваш тоа не е тргување, тоа е само кладење и условно кажано нема врска со криптовалути. Тоа ти се форкес платформи, со нив сигурно губиш.[DOUBLEPOST=1512724260][/DOUBLEPOST]
Ако не знаеш не ги лажи луѓето, со такви форкес шеми ти се сигурен начин да загубиш пари. Тоа практично нема врска со крипто валути, само са кладиш.
Со криптовалути на краток рок не се заработуваат пари.
Јас колку што знам Биткоинот си го чуваш на компјутерот или на УСБ.
Јас до сега немам купувано. Денес или утре ќе купам преку eToro. Имаш и апликација за на тел. Таму можеш да тргуваш. Знам дека кога си ги вадиш парите зимаат 25$ Fee. Тоа е фиксно. Уплата правиш на акаунтот преку кредитна картичка. Јас ќе уплатам преку при-пејд кредитна картичка.
Бај д веј денес ми стигна исто од акаунтот кај што ја имам при-пејд кредитната картичка ( Revolut Card) дека прават ќе има можност за тргување со крипто валути исто како и плаќање. UK фирма се и ја користам таа сметка на секојдневна база, делуваат леџит.
За тоа каде се чува криптовалутата уште немам доволно инфо, и не би шпекулирал.
Ми препорачаа документарец да гледам Bitcoin Banking на нетфликс го имало, па викендов ќе го глеам и ваљда ќе научам повеќе.
Поздрав
Во моментов си во - негде 10 % :/Прееска купив за сефте преку etoro за 250 $ нек се угоде и ќе видиме како оди... до сега имам 60 центи профит![]()
Што да се смени, што Русија??? Се разбираш самиот што пишуваш?[DOUBLEPOST=1512742769][/DOUBLEPOST]Сега ме заинтригира.Очекуваш нешто да се смени?Русија? Или зборуваш за три-четири децении.
Со вакви постови ја промашуваш темата.AAFX TRADING нуди 1:2000 левериџа на биткоин...или ставиш 200$ и рипне за 30% како вчера имаш добивка од 60000% или 200$ ти стануваат 120.000 $ за 1-2 часа. Брзи пари на стероиди...за 60 минути купуваш од џепарац куќа во Скопје.