Криптовалути - Cryptocurrency Bitcoin Ethereum.....

• Креатор на темата Креатор на темата Igor.sv
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе си купел денес или утре, а незнаеш каде се чува... Како тогаш ќе го продадеш поскапо, што ќе му продадеш на тој што ќе сака да ти го купи o_O
Абе ти богат си бил, штом така уплаќаш 15.000 долари :pos:
А бе јас од првиот ден прашував,дури и ме банираа после повици убиј те го и умри будало,на некои вакви берзански експерти и трговци со валути,на кои мама и тато им плаќаат кафе и пелени.Патем и јас уште не го знам одговорот на твоето прашање ;)

А бе јас од првиот ден прашував,дури и ме банираа после повици убиј те го и умри будало,на некои вакви берзански експерти и трговци со валути,на кои мама и тато им плаќаат кафе и пелени.Патем и јас уште не го знам одговорот на твоето прашање ;)

Јас колку што знам Биткоинот си го чуваш на компјутерот или на УСБ.
А може да тргуваш/кладиш на неговата вредност без да го поседуваш.

Финтата со погорниот член беше или лаже или се фали. Ем незнае нешто што е и како функционира а вика денес/утре ќе купел.
Дај боже стварно 15.000$ да му се пичкин дим :cool:

Еве јас за една недела колку сум тука добар :)

Значи ти играш на вредноста, не поседуваш Биткоин така ???

Еве ви шема како да направите многу пари со многу мал ризик на Биткоин...Толку е дефектен системот што може преку арбитража на различни берзи да се фати и до 15%. Ова се прави и со злато само таму повече од 0.1% не се добива.
Цени на биткоин на различни берзи во ист момент денес:
$16,779 на Coinbase
$15,698 на Gemini
$15,498 на Bitstamp
$15,497 на BTC-e
$15,300 на Bitfinex
Купуваш на ефтина берза и веднаш продаваш на скапа финтата е што пократко време да поседуваш биткоин. Шемата е позната како арбитража...се прави со сите средства кои се тргуваат на повеќе различни берзи. Финтата е што независиш од тоа дали ќе расте или паѓа берзата а што е понестабилна имаш најверојатно екстра приходи.
Гратис од Чичко Кеш..[DOUBLEPOST=1512687808][/DOUBLEPOST]Инаку оваа шема ја прави
https://tether.to/ и неговата подружница
https://www.bitfinex.com/
Со туѓи пари и ги ригува намерно берзите..за да заработува од арбитража...преку фиктивен пег со УСД...и штанцање на не покриени Тетерчиња...
Фирмата од 0 долари за 2 години вреди окулу 900.000.000 :cenzura:[DOUBLEPOST=1512688602][/DOUBLEPOST]
:aplauz:NYSE= New York STOCK exchange...
Полека бе,ќе ги фати вртоглавица.[DOUBLEPOST=1512722710][/DOUBLEPOST]

Финтата со погорниот член беше или лаже или се фали. Ем незнае нешто што е и како функционира а вика денес/утре ќе купел.

Незнам,еден член овде тврдеше дека пие кафе со некој кој купува станови у мкд и у странство и плацеви у трпеица со пари од разлика .Значи можат да се укешираат;)

Последно уредено:

Ако не го поседуваш тоа не е тргување, тоа е само кладење и условно кажано нема врска со криптовалути. Тоа ти се форкес платформи, со нив сигурно губиш.[DOUBLEPOST=1512724260][/DOUBLEPOST]
Еве ви шема како да направите многу пари со многу мал ризик на Биткоин...Толку е дефектен системот што може преку арбитража на различни берзи да се фати и до 15%. Ова се прави и со злато само таму повече од 0.1% не се добива.
Цени на биткоин на различни берзи во ист момент денес:
$16,779 на Coinbase
$15,698 на Gemini
$15,498 на Bitstamp
$15,497 на BTC-e
$15,300 на Bitfinex
Купуваш на ефтина берза и веднаш продаваш на скапа финтата е што пократко време да поседуваш биткоин. Шемата е позната како арбитража...се прави со сите средства кои се тргуваат на повеќе различни берзи. Финтата е што независиш од тоа дали ќе расте или паѓа берзата а што е понестабилна имаш најверојатно екстра приходи.
Гратис од Чичко Кеш..[DOUBLEPOST=1512687808][/DOUBLEPOST]Инаку оваа шема ја прави
https://tether.to/ и неговата подружница
https://www.bitfinex.com/
Со туѓи пари и ги ригува намерно берзите..за да заработува од арбитража...преку фиктивен пег со УСД...и штанцање на не покриени Тетерчиња...
Фирмата од 0 долари за 2 години вреди окулу 900.000.000 :cenzura:[DOUBLEPOST=1512688602][/DOUBLEPOST]
:aplauz:NYSE= New York STOCK exchange...
Ако не знаеш не ги лажи луѓето, со такви форкес шеми ти се сигурен начин да загубиш пари. Тоа практично нема врска со крипто валути, само са кладиш.
Со криптовалути на краток рок не се заработуваат пари.

Ако не го поседуваш тоа не е тргување, тоа е само кладење и условно кажано нема врска со криптовалути. Тоа ти се форкес платформи, со нив сигурно губиш.[DOUBLEPOST=1512724260][/DOUBLEPOST]
Ако не знаеш не ги лажи луѓето, со такви форкес шеми ти се сигурен начин да загубиш пари. Тоа практично нема врска со крипто валути, само са кладиш.
Со криптовалути на краток рок не се заработуваат пари.
Сега ме заинтригира.Очекуваш нешто да се смени?Русија? Или зборуваш за три-четири децении.

Поседувам и биткоин плус.

Јас до сега немам купувано. Денес или утре ќе купам преку eToro. Имаш и апликација за на тел. Таму можеш да тргуваш. Знам дека кога си ги вадиш парите зимаат 25$ Fee. Тоа е фиксно. Уплата правиш на акаунтот преку кредитна картичка. Јас ќе уплатам преку при-пејд кредитна картичка.

Бај д веј денес ми стигна исто од акаунтот кај што ја имам при-пејд кредитната картичка ( Revolut Card) дека прават ќе има можност за тргување со крипто валути исто како и плаќање. UK фирма се и ја користам таа сметка на секојдневна база, делуваат леџит.

За тоа каде се чува криптовалутата уште немам доволно инфо, и не би шпекулирал.

Ми препорачаа документарец да гледам Bitcoin Banking на нетфликс го имало, па викендов ќе го глеам и ваљда ќе научам повеќе.

Поздрав

и јас имам револут ама кога ја отворив последен пат ми пишуваше дека веќе не ја прифаќа нашата држава, кај тебе ништо не пишува?

AAFX TRADING нуди 1:2000 левериџа на биткоин...или ставиш 200$ и рипне за 30% како вчера имаш добивка од 60000% или 200$ ти стануваат 120.000 $ за 1-2 часа. Брзи пари на стероиди...за 60 минути купуваш од џепарац куќа во Скопје.

Последно уредено:
99% од ликовите кои пишуваат овде појма немаат за криптовалутите. Го разбирам дечкото кои си го избриша акаунтот. Нема никаква цел да дискутираш со неписмени.

Според мене ова во иднина ќе биде доста популарно( криптовалутите) а и доста народ ќе се збогати од тоа.

П.с. за разлика од Македонската берза овде се прават повеќе пари

Bitcoin годишни троши 32TW/h електрична енергија во моментот што е еднакво на порошувачката на електична енергија на Србија. Ако продолжи зголемувањето на потрочувачката на електрична енергија за копање во Фебруари 2020 целото светско производство на електична енергија нема да биде доволно за да ги задоволи потребите на Биткоин. Добро е ова да се знае...

Сега ме заинтригира.Очекуваш нешто да се смени?Русија? Или зборуваш за три-четири децении.
Што да се смени, што Русија??? Се разбираш самиот што пишуваш?[DOUBLEPOST=1512742769][/DOUBLEPOST]
AAFX TRADING нуди 1:2000 левериџа на биткоин...или ставиш 200$ и рипне за 30% како вчера имаш добивка од 60000% или 200$ ти стануваат 120.000 $ за 1-2 часа. Брзи пари на стероиди...за 60 минути купуваш од џепарац куќа во Скопје.
Со вакви постови ја промашуваш темата.

Што викате електронеум до нова година долар или нема шанси ?

Bitcoin is on course to create 'largest financial bubble ever'
http://www.dailymail.co.uk/news/art...ack-create-largest-financial-bubble-ever.html
Bitcoin bubble follows classic pattern of investment mania
https://www.ft.com/content/a2c5f07e-dbf9-11e7-a039-c64b1c09b482
bitcoin-dec-7.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom