Криптовалути - Cryptocurrency Bitcoin Ethereum.....

• Креатор на темата Креатор на темата Igor.sv
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Богов е во право само блок чејнот вреди...лимитираната понуда е проблем и копањето. Инаку има страшна волотилност во биткоинот...овие 3 работи го прават целосно неупотеблив како валута. Има повеќе логика да се користи злато или друга стока (да златото го сметам за стока) или речиси било што акции, обрзници, енергија итн за валута...крипто"валути" се еден од најлошите кандидати за замена на сегашните фиат валути. Целата приказна и спин за продажба на криптоиди е тежок булшит. Како и да е ако можеш да направиш пари ок...инаку јас мислам дека биткоинот наскоро ќе колабира и можеби ќе го шортам. Под услов да најдам добар инструмент...иако се што видов ми е малку безвеза и сумљиво. Но ако најдам нешто ок дефинитивно би се кладел дека целата индустрија на криптовалути ќе колабира релативно брзо.
Многу е веројатно дека биткоинот да колабира, но не брзо. Ќе расте уште многу.
Поголеми шанси има да колабира целата банкарска идустрија него индустријата на криптовалути.

Ja neznam sto se pravite eskperti okolu predviduvanje za btc koga nema takvi. Moze da spekulirate do utre sabajle dali ke raste ili paga ne zavisi od vasite analizi :)

Ако дозволат слободно движење на капитал од мк надвор ќе ги има следните ефекти:
-сериозно негативен платен биланс
-пад на девизни резерви
-неможност да одржување пег со евро
-девалвација
-пад на домашна побарувачка
-пад на домашни инвестиции
-ценовни шокови инфлација а после може и дефлација па инфлаци и слично
- пад на бдп
- зголемување на невработеност
Ова се краткорочни ефекти на долгрок се генерално позитивни...ама колку ќе трае првичниот хаос ептен тешко е да се знае.
Ова се тешки глупости.
Венецуела издава своја криптовалута, нафтата ќе ја продава со нејзе. Не можам сега линк да најдам вчерашна вест.

Ја го ја :icon_lol:. https://www.reuters.com/article/us-...aunch-oil-backed-cryptocurrency-idUSKBN1DX0SQ
Паметно, тоа ќе ги извлече од кризата.[DOUBLEPOST=1512651551][/DOUBLEPOST]
Ja neznam sto se pravite eskperti okolu predviduvanje za btc koga nema takvi. Moze da spekulirate do utre sabajle dali ke raste ili paga ne zavisi od vasite analizi :)
Не се правиме експерти туку само пренесуваме што прогнозираат експертите. ;)[DOUBLEPOST=1512651994]
Абе сето тоа е убаво, ама Венецуела не е баш погодно местенце во моментов за никаква инвестиција.... бар мене така ми се чини.
За други видови инвестиции Венецуела не е погодно место, но за инвестирање во нивното кипто е идеална.

Последно уредено:
Не би било лошо,ако си веќе љубител на такви стории, да ги погледнеш ситните букви на приказната за купување на стан во Битола и Солун и плац во Трпејца :) Има некои "криптовалути" употребливи и како даночна димна завеса :)

Не знам јас што ти подразбираш под стории, јас пијам кафе со тој човек еднаш неделно.

Не ја труј темата, оваа е тема за тие кои веруваат во криптовалути и можноста да се заработи на нив. Ако не веруваш, секогаш можеш да си отвориш нова тема, нешто како опасноста од вложување во криптовалути и таму можеш со @StefusRefus до мила волја да дискутирате за лалињата во Холандија.[DOUBLEPOST=1512652453][/DOUBLEPOST]

Точно така. Нема ум во моментот кој може да ги анализира сите податоци и да предвиди во кој правец ќе се движи сето ова. Скептиците забораваат еден многу важен податок кој се однесува до Биткоинот, а тоа е дека бројот на Биткоини е ограничен. Еднаш кога ќе се ископа и последниот Биткоин, рударењето ќе престане. Биткоинот не е како доларот или било која друга валута која владите можат да ја печатат до мила волја.

Jас лично познавам еден човек од Битола кој со парите заработени од криптовалутите има купено стан во Битола, плац во Трпејца и стан во Солун. Ти во меѓувреме продолжи со @StefusRefus да мудруваш за лалињата во Холандија.
Хаха јас не се занимавам со илегални активности...инаку ако вака продолжи биткоин за 2-3 години ќе колабира светската економија сценарио ала 2008 или 1929...марк мај вордс. Јас сум 100/100 легит човек.

Хаха јас не се занимавам со илегални активности...инаку ако вака продолжи биткоин за 2-3 години ќе колабира светската економија сценарио ала 2008 или 1929...марк мај вордс. Јас сум 100/100 легит човек.
Па тоа е идејата, да ја колабира и да се премине на користење криптовалути место пари.

Кој го боли курот со што ти се занимаваш? Дај не досадувај на темата со безвезни глупости.

Избега возот со IOTA-та, оној брзиот. Сега очекувам малку да падне, да се стабилизира и некаде пред Нова Година повторно да почне да расте. За подолгорочно вложување ја препорачувам ADA Cardano, очекувам за година две астрономски да порасне.

Не се разбирам јас многу во крипто валутиве ама гледам ADA и IOTA имаат огромна количина во оптек, не е тоа еден вид губење на вредноста на истиот или ?

И прашање до тие што копаат..
Дали ADA и IOTA се копаат на ист начин како и етериумот на пример? Сакам да вложам 2-3к во систем за копање, со тоа што би ги чувал валутиве на подолг временски рок

@Ставрогин ќе те молам без навреди.

OK, само што ја трујат темата со глупости. Заради таквите дечкото кој ја отвори темата си го избриша профилот. Види го те молам овој коментар.

Како што тргнало, ќе почнеме и деца да принтаме, без никаков контакт.

Значи некој отвара корисна тема, споделува информации на кои може да се заработи, овој продава селски хумор.

Не се разбирам јас многу во крипто валутиве ама гледам ADA и IOTA имаат огромна количина во оптек, не е тоа еден вид губење на вредноста на истиот или ?

И прашање до тие што копаат..
Дали ADA и IOTA се копаат на ист начин како и етериумот на пример? Сакам да вложам 2-3к во систем за копање, со тоа што би ги чувал валутиве на подолг временски рок
IOTA не се копа, за АДА не знам.
Да, колку повеќе токени во оптек толку поспоро ќе расте.
Пример, ако две различни крипто валути со ист маркет кап, едната со многу токени во оптек, другата со помаку, таа со помалку токени во оптек ќе има поголема вредност.

OK, само што ја трујат темата со глупости. Заради таквите дечкото кој ја отвори темата си го избриша профилот. Види го те молам овој коментар.

Значи некој отвара корисна тема, споделува информации на кои може да се заработи, овој продава селски хумор.

Ок, затоа пријавувајте се што е офтопик, не може админ 24/7 да ги мониторира сите постови. Еве тој пост го избришав.

Оти илегални? Ако во мк е илегално во други држави е ок. Така да до државата е.

Нашата чудесна земја Македонија

Не знам јас што ти подразбираш под стории, јас пијам кафе со тој човек еднаш неделно.

Не ја труј темата, оваа е тема за тие кои веруваат во криптовалути и можноста да се заработи на нив. Ако не веруваш, секогаш можеш да си отвориш нова тема, нешто како опасноста од вложување во криптовалути и таму можеш со @StefusRefus до мила волја да дискутирате за лалињата во Холандија.[DOUBLEPOST=1512652453][/DOUBLEPOST]

Точно така. Нема ум во моментот кој може да ги анализира сите податоци и да предвиди во кој правец ќе се движи сето ова. Скептиците забораваат еден многу важен податок кој се однесува до Биткоинот, а тоа е дека бројот на Биткоини е ограничен. Еднаш кога ќе се ископа и последниот Биткоин, рударењето ќе престане. Биткоинот не е како доларот или било која друга валута која владите можат да ја печатат до мила волја.
Ставот дека сметам дека крипто валутите се намерна или случајна превара не е труење на темата. Случајот на твојот кафе-пријател само ми го потврдува мислењето. Не викам дека не се обогатил , ама дека тоа е регуларна работа на легален пазар, нема шанса. И уште многу долго нема да ја биде. За илузијата на далечниот комунизам не сакам да праам муабет.
Инаку самиот факт дека наводно биткоинот е ограничен е многу сомнителна работа. Тој е резултат на потврдување на размена по договорена цена. Размените ќе траат додека трае светот и векот , па блоксинџирот би требало да е неограничен. Така да рударењето треба да е неограничено исто така како е и копањето на злато, се додека има копачи, енергија и интерес за таа стока.

Инаку самиот факт дека наводно биткоинот е ограничен е многу сомнителна работа. Тој е резултат на потврдување на размена по договорена цена. Размените ќе траат додека трае светот и векот , па блоксинџирот би требало да е неограничен. Така да рударењето треба да е неограничено исто така како е и копањето на злато, се додека има копачи, енергија и интерес за таа стока.

Тебе може да ти биде сомнително и дека небото е плаво, но тоа нема ди промени фактите. Кодот на Биткоинот оневозможува бесконечно ископување. Онај момент кога 21 милионитиот биткоин ќе биде ископан, копањето ќе престане.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom