Не е тачно. Има луѓе и од СДС што не се слагаат со мењање на име. Али ништо нема да напраат по тоа прашање кога ќе се деси, а ќе се деси, исто како што патриотите не направија ништо кога го сменија во ФИРОМ. Мене друго ми е муабетот, еве ајде ќе се праиме глупи дека е сасвим нормално државен службеник без два дена приватен бизнис да има возен парк од миљон евра во земја со 300 ЕУР плата и 40% незапосленост. Али имаш дебили кои викаат АКО МИ ГО ТРУЈАТ ДЕТЕТО СО ФАЛС ЛЕКОВИ, ТИЕ ШТО МИ ГО ТРУЈАТ ДЕТЕТО МИ ВЕТИЈА ДЕКА НЕМА ДА ГО СМЕНАТ ИМЕТО НА ДРЖАВАТА. Епа што би рекол Младенов покоен, со такви нема компромис.
Кака-Сан, од каде потребата да се пакува криминално стекнат капитал, шверц комерц на лекови со името и генерално со прашања од национален интерес?
Договорот за бугаризација е резултат на тоа шо истата фармацевтска мафија шверцуваше лекови тука го рашири бизнисот и во Бугарија?
Или да речиме крими-полициските структури кои шо години хараат со организранито криминал со сите содедни земји е поврзано директно со промена на име и се попатно?
Ајде тоа, кажи по врска има законот за албанизација со нема правда нема мир и на крај краева со евроинтеграциите пошто и Јоханес Хан јавно ги одеба за тоа, дека е локален шверцерски пазар?
Вака се сведува ефтино спакувана манипулација од типот глејте шо направија сеа треба да капитулираме на сите страни, пошто на секој отпор од страна на ДПМНЕ сместа се пласира некоја пиздарија шо имаат напраено и од авион се гледа дека qr ги боли овие сега за истото тоа, пошо они имаат намера да го надоградат истото тоа, само ги држат на краток ланец за да се реализра агендата.
Фактичка состојба е дека не купија и продадоа во еден потег, јас немам илузија.
American democracy and British justice in full throttle. Ни први ни последни а пренеле жедни преку вода многу попаметни од нас.
Не ми е јасно само колку за нос се влечени нашите „лидери“.
Сево ова можеше многу порелаксирано да го изведе претходната власт, факт е дека не го направи, кои се причините не навлегувам, а не сум многу кон тоа дека преовладуваше патриотизмот.
П.С Кака е генерал на јапонски, па малку посоодеветно, пошто стратег како тебе со јаки врски шо знае пред време се ама само глеа од страна еве не просветлува на форумот, така да не е навреда.