.
Cestito samo nemame nikakva korist od informaciava ako ne ni kazis so kakvi dokumenti si?
So poteklo od roditel[DOUBLEPOST=1511944227][/DOUBLEPOST]
Intervju Maj 2016 vo BitolaKad si bio na intervju?
.
Cestito samo nemame nikakva korist od informaciava ako ne ni kazis so kakvi dokumenti si?
Intervju Maj 2016 vo BitolaKad si bio na intervju?
Не е нешто ново. Имав шофер пријавено со исти документи, при контрола фирмата ми ја казнаа нешто под 5000€, него лично 3000, и забрана за работа и влез во унијата 5 години. Нема врска што се ни беше легално. Тамошните синдикати и здруженија бараат заштита. Плус има и некоја заебанција со бугарските пасоши, незнам од која причина тешко даваат и осигурително бројче, се чека по месец, месец и пол. Не знам...Тие штo плaнирaте кoгa ке ги земете пaсoшите дa шљaкaте пo ЕУ, дa чепкaте, вчерa чoвек сo личнa кaртa зa пoстoјaн престoј штo се земa сo прoизхoд зaминa вo Гермaнијa дa рaбoти пријaвен вo Бугaрскa фирмa кoјa е регистрирaнa вo Гермaнијa aмa кaкo штo гo рaзбрaв плaтaтa ке му биде пoнискa и имaл некoе лoшo здрaственo oсигурувaње тaму штo не пoкривaлo речиси ништo.
Да бе, два- три дена беше разликата, ама плус мојот дедо ми е мене во права линија, а него му е брат на дедо. Стварно nonsense!!! Така да се шо кажувате и анализирате паѓа во вода и нема никаква врска, повеќето е среќа и лотарија, шо да ви кажам.Ако во исто време исти ден бевте на интервју , тогаш да, тој имал среќа. Ако сте биле во различни периоди тогаш нема врска со среќа.
kade go najde ova,na linkot druga tema e?http://gerb.bg/bg/news/detail-emiliya_milkova_naroden_predstavitel_ot_gerb_obrazovanieto_e_v_centara_na_nacionalnite_politiki-46792.html
По повод темите в дневнија ред на комисијата по политиките за б'лгарите в чужбина, Милкова информира, че през декември ште б'дат дискутирани законодателни промени за облекчаване на процедурите за б'лгарско гражданство. „На последното заседание на комисијата прис'стваха представители на б'лгарските обштности в Албанија и Косово. Целта на срештата бе да разширим с'трудничеството. Чрез министерството на образованието има различни финансови инструменти, за да б'дат подпомогнати б'лгарските училишта зад граница”, отчете Емилија Милкова, а прис'стваштите пројавиха интерес к'м подд'ржането на тесни вр'зки с нашите с'народници в Западните покрајнини, Молдова, Украјна.
Cestitki odobreno ti e drzavjanstvoto!!!Isprateno ti e vo bg ambasadata vo Skopje.Ke ti treba adresa tie ke ti kazat najdobro kako bi odela ponatamosnata procedura.Mislam deka obicno ja davaat sluzbenata adresa ul.Lege br.6 vo Sofija.Vo sekoj slucaj od ambasadata ke te upatat najdobro.Pozdrav i so sreka uste ednas.Луѓе ај молам за малку помош: Ми пишува вака на страната на mjs.bg:
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Освен 2 слики и да уплатам 25Евра во Уни банка(тоа ми кажаа), која адреса треба да ја пријавам во бугарска амбасада во Скопје кога ќе отидам да го земам државјанството??
Откако ќе го земам како оди наредно со закажување за сликање во БГ или има нешто плус? Фала најмногу унапред на сите добронамерни одговори
Cestitki,kolku vreme cekase ukaz/?Луѓе ај молам за малку помош: Ми пишува вака на страната на mjs.bg:
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Освен 2 слики и да уплатам 25Евра во Уни банка(тоа ми кажаа), која адреса треба да ја пријавам во бугарска амбасада во Скопје кога ќе отидам да го земам државјанството??
Откако ќе го земам како оди наредно со закажување за сликање во БГ или има нешто плус? Фала најмногу унапред на сите добронамерни одговори
Благодарам, нека се враќа кај сите за побрзо. Иначе број серија 11000/16 . Од образувана преписка 07.2016 тек денес ми е потпишан указот, пред 2 месеци беше одобрено.Cestitki odobreno ti e drzavjanstvoto!!!Isprateno ti e vo bg ambasadata vo Skopje.Ke ti treba adresa tie ke ti kazat najdobro kako bi odela ponatamosnata procedura.Mislam deka obicno ja davaat sluzbenata adresa ul.Lege br.6 vo Sofija.Vo sekoj slucaj od ambasadata ke te upatat najdobro.Pozdrav i so sreka uste ednas.
De breeeee so tatko blgarin godina i pol od intervju cekas ukaz?????e taka vi e koga odite preku bitola skopje namesto direktno sofijaSo poteklo od roditel[DOUBLEPOST=1511944227][/DOUBLEPOST]
Intervju Maj 2016 vo Bitola
Честитки!Благодарам, нека се враќа кај сите за побрзо. Иначе број серија 11000/16 . Од образувана преписка 07.2016 тек денес ми е потпишан указот, пред 2 месеци беше одобрено.
Со ученичка книшка од баба ми, на бугарски езикЧеститки!
Уште да споделиш со какви документи ти беше одобрено државјанството?
Orginalot kniska I'm go dade?Со ученичка книшка од баба ми, на бугарски език
Го дадов на увид при интервјуто во СК и заверена копија, веднаш ми го вратија оригиналот.Orginalot kniska I'm go dade?