Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 ноември 2017
Мислења
9
Поени од реакции
5
Smenet mi e statusot
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Sto e sledno?kolku vreme se ceka?
66**/2016
Si imal sreka sto ne te stavile na dopolnitelna proverka,sega ke cekas otprilika za 2 nedeli ke te stavat na proverka od viceprezidenta ili so potpisan ukaz.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Si imal sreka sto ne te stavile na dopolnitelna proverka,sega ke cekas otprilika za 2 nedeli ke te stavat na proverka od viceprezidenta ili so potpisan ukaz.
Od kaj znaes ti so koj dokumenti e pa velis imala sreka,najverovatno so roditel e,i sto pati site ovde apeliravme koga ke se kazuva promena na status da se kazuva I so koj dokumenti e za da ne prasuvame no site si teraat po staro:aplauz:,treba da gi molime da ni kazat so koj dokumenti dobile:cuc:

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Здраво,
Колку чини легализација во бугарска амбасада,дали се закажува,и за колку време се прави?
Фала

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Здраво,
Колку чини легализација во бугарска амбасада,дали се закажува,и за колку време се прави?
Фала
Не се зaкaжувa oдиш директнo oд 10 00 дa 12 00. Нa врaтa прaшувaaт дaли имa некoј зa зaверкa,oбичнo пoсле зaкaжaните интервјуa и ќе ги дaдеш дoкументите зa кoи се чекa еден ден. Мислaм беше 15 еврa oд дoкумент ценaтa сaмo мoрa првo дa ти бидaт преведени

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Не се зaкaжувa oдиш директнo oд 10 00 дa 12 00. Нa врaтa прaшувaaт дaли имa некoј зa зaверкa,oбичнo пoсле зaкaжaните интервјуa и ќе ги дaдеш дoкументите зa кoи се чекa еден ден. Мислaм беше 15 еврa oд дoкумент ценaтa сaмo мoрa првo дa ти бидaт преведени
A дали треба и интернационален извод да се преведува?

D

Drexel

Гостин
Во денари или во евра се плаќа, и дали може со дебитна?

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Превоз до Софија,најефтина варијанта,ве молам за инфо?

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
Здраво,
Фала
SE PLAKA15 EV OD EDEN DOKUMENT ZAVERKA A ZAKAZUVANJE SE CEKA AKO ODIS VEDNAS AKO NEMA GUZVA ODMA ZAVRSUVSS RABOTA ZBORUVAM ZA VO SKOPLE AMBASADA .CEKAS ZA ZAVERKA EDEN DEN DAVAS DRUG ZEMAS .DENESKA BEV DA ZEMAM UTRE NOSAM VO BG.

Член од
6 ноември 2017
Мислења
5
Поени од реакции
1
Smenet mi e statusot
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Sto e sledno?kolku vreme se ceka?
66**/2016
Kad si bio na intervju?

Член од
2 октомври 2017
Мислења
14
Поени од реакции
3
Denes smenet status Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.03.2018 so dokumenti od prv bratuced. E sega problem e sto jas nemam dr dokument sto da im odnesam , a da mi kaze nekoj za potvrda od kaj Mladenov sto treba za da se izvadi?

Член од
14 април 2015
Мислења
24
Поени од реакции
43
Denes smenet status Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.03.2018 so dokumenti od prv bratuced. E sega problem e sto jas nemam dr dokument sto da im odnesam , a da mi kaze nekoj za potvrda od kaj Mladenov sto treba za da se izvadi?
NE ZNAM DALI DA NOSIS JAS ODNESOV ZA SOPRUGATA I DZABE TROSKOVI PAK JA VRATIJA NA FINALNA I SEGA PAK BARAAT DOPOLNITELNI DOKUMENTI STO ZNACI NE JA PRIZNAA POTVRDATA OD BKKS NAJDOBRO PRICEKAJ AKO SE DONESE TOJ ZAKON STO GO NAJAVUVAAT DVE GODINI PA DA VIDIME KAKO KE ODAT RABOTITE LI PROBAJ SO POTVRDA DA NE TI E KRIVO AKO NE PROBAS

Член од
22 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
3
Za potvvarda od kaj Lazar ti treba fotokopija od pasosh izvod od rodenite za i izov za umreni sve do koleno do pra dedo ti. i 1800 den :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom