Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ќе ве молам некој нека подобјасни кај поточно се наоѓа М1 Киоск некаде кај Владата... барав денес никако неможам да го најдам

Одговорете до утре...Хелп :(

Ај ќе ве молам некој нека подобјасни кај поточно се наоѓа М1 Киоск некаде кај Владата... барав денес никако неможам да го најдам

Одговорете до утре...Хелп :(
Сигурно кај владата? Зш јас знам два М1, еден е на Плоштад по уличката кај Тренд а другиот е позади ГТЦ. Еве и нивни други локации според гугл

М1 киоск ГТЦ
М1 киоск Холидеј Ин
М1 киоск Скопјанка
М1 киоск Бисер
М1 киоск Собрание
М1 киоск Ул.македонија
М1 киоск Пошта
М1 киоск Кисела вода
М1 киоск железничка-автобуска
М1 киоск Апче ДебарМаало
М1 медиа Бисер

Сигурно кај владата? Зш јас знам два М1, еден е на Плоштад по уличката кај Тренд а другиот е позади ГТЦ. Еве и нивни други локации според гугл

М1 киоск ГТЦ
М1 киоск Холидеј Ин
М1 киоск Скопјанка
М1 киоск Бисер
М1 киоск Собрание
М1 киоск Ул.македонија
М1 киоск Пошта
М1 киоск Кисела вода
М1 киоск железничка-автобуска
М1 киоск Апче ДебарМаало
М1 медиа Бисер

Кај поштата има одма после Охридска Банка . Благодарам :)

Здраво дали знаете како можам да извадам виза за во Кувајт бидејки нема Кувајтска амбасада во Македонија.Ме интересира дали постои можност да се извади преку некоја туристичка агенција?

Mislam deka viza za Qatar mozes na aerodrom odma i agencija . A za kuvajt bi trebalo da e isto . Nesum siguren . Odis na rabota vo kuvajt ili :kafence:

Здраво дали знаете како можам да извадам виза за во Кувајт бидејки нема Кувајтска амбасада во Македонија.Ме интересира дали постои можност да се извади преку некоја туристичка агенција?

Виза за Кувајт се вади во Софија или Анкара, таму РМ има надлежен конзулат за издавање визи. Види ТА Ариес од Битола 072/228-155 она се занимава со посредување на визи за УСА, УК, Дубаи, Австралија, Канада итн, можеби го имаат и Кувајт на листа.

Mislam deka viza za Qatar mozes na aerodrom odma i agencija . A za kuvajt bi trebalo da e isto . Nesum siguren . Odis na rabota vo kuvajt ili :kafence:
Зарем можно е да се вади виза исто и за кувајт така лесно иако нема Кувајтска амбасада во РМ? Одам на посета кај роднина и во меѓувреме ке си барам и работа се надевам ке најдам :([DOUBLEPOST=1511908574][/DOUBLEPOST]
Виза за Кувајт се вади во Софија или Анкара, таму РМ има надлежен конзулат за издавање визи. Види ТА Ариес од Битола 072/228-155 она се занимава со посредување на визи за УСА, УК, Дубаи, Австралија, Канада итн, можеби го имаат и Кувајт на листа.

Благодарам се јавив и се разочарав ми кажаа дека немаат само за Кувајт :oops:

Зарем можно е да се вади виза исто и за кувајт така лесно иако нема Кувајтска амбасада во РМ? Одам на посета кај роднина и во меѓувреме ке си барам и работа се надевам ке најдам :([DOUBLEPOST=1511908574][/DOUBLEPOST]

Благодарам се јавив и се разочарав ми кажаа дека немаат само за Кувајт :oops:
najdobro prasaj nekoj poznanik koj sega e otisol kako zemal viza , kako so pisav ne sum siguren deka moze na aerodrom (y)

Не мора да има амбасада во Македонија за да добиеш виза за некоја држава, постојат акредитирани дипломатски и конзуларни преставништва во други држави кои ја покриваат и Македонија, конкретно со Кувајт имаме само вонреден ополномоштен и нерезидентен амбасадор поради слабо развиените дипломатски односи со нив како и малиот број посети.

Мој совет ти е штом имаш таму роднини они да се распрашаат детално што се треба за да добиеш виза, можеби ќе треба да ти пратат и дополнителни документи, гарантни писма итн. со цел подолго да останеш.

Дали може некој од вас да ми даде препорака во која издавачка куќа би можел да пробам да објавам збирка поезија. Никогаш не сум ојбавил книга по вокација сум правник а и не ни знам дали тоа што сум го напишал вреди нешто. Само сакам некој кој е стручен во таа област искрено да ми оцени делото и да ми даде мислење.

Фала однапред :)

Дали може некој од вас да ми даде препорака во која издавачка куќа би можел да пробам да објавам збирка поезија. Никогаш не сум ојбавил книга по вокација сум правник а и не ни знам дали тоа што сум го напишал вреди нешто. Само сакам некој кој е стручен во таа област искрено да ми оцени делото и да ми даде мислење.

Фала однапред :)

најди ја на фејсбук Milica Paulus
она ке те упати

Sent from my iPhone using Tapatalk

Што ќе се случи доколку работиш обезбедување без лиценца во некој локал , и дали има казна до тебе ако те фатат. Фала.

Што ќе се случи доколку работиш обезбедување без лиценца во некој локал , и дали има казна до тебе ако те фатат. Фала.
http://www.rotesecurity.com/en/docs/Zakon_za_obezbeduvanje_na_lica_i_imot.pdf

Прочитај VIII. КАЗНЕНИ ОДРЕДБИ односно Член 36 и Член 37 од ЗАКОН ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ЛИЦА И ИМОТ.
Министерството за внатрешни работи врши контрола и доколку постапуваш спротивно член 8 став 1, член 12 став 2, член 13, член 14, член 15, и други членови казните се од 10 000 ден. до 100 000 ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom