Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Без разлика што го сметаш за лажно и невистинито не можеш да велиш дека е глупост и во исто време да велиш дека имаш почит кон тоа. Со самото тоа што го нарекуваш глупост искажуваш непочитување кон истото.
Не,не е така.
Прочитај што напишал Мики.Тој пак поостро оди.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Толку, распуштивме се, нема иницијанти од форуми, ќе мора по Ошо и Гурџиев да тргнеме, најмногу овие двајца луѓето ги сакале хе хе хе :X3:

Штета што критикувањето сакате да ви биде магично исмејување за да останете со идејата дека верата дава повеќе од знаењето...
Никој не сака да го будат заспан во својот сон, затоа сте вакви :)

Едноставно разберете дека Телема е новиот закон. Луѓето ќе се сомневаат во се, ќе истражуваат се, ќе бараат искуства во се...

Последно уредено:

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Во светите книги се крие најголемото знаење, само нема кој да ги проучи.
Гледаш, таквите како тебе се најопасни, пропагираат за нивното со исмејување на другото без да го проучат истото, такви сте ми најсмешни.
Гледаш, јас ве проучив сите и си останав Христијанин.
Вашите лаги можете да ги продавате на млади деца и со изговор на таинствени ритуали да ги вовлечете во сатанистички кругови од кои нема излез.Во меѓувреме се плаќа чланарина а ја окривувате црквата дека ве “дери“.
Овој вашиот Кроули бил тежок дрогаш, Ошо ужива во ролс-ројсови, нашле овци за стрижење а....

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Знам, знам... Зборуваат сите за еден маж, од Скопје до Виница, се проучил, се видел до Италија дури, се дознал, го знае небото и планетите, ги знае огновите кои ја туркаат Земјата, ама останал христијанин ... Ти ќе да си тој :)

Сето ова ти е заради Телема, да можеш да учиш се без идејата дека небото е граница... Тоа што си останал христијанин е твој проблем ;)

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Ајвазот се ми кажа, затоа знам све.
Ми кажа и дека го лажел Кроули, мајтап си играл со него.
Ке ти кажам нешто во поверење...Ајвазот ми кажа дека овој дрогашот Кроули све испогрешил, па морал да се појави и на мене. Ми вели: јас му велам магиЈа, тој магиКа.. јас му велам абраКадабра, тој абраХадабра...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Човек кој што кај секој друг гледа наркоман, голема шанса има да е самиот по опијати. Тебе не може да ти се верува, омраза премногу, можеби затоа и си останал христијанин.

Да знаеш кабала, ќе знаеш и зошто е Хад. И зошто Книгата на Законот започнува со Хад... Но кој сум јас да те учам на тие мистерии... Препелкај се низ дрогите штом тоа е највисокото нешто до кое си налетал за Кроули...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Твоја заблуда. Тука ништо не ти можам.
Ти пошто вака експерт покрај за христијанство, си и за будизам, хиндуизам, ислам, шинто, конфучијанизам, атеизам, телема, автолимарство... де кажи ми која е таа доктрина на која јас не и давам значење.
Јас сум во заблуда.
Ти си во заблуда.

Што мислиш. чија заблуда е поголема, а кој е во право а да не биде заблуден?

Што се однесува до проучувањето на сите белосветски религии, сигурен сум дека токму ти ги проучи сите нив, за на крај да се одлучиш да бидеш атеист...

За да се биде атеист, не ти треба никакво изучување. Атеизмот, напросто, сам по себе е празен и бесмислен и сам по себе е заблуда, без проучување.[DOUBLEPOST=1511631230][/DOUBLEPOST]
Немам јас што да бидам убедлив, јас споредував со христијанство а ти рече дека има поглупа. Сега можеш да се вадиш колку сакаш, не ти успева колку и да се обидуваш. Се насанка сам.
Се‘ уште мислам дека атеизмот е поглупа(в), а ќе бидеш во право откако ќе посочиш што јас напишав а не што ти со додал а што од мене не е напишано...

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас сум во заблуда.
Ти си во заблуда.

Што мислиш. чија заблуда е поголема, а кој е во право а да не биде заблуден?

Што се однесува до проучувањето на сите белосветски религии, сигурен сум дека токму ти ги проучи сите нив, за на крај да се одлучиш да бидеш атеист...

За да се биде атеист, не ти треба никакво изучување. Атеизмот, напросто, сам по себе е празен и бесмислен и сам по себе е заблуда, без проучување.
Како познат на форумов неодговарач на поставени прашања, се покажуваш на дело. Те прашав која е таа доктрина која види за чудо јас не ја знам.
Дека ти си во заблуда а не јас е повеќе од очигледно. Ти тврдиш дека твојот бог постои со сите тие казни, судења, раеви. Јас не тврдам ништо. Твоето се засниваа на верување а немаш никакво знаење за сите тие работи. А од друга страна тврдиш дека е вистина на основ на..... верување, што е заблуда сама по себе. За нешто кај што се бара само верување попразно амин.
За да се биде атеист не треба верување. А дали некој ќе истражува повеќе, помалку или ич е лична работа. А што јас сум истражувал не можеш да тврдиш, јас имам слобода да истражувам што сакам за разлика од тебе кој што не смееш нешто нехристијанско да прочиташ или па не дај боже (Один се разбира а не тој твојот) да прифатиш, оти ти и не смееш да имаш сопствено мислење.
Се‘ уште мислам дека атеизмот е поглупа(в), а ќе бидеш во право откако ќе посочиш што јас напишав а не што ти со додал а што од мене не е напишано...
Таков атеизам како што замислуваш ти, и е глупав, но поглупо секако е верување на празно, како кај вас христијаните.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Како познат на форумов неодговарач на поставени прашања, се покажуваш на дело. Те прашав која е таа доктрина која види за чудо јас не ја знам.
Дека ти си во заблуда а не јас е повеќе од очигледно. Ти тврдиш дека твојот бог постои со сите тие казни, судења, раеви. Јас не тврдам ништо. Твоето се засниваа на верување а немаш никакво знаење за сите тие работи. А од друга страна тврдиш дека е вистина на основ на..... верување, што е заблуда сама по себе. За нешто кај што се бара само верување попразно амин.
За да се биде атеист не треба верување. А дали некој ќе истражува повеќе, помалку или ич е лична работа. А што јас сум истражувал не можеш да тврдиш, јас имам слобода да истражувам што сакам за разлика од тебе кој што не смееш нешто нехристијанско да прочиташ или па не дај боже (Один се разбира а не тој твојот) да прифатиш, оти ти и не смееш да имаш сопствено мислење.
За секој случај, еве го уште еднаш моето прашање па ти продолжи си со монологот:

„....Јас сум во заблуда.
Ти си во заблуда.

Што мислиш. чија заблуда е поголема, а кој е во право а да не биде заблуден?...„[DOUBLEPOST=1511632771][/DOUBLEPOST]
Таков атеизам како што замислуваш ти, и е глупав, но поглупо секако е верување на празно, како кај вас христијаните.
Рисјаните веруваат во живиот Бог.
Атеистите веруваат во ништо.

Разликата е очигледна.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
За секој случај, еве го уште еднаш моето прашање па ти продолжи си со монологот:

„....Јас сум во заблуда.
Ти си во заблуда.

Што мислиш. чија заблуда е поголема, а кој е во право а да не биде заблуден?...„[DOUBLEPOST=1511632771][/DOUBLEPOST]

Рисјаните веруваат во живиот Бог.
Атеистите веруваат во ништо.

Разликата е очигледна.
Монолозите ти се тебе специјалност. Ти нема рамен по самомуабетење. Еве го уште еднаш прашањето. Која е таа атеистичка доктрина?

Тоа што праша ти одговорив многу конкретно, сето натаму ти е тролање.
Да точно. Рисјаните веруваат. Точка. И ќе останете на верување.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Монолозите ти се тебе специјалност. Ти нема рамен по самомуабетење. Еве го уште еднаш прашањето. Која е таа атеистичка доктрина?
Јас одговарам на поставени прашања.
Ти не одговараш на поставени прашања.

Разликата е очигледна.

Атеистичката доктрина ти е пред очи и за ликови кои имаат општа култура, веќе е позната.[DOUBLEPOST=1511638367][/DOUBLEPOST]
Тоа што праша ти одговорив многу конкретно, сето натаму ти е тролање.
Да точно. Рисјаните веруваат. Точка. И ќе останете на верување.
Ништо ти не си одговорил.

Рисјаните веруваат и нивната вера има дела.
Атеистите не веруваат и нивното неверување има недела.

Ете уште една разлика...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас одговарам на поставени прашања.
Ти не одговараш на поставени прашања.

Разликата е очигледна.

Атеистичката доктрина ти е пред очи и за ликови кои имаат општа култура, веќе е позната.[DOUBLEPOST=1511638367][/DOUBLEPOST]

Ништо ти не си одговорил.

Рисјаните веруваат и нивната вера има дела.
Атеистите не веруваат и нивното неверување има недела.

Ете уште една разлика...
Еве ти го одговорот не мрчи веќе.
https://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-943#post-8243036
Ти одговор и сега не даде која е таа доктрина.
И јас викам има разлика. Јас одговарам, ти не.

Дела? Хаха, кои дела? Веруваат во делата, што ли? Верување и толку, ништо друго не ви останува. А што се однесува за неделата тука сте први. Можда и во саботите.

П.С. Кога ти не си си бил рисјанин, пошто на стари години си станал, си имал време годиништа, наброј кои се недела имаш направено. Намерно не велам атеист пошто тоа не си бил, си бил верник и тогаш. Само во нешто друго.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве ти го одговорот не мрчи веќе.
https://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-943#post-8243036
Ти одговор и сега не даде која е таа доктрина.
И јас викам има разлика. Јас одговарам, ти не.

Дела? Хаха, кои дела? Веруваат во делата, што ли? Верување и толку, ништо друго не ви останува. А што се однесува за неделата тука сте први. Можда и во саботите.

П.С. Кога ти не си си бил рисјанин, пошто на стари години си станал, си имал време годиништа, наброј кои се недела имаш направено. Намерно не велам атеист пошто тоа не си бил, си бил верник и тогаш. Само во нешто друго.
НИШТО ти не си одговорил...Намали од ласкањето.

Еве, ти си постар од мене па уште не веруваш, а сигурен сум дека смртта ќе ти дојде како среќен крај.

А еве како се одговара на поставено прашање. Ќе го земам твоето за пример.

Велиш:

„...Која е таа атеистичка доктрина?...„

Еве го одговорот.

Атеизмот е компилација од сите можни заблуди под капава небеска и тој е зачнат пред 5 векови, во времето од славниот ренесанс, кога луѓето ја отфрлаат верата во Бога, а го прифаќаат античкиот паганизам.

Након ренесансот, следува следната „надградба„ на атезимот и тоа:
- рацонализмот и прагматизмот,
- проветителството и материјализмот,
- идеализмот, како замена за личносниот Бог,
- дарвинизмот и марксизмот, кои дефинитивно го востановија атеизмот како религија на неверувачките луѓе,
- а следува бесмислицата од егзистенционализмот.

Атеизмот добива нови облици во нашево време, како што се: фашизмот, комунизмот, либерализмот и „глобализацијата„ како и очигледноста од конзумеризмот и хедонизмот..

Ти, секако, не веруваш туку знаеш па сигурен сум дека имаш подробно познавање на сите наведени „изми„ од мојов допис.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ништо ти не си одговорил...Намали од ласкањето.

Еве, ти си постар од мене па уште не веруваш, а сигурен сум дека смртта ќе ти дојде како среќен крај.
Немам што да намалувам или наголемувам. Ти го одговорив прашањето, ама ти не сакаш да читаш пошто не ти се допаѓа одговорот. Но еве ти го пак.
Велиш:

„...Која е таа атеистичка доктрина?...„

Еве го одговорот.

Атеизмот е компилација од сите можни заблуди под капава небеска и тој е зачнат пред 5 векови, во времето од славниот ренесанс, кога луѓето ја отфрлаат верата во Бога, а го прифаќаат античкиот паганизам.

Након ренесансот, следува следната „надградба„ на атезимот и тоа:
- рацонализмот и прагматизмот,
- проветителството и материјализмот,
- идеализмот, како замена за личносниот Бог,
- дарвинизмот и марксизмот, кои дефинитивно го востановија атеизмот како религија на неверувачките луѓе,
- а следува бесмислицата од егзистенционализмот.

Атеизмот добива нови облици во нашево време, како што се: фашизмот, комунизмот, либерализмот и „глобализацијата„ како и очигледноста од конзумеризмот и хедонизмот..

Ти, секако, не веруваш туку знаеш па сигурен сум дека имаш подробно познавање на сите наведени „изми„ од мојов допис.
Се ти е овде и погрешно и наопаку. 3 дена и три ноќи треба да те оправам колку само не си во право.
Со ниеден од споменатите -изми, атеизмот нема ама апсолутно никаква врска. Посебно па не со фашизам, комунизам, дарвинизам, марксизам. 1459,7 пати сум зборувал на таа тема и немам намера да се повторувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom