Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Не се нервираш што ќе плаќаш казна за незнаење албански? Или пак за двојазичноста? Еј види го ти Тома јакиот не се нервирал иииаа што си јак бе еј. Е ако штом така, не се нервирај, збори си за сендвичи и плати си казна ако не знаеш албански. Ав ав.
Немам лапано тендери претходно, не сум вработен во администрацијата, во секој момент можам да отидам во странство да си ја пробам среќата ако не бидува овде, така да промената на власта во никој поглед не влијаеше на мене

а да само сендвичите ми ги скратија:D[DOUBLEPOST=1511375815][/DOUBLEPOST]
shu ke praveme we ke ja prodadat makjedonia ne i mi e jasno
Продадена е веќе, не му се сеќирај

?

..........

Гостин
Овој народ не ни заслужувал држава да има, кај подарена па и таа не успеаа да ја сочуваат. Што побрзо тоа подобро.
Со такви клошари како вас не заслужувате ни месна заедница, ама за твоја несреќа не си ти кур фактор за тие одлуки, ако сте исфрустрирани на груго немора да серете по цел народ и држава, одете на протест пред влада и барајте правда зашто грујо не сеуште во затвор, ако не ви успее тоа идете во психијатрија, но немој да серете против народот и Македонија.
И ги замолувам модераторите да не толерират такви антимакедонски издркотини на темава, исто како што не толерират вугарски тролови..

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Немам лапано тендери претходно, не сум вработен во администрацијата, во секој момент можам да отидам во странство да си ја пробам среќата ако не бидува овде, така да промената на власта во никој поглед не влијаеше на мене

а да само сендвичите ми ги скратија:D
Зошто си на темава тогаш? Ако некој не се замара со кој е на власт нема ни да е на темава. За во странство може да се пробаш, бараат во Швајцарија чистачи на гомна, Ѓорѓи веќе замина затоа го нема до гуша е во гомна. Полни раце работа имал.
Со такви клошари како вас не заслужувате ни месна заедница, ама за твоја несреќа не си ти кур фактор за тие одлуки, ако сте исфрустрирани на груго немора да серете по цел народ и држава, одете на протест пред влада и барајте правда зашто грујо не сеуште во затвор, ако не ви успее тоа идете во психијатрија, но немој да серете против народот и Македонија.
И ги замолувам модераторите да не толерират такви антимакедонски издркотини на темава, исто како што не толерират вугарски тролови..
Ни дал некој држава да си играме 25 години, ништо не е променето и не е постигнат никаков напредок, време е за game over.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619

а да само сендвичите ми ги скратија:D[DOUBLEPOST=1511375815][/DOUBLEPOST]
Продадена е веќе, не му се сеќирај
odi da se besis nekade we kaj ke mu najdes vakva drrzava kako makjedonia so tolku patrioti we

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.300
cute

?

..........

Гостин
Ни дал некој држава да си играме 25 години, ништо не е променето и не е постигнат никаков напредок, време е за game over.
Време е да прекинете со омраза и лижење на партиски шупаци, време е сериозно да се размисли за иднината и да се надминат теснопартиските итереси кога станува збор за државата и македонскиот народ.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.300
Време е да прекинете со омраза и лижење на партиски шупаци, време е сериозно да се размисли за иднината и да се надминат теснопартиските итереси кога станува збор за државата и македонскиот народ.
Сега е време?
А не беше време изминативе 10-25 години?
Сега дојде времето, иначе до сеа топ беше.
Зашто ли баш сега?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Зошто си на темава тогаш? Ако некој не се замара со кој е на власт нема ни да е на темава. За во странство може да се пробаш, бараат во Швајцарија чистачи на гомна, Ѓорѓи веќе замина затоа го нема до гуша е во гомна. Полни раце работа имал.
Подобро да чистам клозети во Швајцарија, одколку да им ги лижам газовите на политичарите,
а зошто сум на темата, едноставно, борба против диктатурата.
odi da se besis nekade we kaj ke mu najdes vakva drrzava kako makjedonia so tolku patrioti we
Не ти е лоша идеата, ама ќе почекам со реализацијата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.300
Подобро да чистам клозети во Швајцарија, одколку да им ги лижам газовите на политичарите,
.
Така е. Груевски не е политичар, идол и господ е.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.294
Поени од реакции
11.580
Јас не знам друга држава која што доброволно самата си се продала.
Другиве сите закочени се во светот и заостанати се во 18ти век, за разлика од вас модерните.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.354
Поени од реакции
13.243
Јас не знам друга држава која што доброволно самата си се продала.
Другиве сите закочени се во светот и заостанати се во 18ти век, за разлика од вас модерните.
Ние отсекогаш модерни сме биле, затоа сме немале држава.

Само сталинизам за ова племе тука.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.300
Ние отсекогаш модерни сме биле, затоа сме немале држава.

Само сталинизам за ова племе тука.
десет години имаше стаљинизам
резултатот го видовме и го гледаме

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom