Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Ikardi ?
5 igraci ke ti kazam koi godinava drasticno se dvojat spored kvalitetot od ona sto milan go poseduva ( a i ne samo godinava ), toa se Handanovic, Skriniar, Ikardi, Valero i Perisic.
Za handanovic, ikardi i perisic izlisno e da se komentira, duplo podobri se momentalno od ona sto milan go ima na toj del od terenot, a Skriniar sezonava pokazuva partii koi ni samuel ne gi imal u timov u prvi negovi 2 sezoni,, miranda pokraj nego e chirak, se shlepa, ko malo dete deluva. Valero ko valero, shpanska skola, doktorski ja drzi sredinata i organiziranjeto na akciite u ekipava, steta za nego sto galjardini, vesino, mario i brozovic ne mozat da teraat dobro konstantno, bar do sega.
Na ova koga ke go dodades spaleti, a i ostanatite koi ko sto vikas, funkcioniraat dobro u ovoj kolektiv, dobivas vakva drasticna razlika na tabela.

Inaku da ne te laze mestoto na tabela momentalno, ovoj tim na Inter moze duplo podobro od ova sto sega go igra na teren, Spaleti prasanje e dali uspeva do ovoj moment i 60% od potencijalot na ekipata da iskoristi, sepak covekov letovo pocna od 0, nakaj -, so klubov. I na ova da dodadam deka seuste gi nema dobro vklopeno kanselo, dalbert i mario, za koi tvrdam deka se duplo podobri od onie igraci koi igraat na tie pozicii momentalno, a toa se nagatomo, diambrosio i vesino. Bez razlika sto sea se vtori, imaat takvi varijacii u igra da nekad deluvaat stvarno ebano dobro, vezat na teren i deluvaat na ekipa koja moze i na siti 5 gola da im dae ( ok e, taka ide zborot ), ali deluvaat i ko ekipa protiv koja benevento moze da ja zapise svojata prva pobeda, ima uste 1 ton rabota u ekipava, sea za sea nekonstantnosta koja ja pokazuvaat ne im garantira ni mesto u prvite 4.

@Boom Shaka Lakka
Koi fini igraci gi zema milan letovo, sve sto zemaa bese so diskutabilen kvalitet, osven bonuci, turcinot li e fin igrac ? Padnat u forma drasticno so neigranje pola godina radi suspenzija. Rodrigez ? 25m evra, za igrac koj 2 godini u wolsfburg poise problem bese otkolku od korist za ekipata, potrosecni partii za tim sto edvaj lani opstanok izbori u germanija. Musacio li e fin igrac ? Za ovoj izlisno mi e da komentiram, smeska od igrac, a najverojatno i dvocefka. Bilja ? Pa do 29 igrase u anderleht be, da ti se naseram u finochata.
Andre Silva ? Talent e, ama od onie portugalskite so koi neznaes na sto si ( iako mene licno mi se dopaga ko profil na fudbaler ), zasto tamu znaes kako e, mitroglu lani bese bog i batina, skeloto se iznaigra u sporting, a ako im zimas igrac od porto ili benfika tipicno za niv, te DERAT finansiski, ene glej go lindelof talentot od benfika u united sto prai sezonava.
Tuka se i kesi i borini, prviov so inteligencija fudbalska dlaboko navlezena u minus, vtoriov majka bara u tim so vakvi ambicii, od aubamejang, james rodrigez, morata, ( eve ti fini igraci na taa frlena para ) na borini, kalinic i silva im se svede napadot, a sto e najtragicno borini igra bek, pa bolje da go zadrzea baka, na kraj taka ispaga.

I sto e mnogu bitno, a go zaboravte, pola od novive igraci na milan nikad ne vkusile kako e da si del od serija A, sto e sekogas dopolnitelen problem, a eve koga inter veke gi spomenuvate, takov problem oni nemaat, sve sto imaat momentalno u prv tim e apla naviknato na kalcoto, toa e i edna od pricinite zasto novive igraci seuste ne dobivaat asalno shansa.

Da go prespies celo leto i da te razbudi nekoj u septemvri, i da ti rece abe milan vaka i vaka, 200m frlija na transferi, na ovie igraci sto gi zemaa ke pomislis, ili na hhhames rodrigez, morata, kovacic, i red drugi, sto bea dostapni letovo a se, ko sto vikas ti, fini igraci.
Bonuci, konti, ok, iako vtoriov umre od smrt i e preplaten, so edna dobra sezona za ebanata atalanta, kade midzetot gomez e bog i batina a u svojot prajm otide u dnipro da igra : ))), begaj be.

Па вие Марио после една добра сезона го плативте над 40мил. :)

Епа еве кога образложуваш за играчите на Интер велиш имаат уште потенцијал кој тек со време Спалети треба да го извади од нив и да ги скоцка работите, епа такви за мене се и во Милан играчите, само ете сам го спомнуваш трнерот дека треба да ги скоцка, гледаш и самиот дека тоа е работата. И Спалети не почна од нула или минус и самиот Стек погоре пиша, Интер за разлика од Милан повеќето играчи им се од ланската или поланската сезона, а овие 9 нови од еднаш.
Целата поента на муабетов е дека играчите Милан што ги купи не се толку лоши за да вие ги зборите дека се промашени и просеци, бидејќи има многу поважни и побитни причини ради кои овој Милан е таму кај што е, а тоа се тренерот и многу новајлии кои не се воиграни.

@Stefan-kobe не го избегнувам прашањето еве ќе направам споредба врз основа на она @Syn што спореди а ти се слагаш со тоа.

Прва работа и најважна, споредбата на играчите ја правите како играат оваа година, Син во заграда пишал и минатата сезона, ама понесен во пишувањето подоле повторно ги мери играчите од оваа година, значи факт е дека сте под импресии од игрите конкретно од оваа година што ги играат играчите, освен Икарди, Перишич кои ви двојат.
Ама јас незнам како не сваќате дека е до тренерот работата и не воиграноста, дека тоа е најбитното нешто во овој муабет.

Ај да почнам со споредбата, ама јас за разлика од вас не ја зимам оваа година и како играат сега, туку лансаката и поланската. Значи зборуваме Милан какви играчи одбрал во летото, а за тоа не можеме да ги судиме по овосезонските игри!! Истото важи и за Интер, не сега како играат какви беа лани и полани.

Еве прв Бонучи, до лани еден од најдобрите во свет, сто пати подобар беше претходните две сезони од било кој дефанзивец на Интер што го имаат сега, ова е факт!

Конти лани имаше сто пати подобра сезона од онаа на Дамброзио во Торино, а и вие него го земавте после една сезона, истото важи и за Далберт и Кансело, едниот од португалска другиот од Франција.
А Родригез лани не беше нај нај ама полани искина за Волсбург, буквално искина, незнам како успеаја да не го продадат ланската сезона. Сто пати поветувачки од Далберт.

Кесие лани јадеше живи фудбалери, да ги споредуваш Гајардини и Весино заедно не одиграа толку добро како него, а и Гаљардини е со една добра сезона во него.

Е Борха го јаде Бигља во секој сегмент, тоа го кажав уште летото кога тука некој од миланезите се дрзна да прави споредби помеѓу овие двајца.

Калинич лани имаше одлична сезона, даваше мајсторски голови, изгледаше како комплетен напаѓач, се правеше на терен, а не само да бцка голови.

Мене Андре Силва повеќе ме загрижува, за него пишав дека е превара уште летото, ама што го имам погледано против Рома оваа сезона и уште 2-3 утакмици на Милан, почнав да мењам мислење и сметам дека има надеж у дечкото, не дека сигурно че го биде туку дека има надеж.

Мусачо мислев дека ќе биде некој апгрејт на Ромањоли и Бонучи, ама не е нешто посебно, додека Чаканоглу ќе видите кога ќе се разигра дека може да прави разлика на терен, кога беше топ јас посакував да го продадеме Пјанич него да го купат.

Што сакате репостирајте, ама за мене не е ферски сега да тврдите дека Милан потрошил 200мил а купил просеци, за мене беше исправна нивната одлука, немаа шушка квалитетни играчи до лани, ништо немаа, само разиграни младинци и стари потрошени играчи и нормално беше со 200мил да одат квантитет наспроти квалитет.

Ќе повторам, да ви беше Пиоли сега тренер или холанѓанецот па да видиме дали вака ќе зборевте или ќе викавте 'ние и комшиките имаме квалитетни екипи, тренериве не дупат' :)[DOUBLEPOST=1511364399][/DOUBLEPOST]
Абе не глуми светец жити све, летоска очи ќе им истераше на миланезиве коа викаа дека имаат боље тим од Рома и за нијанса послаб од Наполи. Лупеташ сеа, добри биле, добри играчи. шр

Па лани ебениот Пиоли од борба за опстанок едно време се умеша и во борба за ЛШ.

Не не, не памтиш ти убаво што беше работата, тогаш Марли кажа 'ги прелетавме Наполи, Рома и Лацио' и као блиску до Јуве биле,вас не ве ни спомна, незнам од која причина и јас тука се вмешав. Не ми туку така парафразира и не ми наметнувај нешто за кое не е така кажано,знам јас точно каде се вмешав и за што сакав да му извадам очи на Марли, впрочем побарај мое мислење за Милад од летово кога велам дека тренерот и невоиграноста ќе бидат проблем, а од играчите им замерив за Андре Силва за кој што сметав дека ќе биде просек, односно превара од играч.

Ако што направи Пиоли потоа?? Зошто не го заджавте??

И тоа со Пиоли нели потврдува дека повеќе е до тренерот работата?

Последно уредено:
Јуве 2011/2012 со споменатите Естигарибија, Матри, Вучинич, Де Чеље и останати просеци освои титула пред Милан со Ибра, Тијаго Силва, Пато, Инзаги, Сидорф итд итд. На хартија тогаш Милан имаше далеку посилен тим. Ама на хартија...
Е разликата ја направи Конте. И затоа треба да му се оддаде признание.

@Boom Shaka Lakka
Ikardi so godini igra ludo, perisic isto, i tuka i pred da dojde tuka, plus i za reprezentacija, handanovic isto, a ne samo godinava, valero so godini drzi jako nivo ko igrac u serija A, eden od najdobrite bese u fiorentina so godini, dur bea pokonkurentni i tezok zalak za favoritite.
Miranda zasto go zaboravas, so finale vo LS e, standarden i za brazil i za atletiko, seuste e reprezentativec za svojata zemja, ne deka ova se igraci koi samo sezonava bleskaat.
Taka da ova ti se momentalno 5 igraci koi se nositeli na igrata u Inter, a igraat na nivo so godini, a ne samo sega, razlikata od porano i sega e sto spaleti uspeva da go koristi maksimalniot potencijal od site, a ne samo od par igraci koi so bilo koj trener sekako ke se dobri. Diambrosio vise koga go spomna, sezonava e preporoden, nagatomo ostana invalid, santon isto, ama dambo gazi, a i da te potsetam deka go zemaa za mala para, a ne za 25m od torino, ko konti sto koshtashe.
Ti osven bonuci, za koj kazav sto mislam, sto drugo ke sporedis so igrac na inter ziti sve, baska i bonuci bez kielini i barcalji po malce deluva i tazno realni da bideme, a posle 100 godini go gledame bez niv na terenot.

Za kesi valjda ne si seriozen :))))))), dovolno e da vidis atalanta kolku baraa za nego, a kolku za galjardini, pa da ukapiras koj kolku znacel za niv, stvarno ne mi se ni debatira za ova, kesi vs galjardini, za ovoj prviov Lokateli od Milan go ima izmisleno fudbalot, samo maliov sezonava ne dobiva sansi i poise e na klupa otkolku u igra.

Ubavo ti vika mario be, glumis, pak ke ti recam, da dades 200m evra a da ne kupis nitu eden superstar za sredina i napad e APSURD be u denesno vreme, a klubot da e Milan. Sto kur ako go zemale bonuci, nikad takov igrac nema da ti donese nesto golemo u fudbal ako nemas takov kalibar na fudbaler i u sredina i u napad, da ne si znael kogo zemale milan, ko sto ti rekov pogore, da si znael deka dale 200m evra a pritoa da neznaes kogo zemale, na ovie li igraci sto dojdoa prvo ke ti teknese ? Daj malce realen bidi ...

I na kraj za mojot covek mario, tocno e deka go preplatija, ama da te popravam, 2 sezoni bese eden od liderite u sporting otkako dojde jorge jesus za trener, eden od igracite vrz koi se potpirase igrata, i davase golovi i asistirase, i u paket so toa doaga i faktot deka bese prvotimec celo evropsko koga stanaa evropski prvaci. Taka da ispod 30m nema teorija da kupis vakov igrac od Portugalija kako i da ja vrtis, milan nad 30 dadoa za andre silva, taka da nema sto da se cudis za joao mario. Baska seuste veruvam deka moze da uspee mario u inter i da bide eden od nositelite na igrata, valjda spaleti periodov sto sledi i nego i na dalbert i kanselo ke im ostavi prostor ko sto dobivaat i drugite. U sekoj slucaj tvrdam deka ke napravat kardinalna greska ako go dadat, narocito sea u januari, interes za nego ima od psg, toa valjda govori nesto.

Абе стефан сине више ова твоево форсирање жими све.

Еотен си контрадикторен, Весино и Шкринијар биле купени ж да орават разлика, а од друга страна Милан купил недокажани играчи. Кој докажан играч е бе Весино, у каљари и Емполи го праќаше Фиоре на позајмици бе, на грб на Сапонара играч стана, или па Шкриниар со една добра сезона у Самп.

Тропаш глупости, факт е дека на Милан не му иде сезонава ама муабетов твој е форсирање и зборење од инает.

Разбирам изигравте 10 добри утакмице а Милан 10 лоши, и заборавате идма дека лани со ваша вселенска основа на тимот завршивте позади Милан кој е дупло послаб од овој сега.

Али ако уживај си, ќе плачеш на крај на сезона, у букмарк си ми со мислењава и ти и оној латиничарот од водно :)

Уште па на 60% биле вика овја другиов, а Интер е најголем оверачивер у сите поголеми лиги годинава :pos:

Последно уредено:
@Syn не глумам ништо бе, само претерувате со муабетите, мене ми е гајле што Милан не ги бива оваа сезона, дај боже никогаш да не ги биде па и вас :D
Ама јас сум реален, вие претерувате, овој тим на Милан беше крш и му беа потребни 10 нови играчи, Милан 3-4 години уназад само слободни агенти купуваше, бидете малку реални, со добар тренер и наредната година подобра воиграност а со истите играчи ќе бидат пред Лацио а рамо до рамо со Рома и Интер

Никад нема да биде пред Лацио, Рома и Интер....
:kafence:

Овие три тима колку и да работат со ограничен буџет, сепак знаат што да испазарат на трансфер пазарот, додека пак Милан купуваа секакви играчи и му одеа по газот на Монтела... кој е бре тој тренер Монтела па да му веруваш 100% и да фрлиш 200 милиони само за да не плаче? Што има направено Монтела како тренер? Па не ти е тој Гвардиола или Мурињо, тренери со реноме па кај и да појдат секогаш ги пречекуваат со одврзано кесе...

Истово беше и со Конте кога дојде во 2011, тој не ги бираше играчите, туку го советуваше Марота на која позиција му треба играч, па овој да му испазари. А пазете Конте беше играчка легенда на Јуве, ама како тренер дотогаш имаше 0 резултати, најголем успех му било што ги внесол Бари и Сиена во Серија А.

Најголеми идиоти испаднаа Мирабели и Фасоне што тргнаа по паметот на Монтела, исти беа и Интер кога купуваа мртви играчи по наредба на Врховниот Командант Манчини :LOL:

Интерашиве се чудо, после 6-7 години градење на тимот и просек таму на табела 6 место конечно малце пркнаа и готово најдобри разлика во класи во споредба со Милан биле. Уште па на 60% бил во моментов тимот :D кога ќе дојдат на 80-90% рачунајте дека Сити и Барселона ќе лапаат петарди од нив, готово спремајте го пехарот во ЛШ

Н

Овие три тима колку и да работат со ограничен буџет, сепак знаат што да испазарат на трансфер пазарот, додека пак Милан купуваа секакви играчи и му одеа по газот на Монтела... кој е бре тој тренер Монтела па да му веруваш 100% и да фрлиш 200 милиони само за да не плаче? Што има направено Монтела како тренер? Па не ти е тој Гвардиола или Мурињо, тренери со реноме па кај и да појдат секогаш ги пречекуваат со одврзано кесе...

Истово беше и со Конте кога дојде во 2011, тој не ги бираше играчите, туку го советуваше Марота на која позиција му треба играч, па овој да му испазари. А пазете Конте беше играчка легенда на Јуве, ама како тренер дотогаш имаше 0 резултати, најголем успех му било што ги внесол Бари и Сиена во Серија А.

Најголеми идиоти испаднаа Мирабели и Фасоне што тргнаа по паметот на Монтела, исти беа и Интер кога купуваа мртви играчи по наредба на Врховниот Командант Манчини :LOL:

Освен за Калинич ниту еден друг играч земен во Милан не е лош трансфер, добра основа имаат и со добар тренер има потенцијал тимот

Еотен си контрадикторен, Весино и Шкринијар биле купени ж да орават разлика, а од друга страна Милан купил недокажани играчи. Кој докажан играч е бе Весино, у каљари и Емполи го праќаше Фиоре на позајмици бе, на грб на Сапонара играч стана, или па Шкриниар со една добра сезона у Самп.
Кај сум рекол дека Интер купил докажани играчи? Сем Валеро ниту еден од новите играчи не е докажан...

Кај сум рекол дека Интер купил докажани играчи? Сем Валеро ниту еден од новите играчи не е докажан...

Некој кажа дека Интер ги земал Весимо, Борха и Шкриниар

Па штотуку наброја три нови првотимци, ако тоа не прави разлика нормално уз тренерот тогаш ок.

А Милан сите 10 освен бонучи џабе земени, све просек до просек :)
Ама затоа Весино и Шкринар правеле разлика.

Пак ќе кажем зборите за инает, форсирате и ти и син ко Јувенташите за Бонучи, сеа заслужен ремет јаде Милан, и ја сум овде секој ден, се заебавамо и на Фејсбук јадам ремет од Син и Аки, али ова муабетиве ви се без врска.

Син забраел магично дека прошло лето се тепаше цел свет за Родригез меѓу кои и Интер, и дека у тој Волфсбург Перишиќ имаше у три сезони дадено 10 гола и беше углавном резерва, а Родригез им беше главен играч

кој е бре тој тренер Монтела па да му веруваш 100% и да фрлиш 200 милиони само за да не плаче?
Не знам кое ти е тебе ова размислување, искрено. Му купиле играчи за да не плаче ааахахахаха
Менаџерот сноси одговорност за играта на тимот ама за да сноси одговорност треба да му се донесат играчите кои што ги бара, се разбира кои се во можност да бидат купени. Си вработил ти некој и му викаш „ај на ти чачкалица, направи ми три шајки од неа и не кур прашуј како да ги напраиш пошто не си никој и ништо“ :D

Некој кажа дека Интер ги земал Весимо, Борха и Шкриниар

А Милан сите 10 освен бонучи џабе земени, све просек до просек :)
Ама затоа Весино и Шкринар правеле разлика.

Пак ќе кажем зборите за инает, форсирате и ти и син ко Јувенташите за Бонучи, сеа заслужен ремет јаде Милан, и ја сум овде секој ден, се заебавамо и на Фејсбук јадам ремет од Син и Аки, али ова муабетиве ви се без врска.

Син забраел магично дека прошло лето се тепаше цел свет за Родригез меѓу кои и Интер, и дека у тој Волфсбург Перишиќ имаше у три сезони дадено 10 гола и беше углавном резерва, а Родригез им беше главен играч
Пак не гледам каде имам спомнато докажани играчи... Тоа што се вклопија во тимот и што изгледаат одлично сега за сега не прави дека сум рекол оти се докажани играчи. Се вклопија добро зашо Интер имаше добра основа од претходно и секако донесоа конечно асален тренер. Милан како прво нема добар напаѓач, а тим без нормален и добар напаѓач мочај му се. Средината не им е дефинирана, одбраната на хартија е, ама во пракса дно допираат. И на Интер не му е дефинирана средината, иако во последните 6-7 мечеви играат стандардно Весино, Валеро и Гаљардини, али пред тоа Спалети ја гбараше добитната комбинација и доста шараше со изборот на играчи во средниот ред.

Али ко што рече Урко погоре, Интер има шпиц, има голман, има добар штопер, крило, тоа се четири клучни позиции стабилни играчи, плус додади го Валеро со неговото искуство добиваш пет позиции. Милан доби добар штопер во името на Бонучи ама ете до сега не игра како што треба мада ок, за него знаеме дека е добар играч. Напаѓач? Кутроне? хахахаха Среден ред? Кој бе Марли, Биља? Новиот Сидорф? Ај ете и Конти и Родригез на бековските позици се ок да речеме, ама сепак далеку од укомпониран е овој тим на Милан, да бидеме реални.

Напаѓач? Кутроне? хахахаха Среден ред? Кој бе Марли, Биља? Новиот Сидорф? Ај ете и Конти и Родригез на бековските позици се ок да речеме, ама сепак далеку од укомпониран е овој тим на Милан, да бидеме реални.

Донарума, Бонучи, Биља, Сусо.

Голман, централен, везњак и крило. Шпиц нема Милан, едниот е проект другиов требаше да биде солиден ама не е.

Син ги пиѕечуе мудата као Жао Марио играл на Европско, а од тогаш е резерва заедно со оној другар му Санчез, играчи од Бенфика и Спортинг им земаа местата,а Биља не чинел.
Освен ако не зборимо за инает Биља људи јадеше у Лацио последниве години, беше меѓу најдобрите везњаци у лига, и после Меси најбитен играч у репрезентација неколку године уназад.

Сеа што драстично наеднаш му падна формата е незнаница за мене као навијач и гледач а гледам и за Монтела.

И гарантирам дека било кој навијач у Италија би ги сакал у тим ако изглеал две утакмице на Лавио изминативе две године, две , не повеќе.

Али не, бил слаб, а Марио бил лидер од кој дошол Хесус, а Хесус му беше тренер 6 месеци :)
И изиграл 2.5 утакмице на Европско.

Со сила се праете мутави, али јбг милан игра слабо и ви се може.
Ја само чекам друг тренер па ќе праемо муабет

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom