Горе-доле да, со тоа што во Интер многу двои Икарди. Да земеш да ги споредуваш индивидуално играч по играч, нема да има којзнае колку голема разлика, али како колектив, како тим, Интер се таму кај што се, а Милан се таму каде што се највеќе поради воиграноста (сепак Интер екипава ја гради неколку сезони веќе, со пополнување на дупките од сезона во сезона) и тренерот (Спалети е доктор за Монтела, поготово во Сериа А. Самото искуство што има 10+ сезони како менаџер во самата лига во дава огромна предност пред другите тренери).
Ikardi ?
5 igraci ke ti kazam koi godinava drasticno se dvojat spored kvalitetot od ona sto milan go poseduva ( a i ne samo godinava ), toa se Handanovic, Skriniar, Ikardi, Valero i Perisic.
Za handanovic, ikardi i perisic izlisno e da se komentira, duplo podobri se momentalno od ona sto milan go ima na toj del od terenot, a Skriniar sezonava pokazuva partii koi ni samuel ne gi imal u timov u prvi negovi 2 sezoni,, miranda pokraj nego e chirak, se shlepa, ko malo dete deluva. Valero ko valero, shpanska skola, doktorski ja drzi sredinata i organiziranjeto na akciite u ekipava, steta za nego sto galjardini, vesino, mario i brozovic ne mozat da teraat dobro konstantno, bar do sega.
Na ova koga ke go dodades spaleti, a i ostanatite koi ko sto vikas, funkcioniraat dobro u ovoj kolektiv, dobivas vakva drasticna razlika na tabela.
Inaku da ne te laze mestoto na tabela momentalno, ovoj tim na Inter moze duplo podobro od ova sto sega go igra na teren, Spaleti prasanje e dali uspeva do ovoj moment i 60% od potencijalot na ekipata da iskoristi, sepak covekov letovo pocna od 0, nakaj -, so klubov. I na ova da dodadam deka seuste gi nema dobro vklopeno kanselo, dalbert i mario, za koi tvrdam deka se duplo podobri od onie igraci koi igraat na tie pozicii momentalno, a toa se nagatomo, diambrosio i vesino. Bez razlika sto sea se vtori, imaat takvi varijacii u igra da nekad deluvaat stvarno ebano dobro, vezat na teren i deluvaat na ekipa koja moze i na siti 5 gola da im dae ( ok e, taka ide zborot ), ali deluvaat i ko ekipa protiv koja benevento moze da ja zapise svojata prva pobeda, ima uste 1 ton rabota u ekipava, sea za sea nekonstantnosta koja ja pokazuvaat ne im garantira ni mesto u prvite 4.
@Boom Shaka Lakka
Koi fini igraci gi zema milan letovo, sve sto zemaa bese so diskutabilen kvalitet, osven bonuci, turcinot li e fin igrac ? Padnat u forma drasticno so neigranje pola godina radi suspenzija. Rodrigez ? 25m evra, za igrac koj 2 godini u wolsfburg poise problem bese otkolku od korist za ekipata, potrosecni partii za tim sto edvaj lani opstanok izbori u germanija. Musacio li e fin igrac ? Za ovoj izlisno mi e da komentiram, smeska od igrac, a najverojatno i dvocefka. Bilja ? Pa do 29 igrase u anderleht be, da ti se naseram u finochata.
Andre Silva ? Talent e, ama od onie portugalskite so koi neznaes na sto si ( iako mene licno mi se dopaga ko profil na fudbaler ), zasto tamu znaes kako e, mitroglu lani bese bog i batina, skeloto se iznaigra u sporting, a ako im zimas igrac od porto ili benfika tipicno za niv, te DERAT finansiski, ene glej go lindelof talentot od benfika u united sto prai sezonava.
Tuka se i kesi i borini, prviov so inteligencija fudbalska dlaboko navlezena u minus, vtoriov majka bara u tim so vakvi ambicii, od aubamejang, james rodrigez, morata, ( eve ti fini igraci na taa frlena para ) na borini, kalinic i silva im se svede napadot, a sto e najtragicno borini igra bek, pa bolje da go zadrzea baka, na kraj taka ispaga.
I sto e mnogu bitno, a go zaboravte, pola od novive igraci na milan nikad ne vkusile kako e da si del od serija A, sto e sekogas dopolnitelen problem, a eve koga inter veke gi spomenuvate, takov problem oni nemaat, sve sto imaat momentalno u prv tim e apla naviknato na kalcoto, toa e i edna od pricinite zasto novive igraci seuste ne dobivaat asalno shansa.
Da go prespies celo leto i da te razbudi nekoj u septemvri, i da ti rece abe milan vaka i vaka, 200m frlija na transferi, na ovie igraci sto gi zemaa ke pomislis, ili na hhhames rodrigez, morata, kovacic, i red drugi, sto bea dostapni letovo a se, ko sto vikas ti, fini igraci.
Bonuci, konti, ok, iako vtoriov umre od smrt i e preplaten, so edna dobra sezona za ebanata atalanta, kade midzetot gomez e bog i batina a u svojot prajm otide u dnipro da igra : ))), begaj be.