- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.549
- Поени од реакции
- 85.144
Два дена поминаа од истекот на ултиматумот на УЧК.
Не си далеку но, заборави на периодот до 90та т.е. распадот на Југославија.Од постоењето на оваа држава најмногу загуби генерацијата на Кежаровски (родени меѓу 1955-1975).
Плус им се случи и војна. Генерацијата 1971/72 служеше војска во ЈНА кога започна војната.Од постоењето на оваа држава најмногу загуби генерацијата на Кежаровски (родени меѓу 1955-1975). Во периодот кога се осамостои државава, кога на таа генерација требаше да ѝ се случат најубавите работи во животот, им се случи приватизација, масовни отпуштања и затворање фабрики, ембарго, создавање олигархија, настаните во Тетово и Гостивар, следствено на тоа и војната во 2001 год. и дотепување на економијата и на крајот паноптиконот на Грујо. 30 години стрес, сиромаштија и општа мизерија.
@мкд владе ќе те тагнам за да видиш да не го барам постот зошто и кано ме цитирал, во Стајковци, т.е. сегде во Скопје таа вечер врнеше интензивно од 9, 9 и нешто до 11 саатот. Во Атина врне интензивно непрекинато од понеделникот. Ете ги и тие сега си ги вадат прљавите работи со непланско градење, урбанистичка мафија и намалување на зеленилото со една мала разлика што во Атина тоа колку толку со осет се направи за разлика од дупкава.ti zbori za stajkovci.
ova vo sk e posledica na poveke gradezni zafati vo centarot i pred se ne iscisteni kanalizacii. poslednite godini ne bilo vaka zasto ocigledno se provistuvalo. smesno e da tvrdis deka vo centar nema odvodna mreza. so smena na vlast dojde zivot vo vodovod i red drugi firmi pa eve kolku se sposobni da iscistat toa dupkite...
VMRO za razlika od SDS sega pravi dubinska analiza na toa kako izborite bea kradeni od policijata. Zarem treba gospodinot Gruevski da dade ostavka posle 11 pobedi vo izminative 10 godini? so takva statistika ne znam koj se osmeluva da bara ostavka od gospodinot koga nema drug sto moze da izvojuva takvi pobedi kako nego. Da zivee organizacijata na celo so gospodinot gruevski, a tie sto baraat toj da si odi se izmanipluirani od montirofkite so tie audio snimki, site znaeeme kolkui lesno moze da se kreiraat takvi seceni i lepeni snimki.@мкд владе ќе те тагнам за да видиш да не го барам постот зошто и кано ме цитирал, во Стајковци, т.е. сегде во Скопје таа вечер врнеше интензивно од 9, 9 и нешто до 11 саатот. Во Атина врне интензивно непрекинато од понеделникот. Ете ги и тие сега си ги вадат прљавите работи со непланско градење, урбанистичка мафија и намалување на зеленилото со една мала разлика што во Атина тоа колку толку со осет се направи за разлика од дупкава.
Досадни сте со ова живот дојде еве сега поарно ќе биде, не ви се обраќам на вас туку генерално зборам, делувате како да имате замислени содискутанти на форумов кои го ломотеле тоа па сега ќе се реметиме демек. Колку што јас имам читано, може грешам, никој не викал низ месециве дека ова Белгија ќе стане ако се смени власта. Бесот што не е вмро на власт (локална, не формираше влада) треба да се проектира на друго место, да не речам кај Груки што не се повлече со вересијата негова.
Ти па од кај исползе да знам...VMRO za razlika od SDS sega pravi dubinska analiza na toa kako izborite bea kradeni od policijata. Zarem treba gospodinot Gruevski da dade ostavka posle 11 pobedi vo izminative 10 godini? so takva statistika ne znam koj se osmeluva da bara ostavka od gospodinot koga nema drug sto moze da izvojuva takvi pobedi kako nego. Da zivee organizacijata na celo so gospodinot gruevski, a tie sto baraat toj da si odi se izmanipluirani od montirofkite so tie audio snimki, site znaeeme kolkui lesno moze da se kreiraat takvi seceni i lepeni snimki.
Да не знаеш што е потрагично, хуморов со ``дојде живот`` или репликата ``ај ако не вмро да го вратиме``Малце не ти е на место сарказмот,државата 11 години ја водеа сељаци,неандерталци,простаци,арамии и крвопијци и ти очекуваш дека се наеднаш ќе се среди и ќе функционираме како Шведкса?..како што напишав да дојди делегација од Данска и Швајцарија неможи да ја среди оваа држава во поглед на економија,здравство,образование,судство,екологија а камоли некоја си друга партија од оваа вукојебина
@мкд владе ќе те тагнам за да видиш да не го барам постот зошто и кано ме цитирал, во Стајковци, т.е. сегде во Скопје таа вечер врнеше интензивно од 9, 9 и нешто до 11 саатот. Во Атина врне интензивно непрекинато од понеделникот. Ете ги и тие сега си ги вадат прљавите работи со непланско градење, урбанистичка мафија и намалување на зеленилото со една мала разлика што во Атина тоа колку толку со осет се направи за разлика од дупкава.
Досадни сте со ова живот дојде еве сега поарно ќе биде, не ви се обраќам на вас туку генерално зборам, делувате како да имате замислени содискутанти на форумов кои го ломотеле тоа па сега ќе се реметиме демек. Колку што јас имам читано, може грешам, никој не викал низ месециве дека ова Белгија ќе стане ако се смени власта. Бесот што не е вмро на власт (локална, не формираше влада) треба да се проектира на друго место, да не речам кај Груки што не се повлече со вересијата негова уште 2015 негде.
Тоа што ја кажа вистината го прави вампир?Нека има албански таму у Тетово, зошто тука во Македонија. Вампирот од видеото.
http://tv21.tv/mk/?p=153706На влезната врата од општината во Арачиново има истакнато лист кој на албански беше напишано кој има проблем со издавање на документи или државјанство да се обратат лично кај градоначалничката.Не можев да го сликнам чисто од почит кон пријателот кој е албанец.
Само господ знае колку се и колку би биле во иднина.
Револтиран/а е од некои коментари против господинот Груевски. Господинот Груевски не заслужува таков однос. Во времето на господинот, Македонија беше најјака европска економска сила.Ти па од кај исползе да знам...
Дупка беше ама поплитка, како ќе се оди подлабоко и подлабоко, па како стасува известување на секои два три дена нови давачки објавуваат.Револтиран/а е од некои коментари против господинот Груевски. Господинот Груевски не заслужува таков однос. Во времето на господинот, Македонија беше најјака европска економска сила.
konecno nekoj da ja kaze vistinata za gospodinot Gruevski i negovite ekonomski politiki koi za zal prestanaa odkoga dojde SDS so marionetskata vlada za da go meni naseto vekovno ime. Ama gospot e golem, gospodinot gruevski pamtite kako RECE? ke dobijat aperkat i kegi snajde nesto sosem neocekuvano. Zaev ke s vrati od murtinskoto selo kade sto mu prilega mestoto!Револтиран/а е од некои коментари против господинот Груевски. Господинот Груевски не заслужува таков однос. Во времето на господинот, Македонија беше најјака европска економска сила.