INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 3.815
- Поени од реакции
- 6.373
Му кажале абе нема во пензија дури не го решиш и ете се влече човекот на старост.
Смеурија се, го поделија македонскиот народ надолго и нашироко, по секоја основа и сега на евего Заев, еве ви шарени, еве ви Бејли...Dzabe se duete kako petli,
Politickite odluki sto se slucuvaat momentalno i sto ke se slucuvaat ponatamu se indirektna posledica od deceniskoto totalitarno vladeenje na Gruevski i familijata.
Isto taka bi dodal deka mi e osobeno DRAGO sto ve gledam kako se jadete i nervirate dodeka gledate kako se raspagja makedonskiot monoliten identitet.
Ropaci niedni.
Pak da se prodavate za sendvici i za sitna drzavna plata.
Da....no ustavot im dava pravo samo na opštinsko nivo...i e decidno objasneto:"vo komunikacija so edinicite na lokalna samouprava kade.......Цело време се 20% на државно ниво, де факто де јуре.
Ова де јуре у наводници.
Ништо страшно.
Настрана тоа, лук и вода е,јас сум таму па нема проблем со вода... колку знам проблем имале новите згради во Аеродром, позади амбулантата ...[DOUBLEPOST=1510830308][/DOUBLEPOST]
http://denesen.mk/web/dali-gorjan-tozija-pobaral-mito-od-hrvatska-za-serijalot-makedonija/
ама
http://www.telma.com.mk/vesti/titulata-nacionalen-umetnik-se-ukinuva
сега фали титула национален Коцкар или пијаница
ѓоа нема нови луѓе да вработуват, зајко кажа имало доволно што седеле дома а плата земале... ама проблем е друг, тие се албанци ама не се преведувачи, прво не знаат добро ни албански литературен јазик а башка за македонски, српски, турски да не муабетиме...Ако е така зошто нови 800 милјони евра кредити каде што нема никакво образложение за нивната намена?Со новиов закон за јазици ќе се вработат дополнителни 5.000 рамковни кои ќе функционираат како преведувачи плус пари за потрошни материјали,преведување на документи итн , пари од каде за нив или повторно грујо ќе ви биде крив.
Поубаво е да исчезнеш како Лет3 и едно десетина членови кои го дркаа на форумов за СДС.
Да моја грешка, иста е сумата за субвенции и оваа година како и предходните иако ветува пред избори дека ќе бидат качени на 160 милионаНе се намалени субвенциите за земојделците исти се како претходниве години.
Нека даваат плати минимум по 500€ како што ветија пред избори, за неколку години само од данок ќе се исплати.[DOUBLEPOST=1510839879][/DOUBLEPOST]На кој начин би се враќале парите кои беа земани порано за споменици и слични глупости?
Тие рамковни ќе надгледуваат дали се спроведува законот.Овие нови ќе бидат кои ќе им биде задача стручно да преведуваат.Повеќето на штулов завршиле и сами меѓу себе не се разбираат а камо ли помеѓу две странки.ѓоа нема нови луѓе да вработуват, зајко кажа имало доволно што седеле дома а плата земале... ама проблем е друг, тие се албанци ама не се преведувачи, прво не знаат добро ни албански литературен јазик а башка за македонски, српски, турски да не муабетиме...
Албанците не се ни 15%, али у политиката се 51%. Зашто е тоа така, видете по патриотиве, они знаат![]()
Од 2008 па навака во секоја можна сфера како родени деца,свадби,основци,средношколци на државно ниво се костантно над 30% односно поблиску се до 35% отколку до 30%..единствената година каде во некој покаѕател се под 30% е 2010 каде во родени деца беа 29.63%..ги имате овие податоци во државниот завод за статистика..просечни во Фиром се раѓаат околку 21-22 000 живи бебиња каде околу 7500-8000 се Албански т.е. од татко Албанец...неможи со вакви бројки да се под 20% макар и огромен број од нивните да се иселваат а нашите сите да останат и затоа ве молам престанете да живеете во филмој.Еј озбилно ова со процентиве?Мајсторе они да беа повеќе од 20% одамна ќе имаше и попис и се, ама...
Едит: Моја грешка, си пишал над 30% албански родени деца, јас друго разбрав.![]()
Џони те молам, не мислам да се објаснувам и на оваа тема со тебе оти знам дека нема разбирачка. Мислам дека доволно се посрами со бројките за Скопје пред некое време, нема потреба и понатаму да тонеш. Да беа они повеќе од 20% одамна ќе имаше и попис и свашта, ама вака не се и си бараат на лепе очи тоа што си бараат и што е најтрагично си добиваат.Од 2008 па навака во секоја можна сфера како родени деца,свадби,основци,средношколци на државно ниво се костантно над 30% односно поблиску се до 35% отколку до 30%..единствената година каде во некој покаѕател се под 30% е 2010 каде во родени деца беа 29.63%..ги имате овие податоци во државниот завод за статистика..просечни во Фиром се раѓаат околку 21-22 000 живи бебиња каде околу 7500-8000 се Албански т.е. од татко Албанец...неможи со вакви бројки да се под 20% макар и огромен број од нивните да се иселваат а нашите сите да останат и затоа ве молам престанете да живеете во филмој.
Tи и повеќето луѓе живеете во заблуда дека токму Албанците не сакале пописЏони те молам, не мислам да се објаснувам и на оваа тема со тебе оти знам дека нема разбирачка. Мислам дека доволно се посрами со бројките за Скопје пред некое време, нема потреба и понатаму да тонеш. Да беа они повеќе од 20% одамна ќе имаше и попис и свашта, ама вака не се и си бараат на лепе очи тоа што си бараат и што е најтрагично си добиваат.
Е како можи бе со вакви бројки на родени деца и бракој да се под 20%?..како не разбирам.?..тоа ми беше поентата а не јас да кажам колку проценти се,од каде да знам јас колку проценти се во вкупно население?..според овие бројки и според бројките на среднишколци и основци каде секаде се над 30% би требало да се повеќе од 20% или близу 30% а не како што трескате тука глупости.Абе што е ова беБРАКОЈ ми постирал, башка нигде не ти барам родени деца него % на ВКУПНО население.
Ти ми постираш податоци од 2010 година навака, каде се годините пред тоа? Знаеш ли кога е правен последниот попис во Македонија? Башка не знам колку е релевантно ова инфо бидејќи ниту една институција не користи зборови како БРАКОЈ и башка у една графа имаш цели броеви, во друга проценти.Е како можи бе со вакви бројки на родени деца и бракој да се под 20%?..како не разбирам.?..тоа ми беше поентата а не јас да кажам колку проценти се,од каде да знам јас колку проценти се во вкупно население?..според овие бројки и според бројките на среднишколци и основци каде секаде се над 30% би требало да се повеќе од 20% или близу 30% а не како што трескате тука глупости.