Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Za 130 i kusur zemji sme Republika Makedonija......i plus vo ustavot pišuva Republika Makedonija.

Samo vo pasošot da go napišime novoto ime .....mora da se smenat zakonite za patni ispravi, lični karti ...a za toa mora da se smeni i samiot ustav.

Gratis e pošto nekoj toa go spomna....točkite 4,5,6,7, 8 i 9 od posledniot predlog na Nimic direkno zadiraat vo identitetot....kako i menuvanje na istoriskite čitanki(7) kako i menuvanje na pridavkata vo sekoja kulturna, muzička i javna primena...

Ova e vaka...a ako saka nekoj da se kontrira i trola...toa e druga pesna. Za kratko vreme javno ke ima dokaz za ova tvrdenje...
Голем кур оти ќе ги сменат читанките, и така ништо не е напишано како што треба.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.781
Во 21ви век се замараат за тоа кој на каков јазик ќе зборел, за бришење на некаква си историја, двојазичност, крај на светот уууу готови сме сега ќе не уништат.
Глуп си ко куров!

?

..........

Гостин
Социјал- демократите велат со Законот за јазиците се заокружи Рамковниот договор во однос на човековите права и слободи. Велат дека завршува времето на меѓуетнички тензии, а со законот, граѓаните добиваат подобра иднина.

Ова значи дека животот веќе дошол, или по промена на името ќе дојде?[DOUBLEPOST=1510771731][/DOUBLEPOST]
Во 21ви век се замараат за тоа кој на каков јазик ќе зборел, за бришење на некаква си историја, двојазичност, крај на светот уууу готови сме сега ќе не уништат.
Па и јас тоа се мислам, што толку се замарат во 21 век кој на каков јазик зборел та дури и во собрание се замарат со тоа и наместо да решават реални проблеми тие расправаат и гласат закон за јазици.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.143
Социјал- демократите велат со Законот за јазиците се заокружи Рамковниот договор во однос на човековите права и слободи. Велат дека завршува времето на меѓуетнички тензии, а со законот, граѓаните добиваат подобра иднина.

Ова значи дека животот веќе дошол, или по промена на името ќе дојде?.
Тоа значи дека тврдат - толку е со давање права.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.327
Поени од реакции
15.501
Голем кур оти ќе ги сменат читанките, и така ништо не е напишано како што треба.
Misliš deka akp ima vo državava edni avtohton albanski narod i jazik....i eden veštački so istorija koja ke mu ja pisuvaat Grcija i Bugarija....deka albancite ke ostanat taka mirni i poslusni?
Odma drugiot den ke rečat vie ste dojdenci i ti proglasuvaat "sojuz na albanski opštini" .....i posle godina dena otcepuvanje i pripojuvanje so maticata.
Jas živeam sekoja den so niv vo Kičevo...ne mi gi kažuvaj kako razmisluvaat i koi im se zelbite

PS...drugiot del što ke ostani sam e premnogu mal za da bidi država...čik pogodi zošto strancite i čadorite kubat kosi kako za Kosovo 1999....

Член од
12 март 2009
Мислења
20.926
Поени од реакции
17.159
Misliš deka akp ima vo državava edni avtohton albanski narod i jazik....i eden veštački so istorija koja ke mu ja pisuvaat Grcija i Bugarija....deka albancite ke ostanat taka mirni i poslusni?
Odma drugiot den ke rečat vie ste dojdenci i ti proglasuvaat "sojuz na albanski opštini" .....i posle godina dena otcepuvanje i pripojuvanje so maticata.
Jas živeam sekoja den so niv vo Kičevo...ne mi gi kažuvaj kako razmisluvaat i koi im se zelbite

PS...drugiot del što ke ostani sam
за тебе е боље да подпаднеш под Албанија, повеќе права како македонец ќе имаш, па во Пустец и знаме со 16 крака веат ... само што им го притворија Темелко нашиве, може и поради тоа...

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619

PS...drugiot del što ke ostani sam e premnogu mal za da bidi država...čik pogodi zošto strancite i čadorite kubat kosi kako za Kosovo 1999....
hahahahahahaha Колку сте заблудени само, мислите дека сите ја посакуваат Македонија, цел свет крои планови како да ја освои Македонија, абе алоо да сакаа да ни избришеа историја одамна ќе ни избришеа, да сакаа да не поделат одамна ќе не поделеа и немаше да ни дозволат да креираме држава.
Проблемот е кај нас, нашето бедно размислување и игнорирање на реалните проблеми и живеење во фарса.
hahahahahahahaha ЦЕЛ СВЕТ ЈА ПОСАКУВАЛ МАКЕДОНИЈА HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ебате размислувањата на просечен ДУПМНОВЕЦ.

V

viktora

Гостин
И јас тоа се чудам.Грциве запнале за име,бугариве за нација,шпоновиве за јазик.Среќа што ние сме поцивилизирани па ќе попуштиме.Ептен примитивно е да се караш со друг како ќе се викаш или на кој јазик ќе збориш.[DOUBLEPOST=1510774675][/DOUBLEPOST]
hahahahahahaha Колку сте заблудени само, мислите дека сите ја посакуваат Македонија, цел свет крои планови како да ја освои Македонија, абе алоо да сакаа да ни избришеа историја одамна ќе ни избришеа, да сакаа да не поделат одамна ќе не поделеа и немаше да ни дозволат да креираме држава.
Проблемот е кај нас, нашето бедно размислување и игнорирање на реалните проблеми и живеење во фарса.
hahahahahahahaha ЦЕЛ СВЕТ ЈА ПОСАКУВАЛ МАКЕДОНИЈА HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ебате размислувањата на просечен ДУПМНОВЕЦ.
Теле Македонија ја имаат поделено.Тоа и е целиот проблем.Ако не признаат ќе испадне дека стварно земале дел од нас,што историја што територија.Тогаш они ќе требаа да менуваат учебници и историја.Вака е полесно удри по послабиот па он нека му ја мисли.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.327
Поени од реакции
15.501
Daj bože da e taka....ke bidam sreken...i plus ke castam i toa vo brzo vreme ako ne započni ovaa spiralava sto se otpletkuva ...

Pak PS. Pošto vo denot najmalku 2-3 pati pijam kafe so nekoj od nabliskata familija na Ali A......ako sakaš moži da ti gi prenesam nivnite "razmisluvanja" što do sega se pitvrdija so 100%

Opet PS. Mesec i pol pred bilo koj da spomni...znaev detali za otkačuvanjata vo tehničkata vlada...nekoi dilovi....

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Да ни беа соgraxhanite некои Швеѓани или Јапанци, знаеш она добри и миротворни луѓе па да те сфатев некако за напишаново. Вака, само ти си чудам на тоа црпката што ја имаш :toe:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Нели бе нема Тиранска платформа?
Нели бе нема двојазичност, а сега ја сменивте песната, сега "21 век било и никој не се замарал".
#Муртони едни гадни.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Нели бе нема Тиранска платформа?
Нели бе нема двојазичност, а сега ја сменивте песната, сега "21 век било и никој не се замарал".
#Муртони едни гадни.
Тoкму тaкa велеше тoј нетoкму.Декa Вмрo лaжеле и ги пaлеле луѓетo.Сеa не билa штетнa Тирaнскaтa плaтфoрмa вели.Гнaсa.Не декa декa немaше истoтo предaвниците дa гo нaпрaвaт зa нa влaст дa oстaнaт.Првo не пoстoелa a сегa пoстoелa aмa не билa штетнa,не билa вреднa дa се зaмaрaш.Гнидa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom