Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
Некој се пронајде во татарски куртон :свиркам: :zver:
:tapp::tapp:

Абе кога го читам @fmi си викам како и повеќето не се како него еманципирани Бугари. Да ти е мерак со него дискусија да имаш. (y)

S

silmarillion

Гостин
А кај прочита дека е ОК, џабе спинуваш. Јас бев против тогаш, и ќе бидам против секогаш. Знам ја на што циљаш, дека многу 'patrioti' се лажни и продаени пички, како и Груета. Ама тоа не значи за сите и секогаш има исклучоци, и тоа е тој проблем кај нас што генерализирате наеднаш.

Сега кулирај, дојде живот, ќе се смени и името, ќе влезиме во ЕУ 2075 :)
Ама чекај патриот е нешто повеќе од декларативно да со против мењање на име. Камо физичка акција, Јан Палах варијанта можда, нешто пипливо?

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.146
Ги надминаа на грујо у секој сегмент, уште не дај боже една нова Тамара им фали па да ги срушат сите нивни неславни рекорди.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.391
Поени од реакции
9.017
Ама чекај патриот е нешто повеќе од декларативно да со против мењање на име. Камо физичка акција, Јан Палах варијанта можда, нешто пипливо?
Нема потреба до толку. За работа во администрација доволен е декларативниот патриотизам и потпис за присуство на митинзи.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.143
Да, ти текнува кога се собраа патриотите од Бутел? Го скршија орелот и овозможија крст да се дигне.

По еден сендвич и сунет ако треба ќе праат, или што и да наредат од штаб.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.143
Ги надминаа на грујо у секој сегмент, уште не дај боже една нова Тамара им фали па да ги срушат сите нивни неславни рекорди.
Па да. Исто до сега имаат напраено зло врз земјава и народот, овие од една и Грујо од друга страна.

Кој веруе у ова? Ни ти чак. Ни остатокот од форумската сендвич армија на Груевски.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.146
Па да. Исто до сега имаат напраено зло врз земјава и народот, овие од една и Грујо од друга страна.

Кој веруе у ова? Ни ти чак. Ни остатокот од форумската сендвич армија на Груевски
.
Од сендвичи ми пукна стомакот. ;)

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Патриотите се тие ФИРОМЦИ кои ја напуштиле државата и јадат гомна од страна.. делат "совети" на луѓе кои се мачат да сврзат крај со крај овде, им објаснуваат како се сака татковината, колку нив ги боли (КУРОТ) кога гледаат како држaвата им се распаѓа.
Замислете ја дволичноста на овие скапанаци, ја напуштиле државата како пички, не живеат овде, немаат никаква допирна точка со било каква ситуација во државата, си доаѓаат летово и киснат по ресторани, ги понижуваат луѓево кои си работат тука, се к'чат со парите кои ги заработиле од чистење на гомна, и врз база на сето тоа ќе кажат дека овде е животот и овде убаво се живее.
Државата е до тој степен отидена што луѓево се нафаќаат да чистат гомна во туѓина одколку да работат овде.
И да, друга ми беше поентата...
Кои се овие ФИРОМЦИ да се мешаат во ситуацијата на државата кога тоа воопшто не ги засега нив?
И замислете го лицемерието ФИРОМСКО..
Тој ја напуштил државата, а преку социјалните мрежи го фали животот во Македонија, ова неможам да го разберам стварно, замислете ја неписменоста на нашите фиромци кои ги чистат европските гомна.
Па малку да има мозок ќе свати зошто тој ја има напуштено татковината, не па да ја фали истата дека било убаво.

И еден апел до админите, такви суштества кои се надвор од мкд, пожелно би било да им се забрани да коментираат на тема СЛУЧУВАЊА ВО МАКЕДОНИЈА, пошто ниту самата Македонија нема фајде од нив, а камоли ние овде кои дискутираме околу ситуацијата на државата, благодарам.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.327
Поени од реакции
15.501
Кое име , кога сме ФИРОМ?
Што може да му смени на ФИРОМ?
Za 130 i kusur zemji sme Republika Makedonija......i plus vo ustavot pišuva Republika Makedonija.

Samo vo pasošot da go napišime novoto ime .....mora da se smenat zakonite za patni ispravi, lični karti ...a za toa mora da se smeni i samiot ustav.

Gratis e pošto nekoj toa go spomna....točkite 4,5,6,7, 8 i 9 od posledniot predlog na Nimic direkno zadiraat vo identitetot....kako i menuvanje na istoriskite čitanki(7) kako i menuvanje na pridavkata vo sekoja kulturna, muzička i javna primena...

Ova e vaka...a ako saka nekoj da se kontrira i trola...toa e druga pesna. Za kratko vreme javno ke ima dokaz za ova tvrdenje...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.926
Поени од реакции
17.159
Za 130 i kusur zemji sme Republika Makedonija......i plus vo ustavot pišuva Republika Makedonija.

Samo vo pasošot da go napišime novoto ime .....mora da se smenat zakonite za patni ispravi, lični karti ...a za toa mora da se smeni i samiot ustav.

Gratis e pošto nekoj toa go spomna....točkite 4,5,6,7, 8 i 9 od posledniot predlog na Nimic direkno zadiraat vo identitetot....kako i menuvanje na istoriskite čitanki(7) kako i menuvanje na pridavkata vo sekoja kulturna, muzička i javna primena...

Ova e vaka...a ako saka nekoj da se kontrira i trola...toa e druga pesna. Za kratko vreme javno ke ima dokaz za ova tvrdenje...
и со едно константно име бевме каракаша околу матични документи и купишта грешки, незнам сега како мислат... едино ако биде за надворешна употреба, само пасошите да се менуваат...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.327
Поени од реакции
15.501
и со едно константно име бевме каракаша околу матични документи и купишта грешки, незнам сега како мислат... едино ако биде за надворешна употреба, само пасошите да се менуваат...
Nemoži....veke pišav za da se vpiši novoto ime vo pasošot...mora da se smeni zakonot za patni ispravi...a za toa mora da se smeni ustavot.
A što e ako ti pobaraat vo Grcija faktura za kupena stoka kaj nas? Koe ime ke stoi na fakturata? Dali Grcija ke dozvoli da stoi RM...ili sepak nema da popuštat pošto sme na kolena?
A na nekoj kečap ili kobzerva piperki? Kako ke pisuva?
Edno da e jasno....toa znači erga omnes ili kako i da se kazuva toa...

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Во 21ви век се замараат за тоа кој на каков јазик ќе зборел, за бришење на некаква си историја, двојазичност, крај на светот уууу готови сме сега ќе не уништат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom