Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 октомври 2012
Мислења
24
Поени од реакции
13
Повеќе од јасно е чија е вината, дискутиравме околу тоа, ама добро е пак да се напомене[DOUBLEPOST=1510436851][/DOUBLEPOST]
Има Закон за бугарите кои живеат надвор од Р. Бугарија, Закон за бугарско државјанство, Наредба бр.1 од 1999 г. за примена на чл. 5 од ЗБГ итн.[DOUBLEPOST=1510436910][/DOUBLEPOST]
Повеќе од доволно
Mi go pratija istiot email kako na @responsible deka mora i godina na sluzenje pa nesto molba da ne treba direktno preku linkot na stranicata sto im e da se popolnat podatocite ? Izgleda ne mozat da najdat bez godina na sluzenje :'(

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Казна за паркинг е прекршочна пријава, не кривична . Низ ги интересира кривичната евиденција, не прекршочната. :)
КАКО ИСКАШ ТАКА[DOUBLEPOST=1510648720][/DOUBLEPOST]
Na dopolnitelna te stavija pa ti ja prekratija ili kako? jas sum na finalna samo so potvrda od bkk pred edna nedela, inace isto taka i jas sum od ohrid.
незаборавај да пишеш што ке направиш и јас сум от охрид со само БККС,баш не интересира.поз,среќно

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
И таму не знаат кај тераат
И овде на форумот нема смисла
И сега се е лотарија

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Едноставно приоритетите се други во моментов (Албанија), нас ќе не решаваат по друг начин, на пример ако неможеш да си ги докажеш бугарските корени дојди и работи во бугарија, имаш олеснувања во процедурата за работна виза т.е. постојана лична карта и други бенефиции кои ти следуваат како бугарин од македонија (со документ за произход), плус автоматски според закон влегуваш во приоритетна листа за државјанство и процедурата се убрзува и побрзо ќе земеш отколку некој со оригинални документи. Е сега тие што работат во мк малку потешко али тие што дремат по дома и чекаат пасош за да бегаат по германии, англии, а им се нуди шанса да не се само џаболебари, нека размислат.
http://topnovini.bg/node/779534
ко да треба да се караме,,како да си ЛУТ МНОГУ за тоа што 99 посто вагаат пасоши само за да избегаат на запад а не да останат овде во оваа бедотија и мизерија мизерна,ако беше за така ти гарантирам дека ДВАИПОЛ МИЛИОНИ народ немаше да посегне по пасоши во бг.ти изгледа не си прошетал низ балгаријата па и општо на балкано валканов да ВИДИШ дало некој ОСТАНАЛ овде,,.не ти пишувам веке зас ке се грабниме за врат...[DOUBLEPOST=1510649826][/DOUBLEPOST]
И таму не знаат кај тераат
И овде на форумот нема смисла
И сега се е лотарија
ТОЦНО,АКО БОГОВИТЕ ТИ СЕ НАКЛОНЕТИ

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
КАКО ИСКАШ ТАКА[DOUBLEPOST=1510648720][/DOUBLEPOST]
незаборавај да пишеш што ке направиш и јас сум от охрид со само БККС,баш не интересира.поз,среќно
Ke vidime so ke bidit :) inace jas se povikav preku dedomi toj e roden 1913 vo ohridsko selo so 100% bugarsko naselenie vo to vreme imalo i skolo na bugarski jazik spored statistikine od dvene knigi.

S

sefked

Гостин
Знае некој дали со произходот (преку амбасада) ги враќаат и оригиналните документи, на пр.изводи, или тие документи остануваат во ДАБЧ? Да знам со време дали да вадам нови...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Знае некој дали со произходот (преку амбасада) ги враќаат и оригиналните документи, на пр.изводи, или тие документи остануваат во ДАБЧ? Да знам со време дали да вадам нови...
Nisto ne vrakaat. Se ostanuva vo dabc. Ke go dobies samo proizhodot

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
бев во петокот во министерство за правосудие да поднесам документи за децата со татко блгарин.И се шлогираф.Ми ги фрли преку шалтер на земја документите бидејчи имав еден извод фотокопија заверена на нотар а требало да биде оригинал нормално преведен и легализиран./Кај мене беше фотокопија преведена и легализирана.Дечки дека че олеснеле не се лажете.МНОГУ СТРОГО И МНОГУ КРУТО МНОГУ ДРСКО ЕДНОСТАВНО НЕ НЕ САКААТ ВЕЌЕ ИМ ПРЕКИПИ ДА ЗНАЕТЕ САМО

Член од
1 ноември 2017
Мислења
16
Поени од реакции
14
Ke vidime so ke bidit :) inace jas se povikav preku dedomi toj e roden 1913 vo ohridsko selo so 100% bugarsko naselenie vo to vreme imalo i skolo na bugarski jazik spored statistikine od dvene knigi.
Na primer Vrbjani-Debrca,moze da se povikam preku dedo ili pradedo za da dobijam takov dokument?
:)

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
бев во петокот во министерство за правосудие да поднесам документи за децата со татко блгарин.И се шлогираф.Ми ги фрли преку шалтер на земја документите бидејчи имав еден извод фотокопија заверена на нотар а требало да биде оригинал нормално преведен и легализиран./Кај мене беше фотокопија преведена и легализирана.Дечки дека че олеснеле не се лажете.МНОГУ СТРОГО И МНОГУ КРУТО МНОГУ ДРСКО ЕДНОСТАВНО НЕ НЕ САКААТ ВЕЌЕ ИМ ПРЕКИПИ ДА ЗНАЕТЕ САМО
Pisav jas pogore da sum jas tamu na salter so sipka ima da ve zgazam od kotek tie takvite!
Ako e toa vistina sto go kazuvas togas sekija cest i bravo ja taa/toj sto rabotel tamu :D

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Pisav jas pogore da sum jas tamu na salter so sipka ima da ve zgazam od kotek tie takvite!
Ako e toa vistina sto go kazuvas togas sekija cest i bravo ja taa/toj sto rabotel tamu :D
jas imam bg pasos a i ova sto se zaebav ce odnesam drug izvod originalen i pak ce zavrsam rabota,A ti ce dobies na kukovo leto samo da znaes.I da znes deka ako nemas star dokument moznosta da dobies e 0 ili so bukvi NULA

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Кај мене е така, барем така ми одговорија...пишете им на маил, до сега два пати им имам пишано и ми одговараат во рок од неколку саати... aba@aba.government.bg
im pisav na toj mail 2 dena nema odgovor nisto..[DOUBLEPOST=1510659211][/DOUBLEPOST]
i sea so pak treba da se nozat izvodi? koga ke zakazuvas intervju zaedno so proishodot ?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
ко да треба да се караме,,како да си ЛУТ МНОГУ за тоа што 99 посто вагаат пасоши само за да избегаат на запад а не да останат овде во оваа бедотија и мизерија мизерна,ако беше за така ти гарантирам дека ДВАИПОЛ МИЛИОНИ народ немаше да посегне по пасоши во бг.ти изгледа не си прошетал низ балгаријата па и општо на балкано валканов да ВИДИШ дало некој ОСТАНАЛ овде,,.не ти пишувам веке зас ке се грабниме за врат...[DOUBLEPOST=1510649826][/DOUBLEPOST]
ТОЦНО,АКО БОГОВИТЕ ТИ СЕ НАКЛОНЕТИ
Епа зошто ваѓаат сите за да избегаат, затоа и не даваат баш така. Си имаат они демографска политика колку толку, и нас во неа сакаат да не ушалтаат, сакале неќеле. Иначе одам често Софија, а и имам живеено таму 6 години и работено одреден период, и не е баш како што некои мислат како пред 15-20 години, има работа и се плаќа, зависи што работа ама има. Е сега да ми се пружа шанса во бугарија да работам, а јас да дремам дома и да ги чекам пасошот и да кукам цело време дека нема пари, па ќе си ја пробам среќата и таму барем некое време, а олеснувањата што ги даваат за тие со происход плус ослеснувања во процедурата за државјанство се тие. Не е лесно никаде за работа, секој со среќата.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Не‘ сакаат, ама им прекипе од фалсификати и тоа што сите цигани успејаа да извадат бугарски. Ако имаш соодветни документи сигурно дека се‘ ќе биде ок. Плус тоа не очекувај многу од бугарска или македонска администрација да ти бидат услужливи, ова е Балкан. Точно е тоа дека бугарите се лути на македонците кои вадат пасоши зашто нормално, да одиш таму и во очи да лажеш свесно со интенција кажувајќи дека си бугарин а тоа не го мислиш, нормално дека и ние така би се осеќале ако би биле ставени во иста позиција како они шо се, а да знаеш дека во суштина сме еден народ :)
Статистички гледано сега има помалку одбиени отколку претходните години и процедурата е убрзана. Значи, статистички, фактички, има факти за тоа. И нормално дека ќе ја затегнат работата кога од Софија увидоа дека за пари овие од здруженијава даваат секому блгарски произход.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom