Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Drexel

Гостин
Здраво се регистрирав на форумов бидејќи гледам дека сте повеќе запознаени и не сакам да го прашам посредникот бидејќи тој за пари секако ќе ми каже бидува дури и да не бидува. Значи вака јас имам од роднини дадено потекло па сега сакам да однесам дополнителни документи. Прашањето е каква линија е оваа? сакам да се повикам преку на прабаба ми брат коишто е роден во мк но цел живот живеал и починал во Бугарија. Значи извод од мене ->од мајка ми-> од баба ми-> посмртница од прабаба ми (македонка) ->па посмртница од брат и бугарин. Фала ви многу. Поздрав
Со роднини ќе те одбијат, За да имаш бар некакви шанси мора да имаш директна непрекината линија а тоа значи

Пра баба -> баба -> мама -> ти

Во ова линија треба со докумемти да докажеш дека пра баба ти е била бугарка, ако немаш вакви документи достави потврда од БККС здружение, Брат на пра бабата незнам дали воопшто ќе помогне но достави документи што имаш и од него за да ја подкрепиш преписката со што повеќе сознаниа за бугарско потекло.

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Другaри дa ве зaмoлaм дa не знaе некoј дo кoј дaтум се стигнaти вo Дaбч? Прaшa некoј некни aмa немaше oдгoвoр.Кoмшијa пoднел нa 20ти јaнуaр 2017тa и му пишувa oдoбренo вo прoцес нa издaвaње aмa мислaм некoј пишa декa тoa знaчелo декa уште требa дa чекa зa пoтпис или кaкo?Акo знaе некoј некa пише
info deka nekoj pocnale da gi dobivaat od 12/2016,no od januari 2017 imam info od tie sto gi znam deka na nieden ne mu e isadnato ( ako ima takov nekoj neka se jave ) inace na poveketo im stoi toj status sto go imas napisano..

S

sefked

Гостин
Dali toa znaci deka stranata na DABC kasni so promena na status ( a vo meguvremeno na nas ni e gotov za podiganje ) ?
Кај мене е така, барем така ми одговорија...пишете им на маил, до сега два пати им имам пишано и ми одговараат во рок од неколку саати... aba@aba.government.bg

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Кај мене е така, барем така ми одговорија...пишете им на маил, до сега два пати им имам пишано и ми одговараат во рок од неколку саати... aba@aba.government.bg
Kaj.ja.najde ovaa email posta? Nikogas ne sum ja videl. Jas prakav na edna druga na landziev nesto.taka.bese liceto ednas mi odgovori ednas ne. Ama ke mu pratam I na ovoj email utre, SAMO KAKO DA GO. FORMULIRAM PRASANJETO.NA.BG

D

Drexel

Гостин
Kaj.ja.najde ovaa email posta? Nikogas ne sum ja videl. Jas prakav na edna druga na landziev nesto.taka.bese liceto ednas mi odgovori ednas ne. Ama ke mu pratam I na ovoj email utre, SAMO KAKO DA GO. FORMULIRAM PRASANJETO.NA.BG
Чек чек само што се освестив, Од ДОПОЛНИТЕЛНА? На финална?

Да не си згрешил случајно да не мислиш од Задолжителна на финална

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
и кај сестра ми и дечко ми е сменето од задолжителна после 12 месеци на финална со потекло едниот од вујко другиот од тетка.

S

sefked

Гостин
Член од
24 јули 2015
Мислења
98
Поени од реакции
54
Чек чек само што се освестив, Од ДОПОЛНИТЕЛНА? На финална?

Да не си згрешил случајно да не мислиш од Задолжителна на финална
da od dopolnitelna povtorno na finalen, Jas bev taka vratena i pak me stavija na dopolnitelen ama sega spored ova najnovoto. Cekam da vidam kako ke se smeni posle vtor pat nosenje na dopolnitelni dokumenti

D

Drexel

Гостин
da od dopolnitelna povtorno na finalen, Jas bev taka vratena i pak me stavija na dopolnitelen ama sega spored ova najnovoto. Cekam da vidam kako ke se smeni posle vtor pat nosenje na dopolnitelni dokumenti
Можеби сте од постарите преписки незнам обично после дополнителна има два изходи Одобрен/Прекратен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom