Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Decki baba mi e rodena vo selo do granicata na bugarija, duri i jazikot sto go zboruvaat e 90%bg bi pomognalo li da zemam nekoja potvrda i od kade? Lazar? Ili?
ako imas star star dokument od babati pocni procedura ako nemas ne pocnuvaj ni lazat ni petar ne ti pomagat.SO POTVRDI OD ZDRUZENIJA DO SEGA NEMA NIKOJ POMINATO[DOUBLEPOST=1510428237][/DOUBLEPOST]
ako imas star star dokument od babati pocni procedura ako nemas ne pocnuvaj ni lazat ni petar ne ti pomagat.SO POTVRDI OD ZDRUZENIJA DO SEGA NEMA NIKOJ POMINATO
Na forumov poveketo sto pisuvat se posrednici pazi da ne padnes pod nivno vlijanie Pred da pocnes dobro se informiraj.DABC ke ti izdade udostoverenie so potvrda od zdruzenie potoa ministerstvoto za pravosudie ke ti bara dopolnitelni dokumenti i ako nemas CAO

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Дoдекa не се изглaсa зaкoнoт мoже све дa се oчекувa. Еве еден пример мoј другaр гo врaтијa нa дoпoлнителнa прoверкa сo баба нa мајка му мaјкa oднoснo oд oснoвнo училиште свидетелствo. Беше вo министерството му oдгoвoриле декa немa дoкaз зa взхoдјaшт бугарин?.?Најсигурно пoминувaaт сo дoкумент вoенa книшка,дoкументи кaде стриктно е нaведенa нaциoнaлoстa бугaрскa,крштеници или венчaници
или сo рoдители сo државјанство. Сите други се сo пoмaли шaнси или ги врaќaaт дa дoкaжaт пoтеклo.тoa е најновo oд софија.Се другo е лoтaријa.Тажнo
Уште пред еднa и пoл гoдинa укaжувaв декa ќе се смени пoлитикaтa зa грaждaнствa .

Член од
10 ноември 2017
Мислења
23
Поени од реакции
4
ako imas star star dokument od babati pocni procedura ako nemas ne pocnuvaj ni lazat ni petar ne ti pomagat.SO POTVRDI OD ZDRUZENIJA DO SEGA NEMA NIKOJ POMINATO[DOUBLEPOST=1510428237][/DOUBLEPOST]
Na forumov poveketo sto pisuvat se posrednici pazi da ne padnes pod nivno vlijanie Pred da pocnes dobro se informiraj.DABC ke ti izdade udostoverenie so potvrda od zdruzenie potoa ministerstvoto za pravosudie ke ti bara dopolnitelni dokumenti i ako nemas CAO
Jas sum na finalna so poteklo od tetka (kerka na baba mi za koja sakam da zemam potvrda) znam deka ke me stavat na dopolnitelna zatoa prasuvam dali moze predvreme da odnesam.

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Jas sum na finalna so poteklo od tetka (kerka na baba mi za koja sakam da zemam potvrda) znam deka ke me stavat na dopolnitelna zatoa prasuvam dali moze predvreme da odnesam.
Slusaj jas da ti kazam nikogo ne slusaj odisi do ambasada vo skopje i prasaj si na slater ima priemen den i ke ti kazat sto te interesira jas brv prasav i mi rekoa deka so brat sestra cicko vujko tetka nemoze veke moze samo tatko majka dedo baba i potvrda od klub takov im bil vo momentot zakonot kas si izvadiv potvrda da ne rizikuvam za 1800 den inace jas imam dokument od baba rodena vo sofija i plus dokument od cicko od bugarska egzarhija toa ti e od mene a ti kako sakas pozz

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
29 октомври 2017
Мислења
135
Поени од реакции
125
Oni ne znaat tamu so pravat. Bratuced mi pomina so istite dokumenti na dedo mi, samo nego mu ispagja brat od dedo, a ne dedo po prava linija. A jas sum vratena na dopolnitelna so dedo po prava linija, plus drzavjanin na Bugarija uste pred da vlezat vo Eu. Ova e lotarija, na koj ke mu tekne gi proagjaat taka na drugi gi maltretiraat. Pravila nemaat nikakvi. Si igraat so nas kako so pioni.
Tocno.se slozvam

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
cim si stasal do ovde odnesi od bilokoe zdruzenie da ne ti e premisla momentalno pominuvat so dokument od majka tatko baba dedo pradedo

Член од
5 октомври 2012
Мислења
24
Поени од реакции
13
Decki i jas kako deckoto pogore sum na finalna so poteklo od vujko ama ja nemam voenata kniska od pradedo mi ama znam prezime,tatkovo ime, ime, datum i mesto na raganje i gradot kade ima sluzeno vojska vo bg. Dovolni li se tie podatoci da go najdat vo Veliko Trnovo. Iskustva?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Тука "вината" исто така и целата каша со 50000 заглавени преписки во Министрерството на правосудие треба да се бара во ВМРО и ДАБЧ зошто од моментот кога ВМРО во 2015 ги предложи овие промени во ЗБЧ му дадоа зелено светло и на ДАБЧ да почне да издава произход на основ на овие промени коишто СЕУШТЕ не беа изгласани...валјда мислеа дека додека истите тие преписки со произходи издадени на основ на братучед/вујко/чичко стигнат да бидат разгледани во Министреството законот веќе ќе стапи во сила....ама работите не изпаднаа баш така.
Повеќе од јасно е чија е вината, дискутиравме околу тоа, ама добро е пак да се напомене[DOUBLEPOST=1510436851][/DOUBLEPOST]
Уметност. 2. Бугарин што живее надвор од Република Бугарија согласно со овој закон е лице кое:
1. има најмалку еден што се искачува од бугарско потекло;
2. поседува бугарска национална свест;
3. Постојано или трајно престојува на територијата на друга држава.

Уметност. 3. (1) Бугарско потекло се докажува со документ издаден од:
1. бугарска или странска државна власт;
2. организација на Бугари кои живеат надвор од Република Бугарија, признаени од надлежниот бугарски државен орган за одржување односи со нив;
3. Бугарска Православна Црква.
(2) Бугарското потекло може да се докаже во општото барање.

Ako e vaka zakonot iste znaci moze da davaat i samp so izjava kako porano deka imas bugarska nacionalna svest i potvrdite vazat pod broj dva pisuva i znaci vazat potvrdi od bugarska crkva krstenici znaci da ne se sekirame site ke zememe :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Има Закон за бугарите кои живеат надвор од Р. Бугарија, Закон за бугарско државјанство, Наредба бр.1 од 1999 г. за примена на чл. 5 од ЗБГ итн.[DOUBLEPOST=1510436910][/DOUBLEPOST]
Decki i jas kako deckoto pogore sum na finalna so poteklo od vujko ama ja nemam voenata kniska od pradedo mi ama znam prezime,tatkovo ime, ime, datum i mesto na raganje i gradot kade ima sluzeno vojska vo bg. Dovolni li se tie podatoci da go najdat vo Veliko Trnovo. Iskustva?
Повеќе од доволно

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Нали знаете, дека нарочно се бави даването на пасош ? Оти ке избегат сите млади од МК !
батец како прво НЕМА и НЕМОЖЕ никој да ти забрани да се отселиш (доколку си решен) ТВОЕ ПРАВО Е,секогаш има начини за бегство само човек треба да се потруди да ги најде пошто нема да паднат от небо и не е само кајнас ЦЕЛ балканвалкан е иста слика ПРАЗНИ села и градови.,.,

Член од
11 јуни 2012
Мислења
126
Поени од реакции
23
дечки од кај се вади документ за бугарско здружение?и дали тоа влијае на документите ако си на дополнителна за потекло заедно со потекло да се достави и тој документ?

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
дечки од кај се вади документ за бугарско здружение?и дали тоа влијае на документите ако си на дополнителна за потекло заедно со потекло да се достави и тој документ?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom