ОкЗа тебе пасош нема да има. На удбаши не дават. На сите бугари- да.
Im pisuva na stranata na dabc koj se priznaeni zdruzenija !Здраво на сите дали има можност двајца мој другари сакат да аплицират за бг пасош но немаат никакво потекло.Сакат да си а пробат среќата со потврда.Од каде да почнат предлог некојј??
So kakvi dokumenti si?sega smenet status od zadolzitelna vo finalna intrervju 17.11.2016 sofija, 3 molbi edna do druga site sme vo finalna.brojce 109XX/2016
Jas sum 2 god. 1 Mesec nikakvi promeni nema[DOUBLEPOST=1510328505][/DOUBLEPOST]Колку се чека на дополнителна? Денес го ставија еден пријател
Ne cuvaat za zimnica.Samo 2014ta ne ja cepkaat uopshte cudna rabota ncncnc
Поднесов крај на 9 -ти месец 2016 во амбасада СК, внесено во систем март 2017, пред два три дена добив одговор од ДАБЧ на маил, пратен ми е происходот во амбасада. На страната на ДАБЧ сеуште ми стои одобрено зајавление, во процес на издавањеДругaри дa ве зaмoлaм дa не знaе некoј дo кoј дaтум се стигнaти вo Дaбч? Прaшa некoј некни aмa немaше oдгoвoр.Кoмшијa пoднел нa 20ти јaнуaр 2017тa и му пишувa oдoбренo вo прoцес нa издaвaње aмa мислaм некoј пишa декa тoa знaчелo декa уште требa дa чекa зa пoтпис или кaкo?Акo знaе некoј некa пише
da ne si gubat vremeto so potvrdi drzavjanstvo ne davat Poteklo DABC ke i izdade a potoa vo MP ke i barat dopolnitelni dolkumenti i MOLBATA NE SE UVAZUVAЗдраво на сите дали има можност двајца мој другари сакат да аплицират за бг пасош но немаат никакво потекло.Сакат да си а пробат среќата со потврда.Од каде да почнат предлог некојј??
ha NEZNAEL e ludi li se drugite so cekat 3 do 4 godini i kade se slikal vo policija ili vo nekoja garazaHa, izgleda kruzat lazni pasosi, eden decko e vraten od Ungarija so falc pasos, bil vo pritvor 3 dena i go vratile nazad, Inaku pasos dobil za 6 meseci, odel preku posrednik,, i demek neznael deka e falc, cekal 6 meseci da "izleze" pasosot i mislel deka se e regular...
Dali toa znaci deka stranata na DABC kasni so promena na status ( a vo meguvremeno na nas ni e gotov za podiganje ) ?Поднесов крај на 9 -ти месец 2016 во амбасада СК, внесено во систем март 2017, пред два три дена добив одговор од ДАБЧ на маил, пратен ми е происходот во амбасада. На страната на ДАБЧ сеуште ми стои одобрено зајавление, во процес на издавање