Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Sto falenje udrivte na Toshiba'

Ja menjam mojata suzumi+ 16 (so twin rotarry, ne kako ovaa gore) za Hansol so moja doplata

Ajde junaci ve cekam da se javete, opravdajte go toa sto go pisuvate.

Gi imam e dvete doma zatoa ne lazete narod dzabe.

.

.

Дали некој има инфо за Hansol -20 (HANSOL -20 GWH12TB-S3DNA2D) за следните тестови
-10 степени, Tbiv, Ph@Tbiv, COP@TBiv
-15 степени, TOL, Ph@TOL, COP@TOL

Може тестовите да се однесуваат и за ребрендиран Hansol.

Dali nekoj ima informacija sto marka na kompresor ima inverter Haier tide 18 btu 5.5kw
I kade moze da se najde podatok sto kopresor ima?

Дали некој има инфо за Hansol -20 (HANSOL -20 GWH12TB-S3DNA2D) за следните тестови
-10 степени, Tbiv, Ph@Tbiv, COP@TBiv
-15 степени, TOL, Ph@TOL, COP@TOL

Може тестовите да се однесуваат и за ребрендиран Hansol.

Еве низ старите постови успеав да ја го најдам Eurovent-от за Hansol преку York, кој ги имаше постирано Strelec. Strelec тогаш имаше и постирано листа на кодови за деловите и мислам дека беа идентични, така да освен ако нема некоја разлика во алгоритмот би требало да има никаква разлика. Еве и линк до постот ако сакаш подетално да ги провериш кодовите Најекономично греење (затоплување)
ev-jpg.156501

Е сега ова е за GWH12TB-S3DNA1D со Sanyo компресор но не верувам дека има некаква разлика со S3DNA2D, освен можеби козметичка.

Дали со овие спецификации Hansol-от е bestbuy? Во никој случај. За тие пари веќе имаш јапонски бренд со идентични спецификации.

Fujitsu AOYG12LMCE / ASYG12LMCE во Хидросет кошта 42.000 редовна цена, има идентични спецификации и ако не се лажам има тригодишна гаранција.
21617960_1459145214175845_2594849110160342224_n.jpg

Hansol-от со сегашниот попуст и доплата од 800ден/год за продолжување на гаранцијата ќе те кошта 41.500.
Иначе еве и Eurovent за Fujitsu-то.
Capture.JPG[DOUBLEPOST=1510252753][/DOUBLEPOST]А да не речат дека продавам и агитирам за Fujitsu ти апелирам слободно да разгледаш и други брендови, можеби и 14.000BTU единици или можеби и 18.000BTU од поевтини брендови.

Што е тајната со децибелите кај Тошибата , често ја среќавам со скоро дупло помалку бучни единици од другите клими?

Вообичаено е прилично е тивка (мојата Сузуми+), но колку е тивка прилично многу знае да биде и бучна - кога ја форсирам. На пример после подолго луфтирање кога е надвор многу ладно времето, а јас сум ја опнал на hi-power да загрее побрзо...

И не знам зошто на @Sass не му праи кеиф неговата, ама јас мојата многу си ја сакам. :cool:

Zasto Toshibata na prva brzina ima 31db, za razlika od Hansolot koj ima 22db.
A vo prva brzina e epten kilava taka da odi iznad 31db, pa zatoa mi e bucna.

Zboram za 16ka, za 13ka ne komentiram[DOUBLEPOST=1510257066][/DOUBLEPOST]Hansol na -15 mislam deka imase 2.9kw, so COP 2.3,

kolku sto me drzi pamtenjeto

Последно уредено:
Kade moze da se vidi koja klima sto marka na kompresor ima konkretno me interesira za Haier tide modelot 18 btu sto e mislam od 2015 ili 2016 godina ne sum bas sigiren od koja godina bese toj tide model na Haier.

me interesira HITACHI RAK-PPA 3.5kw ja ima prijatel mn. se fali odlicno mu rabotela na ladnovo -20 koga bese me stava vo misla A SAKAM DA STAVAM MAX ZA 7 den. procitav deka imale usovrseni ROTACIONI KOMPRESORI STO ZNACI TOA

me interesira HITACHI RAK-PPA 3.5kw ja ima prijatel mn. se fali odlicno mu rabotela na ladnovo -20 koga bese me stava vo misla A SAKAM DA STAVAM MAX ZA 7 den. procitav deka imale usovrseni ROTACIONI KOMPRESORI STO ZNACI TOA
Hitacivo e odlicen model
Rotacion kompresor ti e pousovrsena rabota na kompresorot so istotaka prodoluen raboten vek na traenhe
Ne te razbrav kakva MAX klima sakas da stavas?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom