Автоматски или рачен менувач?

• Креатор на темата Креатор на темата BeBe11
  • Време на започнување Време на започнување

Автоматик или мењач?

• Автоматска

Гласови: 24 16,9%
  • Мењач

Гласови: 95 66,9%
  • И двете

Гласови: 23 16,2%

• Вкупно гласачи
    142
se zavisi od dimenziite na autoto,mokjta na motorot i mn. dr.. situacii
e sea prema auto i menjac....
barem jas taka procenuvam..

Racen,definitivno. Vujko mi imase avtomatik,mu se rasipa nesto menjacot i ne rabotese poveke kolata

Мануал дефинитивно, не за друго пошоферски е:pipi:. Плус, ќе ми биде многу потешко да се привикнам, да возам кола без кумплунг.

Јас уживам кога менувам брзини од прва кога ќе го шкрипнам го цадам скроз па до осумнаесета така ( на точакот) :)

Инаку за автомобил или камион попрактичен е автоматскиот менувач бидејќи за шоферите кои одат на подолги ралации и менувањето на брзини знае да биде проблем за ралика што во помалите и поретко населени места повозбудливо или подобро е како да речам е рачниот менувач но не дека е и попрактично:toe:
Јас сепак за во автомобил би се одлучил за рачен менувач.

Автоматик ама прва втора и трета со највисок степен на вртежи, да корне!

Автоматик, кога возам сакам што е можно помалку да ги употребувам рацете на друго место освен на воланот, сакам да сум целосно сконцентриран само на тоа. Плус, возењето без да треба да нагазувам на кумплунг при секое менување брзина би ми било помалку стресно.

Рачен:) Во денешно време се се работи со рака , па зашто и колите да се помалку задоволни? :pos: Не , без зезанција , подобро ми е со рачен, зашто веќе сум навикната да удирам некого по колено додека менувам брзина

Јас уживам кога менувам брзини од прва кога ќе го шкрипнам го цадам скроз па до осумнаесета така ( на точакот) :)

Инаку за автомобил или камион попрактичен е автоматскиот менувач бидејќи за шоферите кои одат на подолги ралации и менувањето на брзини знае да биде проблем за ралика што во помалите и поретко населени места повозбудливо или подобро е како да речам е рачниот менувач но не дека е и попрактично:toe:
Јас сепак за во автомобил би се одлучил за рачен менувач.

исто и ја за точакот..хехе

иначе да,точно е тоа и за манионите...понекогаш треба мноооогу да се шалта,а со тоа и да се притиска кумплунг...и те здоболува ногата..а и на автоматик има мануелно...само стискај гас,и на копче смени си кога сакаш...како на игриве...

и да се пофалам, јас имам автоматик точак..у последно време мења кога ке му текне, повисока, па пониска брзина, после пак...сам си мења,не ми чини менувачот...али автоматик е...хаххаха

Jas ne sum vozel seuste mal sum,no sepak poveke sakam racen menuvac.Nekako poveke strast ima vo toa ovde samo pritiskas na pedalata,spored mene.

Колите со автоматски менувач по default трошат нешто повеќе гориво поради паразитските губитоци на енергија иманентни за тие менувачи.

Абе мануален си мануален и ја мислам дека е многу подобро уште задна вуча да е ау убајни автоматик имам желба да пробам да возам ама имам служнато дека ако ти се расипе после слободно можеш да ја фрлиш колата татко ми ми кажа во австралија биле све автоматик колите и многу брзо се расипувале.Иначе ај некој нека ми објасни како функционира рачниот типтроник менувач.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom