Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
Нај нај фејворит патриотска реторика у Македонија:

Кој ви даде право да го менјате ФИРОМ?
Крај на преговорите за промена на ФИРОМ!!!
НАШЕТО ИМЕ Е ФИРОМ!!!
Our Name is FIROM!!!!
Нема попуштање,нема вракање!!!(се дере на цел глас)
Да живее Македонија!!!
Да живее ВМРО!!!
Да сте ми здрави и живи!!!
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Кој патетичен простаклук.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.388
Поени од реакции
11.856
Абе кај се твитерџиве да објава кога ќе почини некој?
Си се пикнаа на работа сите кур ги боли сеа за тоа дали умирале по болниците.
АХ бе просто македонче,сите исти гомна се.

V

viktora

Гостин
"Тоа беше техничка грешка. Имаше доволен број пратеници за гласање, но пратениците од мнозинството, дали беа деконцентирани или збунети од точките, не гласаа. Инаку имаше доволно пратениците да бидат изгласани препораките на Омбудсманот“, изјави Тунтев по денешната прес-конференција на Народниот правобранител Иџет Мемети, кој ги обвини пратениците за дрско кршење на Законот за народен правобранител.

http://press24.mk/makedonski-fenomen-pratenicite-se-zbunile-pa-po-greshka-ne-glasale

Куртони!:pos:

S

silmarillion

Гостин
Државата ако не постоела постоела нацијата.Некој гинел во тоа време за да денес живеам во моја држава и да зборам на мој јазик.И ќе се повторам,државата ја губиме од идиоти и предавници кои мислат на сопствениот газ.И никогаш не сме биле југословени по националност,него македонци.Југословени постоеле според државјанство.

Имаш и друга опција доколку газот ти е пред нацијата и државата.Лапни бугарски пасош отиди пичке си материне на запад и секогаш ќе бидеш и најаден и напиен и убаво облечен.Со која интелегенција ти не убедуваш што е подобро за нас како нација кога размислуваш како поединец и мислиш само на твојот газ?
Тоа во иднина што би бил по нацијоналност добро знам.Но вие зинати за пари уште не сте одлучиле што ќе бидете.Чекате кој ќе ви даде најдобра понуда.

Еве и еден бонус.Документ од ЦИА што барале грците.Ако ти можеш да го проголташ ова за да шеташ убаво облечен и мевот да ти биде полн доста македонци не можат.

Продолжиси да си размислуваш како поединец,не ми смета.Аман немој да какаш со бабароги и еднорози.
Кои македонци неможат? Оние што до вчера викаа дека се југословени? Оние што извадија бугарски пасоши? Оние што дозволија СДС и ВМРО да го донесат народот на питачки стап? Те боли вистината дека не си заслужил да имаш држава па уште и дека ќе ја изгубиш? Ајде здравје некад можда во некоја друга држава ќе те научат што се основни потреби на човекот па на скалата на потребите каде доаѓа националната свест. Незнам како да ти нацртам али национална свест без леб на маса немаш. И сеа ти сакаш национални чувства, патриоти, национална свест а го бараш од гладни луѓе. Не иде тоа така у 21ви век. И пак ќе ти кажам, зашто ти ако парите не ти се битни, не се откажеш од секој еден денар што го зимаш и да го дадеш на незнам децата на бранителите на кои ВМРО пред се им се наеба мајке и им се насра на животите? Немој да ми продаваш муда за бубрези ало, не сум ти ја таа селендрата беззубата па да можеш да ми кажуваш патриотски приказни у држава со 300 евра просечна плата и 40% незапосленост.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.807
Поени од реакции
25.267
Кои македонци неможат? Оние што до вчера викаа дека се југословени? Оние што извадија бугарски пасоши? Оние што дозволија СДС и ВМРО да го донесат народот на питачки стап? Те боли вистината дека не си заслужил да имаш држава па уште и дека ќе ја изгубиш? Ајде здравје некад можда во некоја друга држава ќе те научат што се основни потреби на човекот па на скалата на потребите каде доаѓа националната свест. Незнам како да ти нацртам али национална свест без леб на маса немаш. И сеа ти сакаш национални чувства, патриоти, национална свест а го бараш од гладни луѓе. Не иде тоа така у 21ви век. И пак ќе ти кажам, зашто ти ако парите не ти се битни, не се откажеш од секој еден денар што го зимаш и да го дадеш на незнам децата на бранителите на кои ВМРО пред се им се наеба мајке и им се насра на животите? Немој да ми продаваш муда за бубрези ало, не сум ти ја таа селендрата беззубата па да можеш да ми кажуваш патриотски приказни у држава со 300 евра просечна плата и 40% незапосленост.

Ti mora da si apla siromasen i gladen sto samo toa ti e bitno i ti se mota u glavata. Najubavo da iskoristis toa sto si od mesan brak pa pasosot od drugiot roditel pod raka i idi probaj se tamu, valjda povise od 300e ke zarabotuvas. Ako seuste ne si sfatil vo kapitalizmot sekoj se trudi sam da zaraboti a ne da ceka od drzavata, ali dzabe e znam, nisto ti ne razbiras a mislis se znaes.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.933
Поени од реакции
30.912
Шо нема да прочиташ.
Срамота, требало леб да имаш на маса за да имаш национали чувства, пошто дедо ми, пра дедо ми, чукун дедо ми кашмир носеле и со златни лажици јаделе затоа они знаеле шо се и се бореле за тоа што се.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.388
Поени од реакции
11.856
@Zarniwoop
Кај сте сеа да ги осудите бе овие протестиве од учкиве? На која основа протестираат? Имаше барем еден аргумент? Зш го палат знамето?
ЈАс гарантирам дека после убиствата во диво насеље, да земеше еден македонец да го запалеше албанското знаме имаше пола македонци први да се јават дека не е во ред нештово и ќе ми продаваа бон тон.

S

silmarillion

Гостин
Ti mora da si apla siromasen i gladen sto samo toa ti e bitno i ti se mota u glavata. Najubavo da iskoristis toa sto si od mesan brak pa pasosot od drugiot roditel pod raka i idi probaj se tamu, valjda povise od 300e ke zarabotuvas. Ako seuste ne si sfatil vo kapitalizmot sekoj se trudi sam da zaraboti a ne da ceka od drzavata, ali dzabe e znam, nisto ti ne razbiras a mislis se znaes.
Срце мое патриотско киднато од државата кога и било најтешко.

Шо нема да прочиташ.
Срамота, требало леб да имаш на маса за да имаш национали чувства, пошто дедо ми, пра дедо ми, чукун дедо ми кашмир носеле и со златни лажици јаделе затоа они знаеле шо се и се бореле за тоа што се.
Ако мислиш дека треба животот да го живееш у 21ви век како што го живееле твоите предци пред 50-100-200 години да не праиме надаље муабет.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.933
Поени од реакции
30.912
И не знам зошто веќе македончето не свати дека ние немаме проблем со нашата националност, идентитет, код како сакаш кажи го и зошто преговараме воопшто за своето име ?
Сакаш да имаш почит од другите а немаш самопочит (Палестинци, Каталонци се борат за држави ние сами се нудиме). За тоа и не дупат цело време, додека не застанеш со цврст став ние сме тие и тоа сме и не преговараме за тоа.
Ќе влеземе у Нато у ЕУ...мед и млеко ќе тече од секаде ?...а кој знае да не преговаравме 26 години можеби до сега и ќе бевме членки.[DOUBLEPOST=1510065249][/DOUBLEPOST]
Ако мислиш дека треба животот да го живееш у 21ви век како што го живееле твоите предци пред 50-100-200 години да не праиме надаље муабет.
Еве ти ја Софија на 5 часа возење па живеј европски ко бугарин.

B

Bafra

Гостин
Шо нема да прочиташ.
:pos::pos:

Знаеле дека се Македонци ОК (y) , ама ако знаеле зашто се борат еве на :D . Сигурно златните лажици ги продале за пушки да купат... нели за борба треба оружје :toe:

Туку многу паметни и храбри војници биле, ем чукун, ем прадедо па и дедо сите се бореле и сите живи здрави и фамилии имале. Да не се бореле ПРОТИВ а не ЗА Македониа :cautious:

S

silmarillion

Гостин
Можда али се тоа не го побива фактот дека си киднал од државата твоја :) Кидавела Кано така те знаат у Дељадровце :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom