Џони Вајсмилер
Don't share my food
Има овци во народот и стари патриотчиња кој мислат дека работата за доброто на државата и го гласат ВМРО оти нели 1893 и ова ВМРО то е то истото ВМРО за кој умирале луѓе тие се сега нивни наследници мислат дека ќе ја спасат државата.Историчар сум ама и јас да сум главен на партија не би ја играл та карта оти само пензионерите и неуките ќе те верват дека има платформи и дека работиш за да ја зачуваш историјата.
Па всушност Дпмне почна да игра на националистичка карта после објавувањето на бомбите во 2015,до претходно си ја користеа пропагандата за странските инвестиции,економскиот напредок,зголемувањето на пензиите,панорамските тркала,субвенциите и слично...имаше ненормални перење на мозок што дури ги разграничи стереотипите на обичниот граѓанин да верува што е нормално а што е ненормално...па затоа Дпмне и на овие локални имаше околу 330.000 гласачи што е огромна бројка за нив,во нормални околности не смееа повеќе од 250.000 да имаат и дури тоа е многу за нив за оние работи што ги правеа.
Баш кога почнаа да играа на картата на национализам Дпмне почна да губи гласови и да пропаѓа..во ваква средина тоа не му беше многу паметно.