Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
SLUŽBENO: Modena FC, nakon 105 godina postojanja, proglasila je gašenje kluba radi bankrota!

Згаснуваат великани додека Спаловци и Беневентовци ми играат прва лига.(n)
СПАЛ е историски клуб исто.

Исто така шо е проблемот со тоа што згаснуваат великани. Нормално е ако некој неможи да функционира да пропадни. И ако некој работи добро да успева. Да не треба на ПроВерчели гратис место и 50М по сезона да му дава Серија А ?

Исто така шо е проблемот со тоа што згаснуваат великани. Нормално е ако некој неможи да функционира да пропадни. И ако некој работи добро да успева. Да не треба на ПроВерчели гратис место и 50М по сезона да му дава Серија А ?
И пола форум што следи Серија А посакува да испадне Џенова која фактички е на четврто место по освоени скудета.

Се заебавав со ова великани. Ок СПАЛ како и Про Верчело (кои имаат 5 титули ми се чини) биле великани пред милијарда години. Екипи како Модена, Парма, Пијаченца, Венеција, Реџина, Ливорно, Сиена, Перуџа се великаните од нашето време. :D

И пола форум што следи Серија А посакува да испадне Џенова која фактички е на четврто место по освоени скудета.
Сакаме да испадне пошто се кансор моментално ама да бирам јас а верувам и повеќето, 400 пати ќе ја одбереме Џенова отколку Беневентовци.

За доброто на Сериа А треба да испаднат минимум 5 екипи сезонава.
Оти со вакви ко беневенто, за да се обезбеди опстанок не треба многу и екипите што се околу 15место губат на квалитет.

Се заебавав со ова великани. Ок СПАЛ како и Про Верчело (кои имаат 5 титули ми се чини) биле великани пред милијарда години. Екипи како Модена, Парма, Пијаченца, Венеција, Реџина, Ливорно, Сиена, Перуџа се великаните од нашето време. :D

Сакаме да испадне пошто се кансор моментално ама да бирам јас а верувам и повеќето, 400 пати ќе ја одбереме Џенова отколку Беневентовци.
Спал ми беа први во листа за да ти реплицирам. Модена не ги доживувам како романтична екипа. Парма од друга страна мислам дека му е милениче на сите. Да не набројвам Кремонезе, Пјаченца Виченца и слично оти имаат фатено по општинските лиги во Италија а играле кога некој од нас почнале да гледаат фудбал. Сето тоа е ок, ама од компетитивен фудбал нема ништо. Такви екипи постојат за да имаат неколку празници во годината кога ќе им дојдат на гости големиве да ги наполнат со голој и то е то. Можи има сентиментална вредност и некаков ефект на регионален развој во некое италијанско гратче ама нас овде .... не би рекол. Генерално сите овде сакаме да испаднат 10 екипи и да играат јакиве во една лига, и тоа по можност европска.

Клубовите како Јувентус, Рома, Милан итн одамна ги имаат пораснато ваквите романтични викендашки утакмици и функционираат за профит. Овие останатите можат да си туркаат по старо во нивна лига. Дури и поинтересна ќе е некоја Серија Б со Сиена, Болоња, Парма, Џенова и пример некој како Удинезе да ја освојува.

Дури и поинтересна ќе е некоја Серија Б со Сиена, Болоња, Парма, Џенова и пример некој како Удинезе да ја освојува.
И Јуве можеш да го ставиш тука, имаа веќе една титула во таа лига хехеехехехехехеехехехехехехехе

Највеќе жал ми е за братскиот клуб Сиена, редовно добивавме бодови кај нив. Сега се у трета лига и се борат да фатат место во Серија Б.

Лече истотака, преубави жолто-црвени дресови и плави шорцеви, овие не банкротираа туку ги фатиле за местење и директно од Серија А во трета лига ги пратија.

Бари е легендарен клуб со над 50.000 навивачи на дерби средбите во Серија Б.

Бреша на Баџо, он ги спасуваше од испаѓање со полни 37 години.

Месина, Катанија, Комо...итн се пропаднати клубови кои играат во подолните лиги.

Ај да ни е здрав и жив Киево, он е последниот Мохиканец од оваа тајфа на клубови, негувател на мртвата катанаџо жабарска игра.

Па фалат и Новара, Чезена, Пескара...[DOUBLEPOST=1510090708][/DOUBLEPOST]Па фалат и Новара, Чезена, Пескара...

Последно уредено:
Највеќе жал ми е за братскиот клуб Сиена, редовно добивавме бодови кај нив. Сега се у трета лига и се борат да фиатат место во Серија Б.

Лече истотака, преубави жолто-црвени дресови и плави шорцеви, овие не банкротираа туку ги фатиле за местење и директно од Серија А во трета лига ги пратија.

Бари е легендарен клуб со над 50.000 навивачи на дерби средбите во Серија Б.

Бреша на Баџо, он ги спасуваше од испаѓање со полни 37 години.

Месина, Катанија, Комо...итн се пропаднати клубови кои играат во подолните лиги.

Ај да ни е здрав и жив Киево, он е последниот Мохиканец од оваа тајфа на клубови, негувател на мртвата катанаџо жабарска игра.

Катанија какви клетници беа на домашен терен еј....нешто слично како Болоња....како збудалени играа кога беа домаќини и многу тврд орев против фаворизираните противници.

Исто така ги заборави Анкока кој беше првиот професионален ангажман на Пандев пред да оди во Лацио :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom