Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е,па,ти ако сакаш,можеш да напишеш и само 2-3 реченици,но треба да бидеш конкретен и јасен.
OK

Изнеси ми пример за „...конкретно и јасно...„ објаснување па јас ќе се придржувам до примерот.

D

dARK_ElementaL

Гостин
Улогата од Црквата, која и‘ е од Бога дадена, е токму таа; да прибира и да спасува. Дали сакаш да бидеш спасен или не, тоа нека биде твој избор.

Никој во Црквата не иде на сила, туку доброволно и селисходно.[DOUBLEPOST=1509805253][/DOUBLEPOST]

И, колку обемен треба да биде мојот одговор, за да биде разбирлив?...
Нема потреба црквата да прибира било кого за да ,,спасува". Не е црквата таа што ќе кажува кој треба да се ,,спасува" или не.
Ако некој сака да биде ,,спасен" не му треба црквата. Не им треба на луѓето некаква ,,Божја" институција да им кажува што да прават. Сум запознал луѓе кои воопшто не ја вртат црквата, а се понашале похристијански и од оној попот што се расправаше со тетка ми, кој го спомнав претходно.

Sent from my SM-G318H using Tapatalk

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нема потреба црквата да прибира било кого за да ,,спасува". Не е црквата таа што ќе кажува кој треба да се ,,спасува" или не.
Ако некој сака да биде ,,спасен" не му треба црквата. Не им треба на луѓето некаква ,,Божја" институција да им кажува што да прават. Сум запознал луѓе кои воопшто не ја вртат црквата, а се понашале похристијански и од оној попот што се расправаше со тетка ми, кој го спомнав претходно.

dARK_ElementaL,

самиот си поставуваш погрешни претпоставки и последично, извлекуваш погрешни заклучоци.
Сега, пак прашај ме во што е твојата грешка...уште од кога си вклучен на форумов.

Патем кажано, не постојат христијани надвор и без Црквата-освен христијани „за по дома„.

D

dARK_ElementaL

Гостин
dARK_ElementaL,

самиот си поставуваш погрешни претпоставки и последично, извлекуваш погрешни заклучоци.
Сега, пак прашај ме во што е твојата грешка...уште од кога си вклучен на форумов.

Патем кажано, не постојат христијани надвор и без Црквата-освен христијани „за по дома„.
-Можеш колку сакаш да збориш дека не постојат христијани надвор и без црквата. Но тоа не е точно. Веќе одамна и верниците не ја вртат црквата.

-Нема потреба да те прашувам. Мојата грешка е тоа што си го губам времето со тебе. И досаден си веќе со тие ,,погрешни заклучоци".

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
-Можеш колку сакаш да збориш дека не постојат христијани надвор и без црквата. Но тоа не е точно. Веќе одамна и верниците не ја вртат црквата.

-Нема потреба да те прашувам. Мојата грешка е тоа што си го губам времето со тебе. И досаден си веќе со тие ,,погрешни заклучоци".

- Можеш да се лажеш самиот себе, тоа не ти е забрането, но не можеш да ме излажеш.
- Навистина, немаш потреба, оти секоја твоја претпоставка е погрешна.

Смени ја темава и најди си нешто позабавно...

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
- Можеш да се лажеш самиот себе, тоа не ти е забрането, но не можеш да ме излажеш.

А,демек,ти си цело време точен. :cujte: :pos:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Да, за разлика од тебе, која фаќа магла и се прајш дека не си видела што те питувам...:icon_lol:
Не се занимавам со магли.Тоа е работа на политичарите. :icon_lol:
Кога некој те прашува нешто,ако го знаеш одговорот,одговори му на тоа прашање без веднаш да поставуваш прашања.Ако не го знаеш точниот одговор,признај дека не знаеш или барем кажи дека не си сигурен.Ние тука те прашуваме како еден обичен верник може да сфати или да дознае што е точно,или како да ја осознае вистината,а ти вртиш за 360 степени и ни поставуваш прашања,а и кога ќе одговориш нешто,одговорите ти се претежно штури.
Ретко се добива прецизен одговор од тебе.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не се занимавам со магли.Тоа е работа на политичарите. :icon_lol:
Кога некој те прашува нешто,ако го знаеш одговорот,одговори му на тоа прашање без веднаш да поставуваш прашања.Ако не го знаеш точниот одговор,признај дека не знаеш или барем кажи дека не си сигурен.Ние тука те прашуваме како еден обичен верник може да сфати или да дознае што е точно,или како да ја осознае вистината,а ти вртиш за 360 степени и ни поставуваш прашања,а и кога ќе одговориш нешто,одговорите ти се претежно штури.
Ретко се добива прецизен одговор од тебе.
Еве, признавам; одговарам на сите поставени прашања, а ако не го разбираш одговореното, не ја барај вината кај одговарачот, туку тргни од себе и од своето незнаење. Ако не го увидиш своето непознавање на нештата, сите други ќе ти бидат кривци и ќе ги обвинуваш другите, без да ти текне дека вината е прво кај тебе.

Моите одговори се достапни на форумов, а прашањата кои јас ги поставувам, немаат одговор.

Последно уредено:
D

dARK_ElementaL

Гостин

Јас сум се лажел себе. Јас сум имал погрешна претпоставка. Јас да сум ја сменел темава.

Ти си тој што не дава одговори ниту образложува. Уште не го образложи ни она претходноно, за кое велеше дека било погрешно, а на други им велиш што барале на темава.

Не си читал ,,монолози" од Хепта, а на други им велиш што барале на темава.

Ниту имам јас погрешни претпоставки ниту заклучоци, а ниту Ипси за кого го велеше истото.

Туку ти и твојата црква не можете да се помирите со тоа дека еден ден луѓето ќе и го свртат грбот на ,,мајката" црква која била ,,избрана" од Бога и ,,спасувала" души.

Нека си ја гледа црквата нејзината душа. А исто и ти, наместо да зборуваш дека телемата е змиина лага или дека паганските богови биле паднати ангели и демони.

Можеш колку сакаш да ја браниш ,,мајката" црква и да ја претставуваш како светица. Но не е.

D

dARK_ElementaL

Гостин
Еве, признавам; одговарам на сите поставени прашања, а ако не го разбираш одговореното, не ја барај вината кај одговарачот, туку тргни од себе и од своето незнаење. Ако не го увидиш своето непознавање на нештата, сите други ќе ти бидат кривци и ќе ги обвинуваш другите, без да ти текне дека вината е прво кај тебе.

Моите одговори се достапни на форумов, а прашањата кои јас ги поставувам, немаат одговор.
Твоите одговори биле достапни. Оди тоа на друг кажувај

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031

Еве,пак вртиш !

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве,пак вртиш !
Мало потсетуење околу „вртењето„:

https://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-926#post-8224052
и
https://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-925#post-8223908

Немој пак да киднеш...[DOUBLEPOST=1509894814][/DOUBLEPOST]
Твоите одговори биле достапни. Оди тоа на друг кажувај

Да, достапни се за тие кои ги бараат, оти тие кои не бараат, чудна работа, не наоѓаат:

https://forum.kajgana.com/search/54353582/

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Сме барале,но не сме нашле секогаш.Многу ретко. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom