Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Шо мојт да е причината, само Сител и Канал 5 кочат, другите програми се во ред, еве веќе неколку дена...
Какво е кочењето? Смрзнува сликата, се појавуваат коцкички, колку е често...?
Ресетиран рутер? Ресетиран ресивер?
Дали се случува ако не правиш ништо на нет?
Јави се на тех. поддршка.

Шо мојт да е причината, само Сител и Канал 5 кочат, другите програми се во ред, еве веќе неколку дена...
Преместував рутер и сликата на Сител зафркаваше,сменив на друг канал и се беше во ред.Сватив дека е до самата телевизија,некогаш може и до тоа да биде...освен ако не ти зезаат сите канали....е тогаш консултирај се со техничко лицe...

Преместував рутер и сликата на Сител зафркаваше,сменив на друг канал и се беше во ред.Сватив дека е до самата телевизија,некогаш може и до тоа да биде...освен ако не ти зезаат сите канали....е тогаш консултирај се со техничко лицe...
Какво е кочењето? Смрзнува сликата, се појавуваат коцкички, колку е често...?
Ресетиран рутер? Ресетиран ресивер?
Дали се случува ако не правиш ништо на нет?
Јави се на тех. поддршка.

Закочува сликата и по некое време пак се пушта, претежно навечер кога сум јас дома и се уклучувам на нет, од дома ми викаат дека преку ден знаело да закочи но поретко. Иначе другите програми се ок, само Сител и Канал 5 и затоа и јас мислев дека е можно да е од кај нив, но прашвам вкомши таму е ок и затоа се сомневам во рутериве или кабелов шо идат од бандера.

Закочува сликата и по некое време пак се пушта, претежно навечер кога сум јас дома и се уклучувам на нет, од дома ми викаат дека преку ден знаело да закочи но поретко. Иначе другите програми се ок, само Сител и Канал 5 и затоа и јас мислев дека е можно да е од кај нив, но прашвам вкомши таму е ок и затоа се сомневам во рутериве или кабелов шо идат од бандера.
Јави се на Техничка Поддршка,они ваљда ке средат.

Дали ги имате спорт клуб кааналите. Плаќам за нив и арена и моментално само арена каналите ги имам.

Dali nekoj koristi VDSL i kako e zadovolen?!
Пишете па да знаеме,и мене ме интересира.[DOUBLEPOST=1509556736][/DOUBLEPOST]Дечки кај мене и во другите згради очигледно има фајбер оптика.При следното плаќање на сметка ке идеме јас и тато ми и пак ке прашаме што вели системот и пак ке кажеме да пратат до техничка служба да проверат.Али оваа пат ке идеме у Кисела Вода кај мажот на Милена(од канал 5)пошо он не знае и работи у еден салон у телеком.Знае за нашава ситуација и ни кажа уште одамна доете кога сакате ке средиме.А знаете со врски е полесно,плус и техничкиот центар на реон Аеродром е во Кисела Вода и така вака за едно 2 месеци ке фурам оптика со брзина на светлината

Последно уредено од модератор:
Пишете па да знаеме,и мене ме интересира.

Дечки кај мене и во другите згради очигледно има фајбер оптика.При следното плаќање на сметка ке идеме јас и тато ми и пак ке прашаме што вели системот и пак ке кажеме да пратат до техничка служба да проверат.Али оваа пат ке идеме у Кисела Вода кај мажот на Милена(од канал 5)пошо он не знае и работи у еден салон у телеком.Знае за нашава ситуација и ни кажа уште одамна доете кога сакате ке средиме.А знаете со врски е полесно,плус и техничкиот центар на реон Аеродром е во Кисела Вода и така вака за едно 2 месеци ке фурам оптика со брзина на светлината

Конечно ти текна после 2 месеца.

Добро е дете, ќе бидне нешто и од тебе. :aplauz:

Конечно ти текна после 2 месеца.

Добро е дете, ќе бидне нешто и од тебе. :aplauz:
Слична струка и учам,само да престанам со игриве и да посветам време на учење можда и у Германија ке завршам да работам(дај боже).[DOUBLEPOST=1509559129][/DOUBLEPOST]Уште подобри вести.Дошле тие да проверат за оптика,и местеле што местеле.А пред неколку дена момците од кабтел дошле на бурек и татко ми прашал и они му кажале дека има и дека само треба да пријави за да не стават на оптика .Кога ке можеме ке идеме у салон да пратиме да дојдат од техничка да не префрлат на оптика.После 7 месеци и еве конечно дојде и тој ден .

Последно уредено од модератор:
Дали на интернет пакетот М од https://www.telekom.mk/internet-paketi-landing.nspx со смена на рутер може да се постигне брзина 50/50 или пак тоа не важи за овој пакет? Зборувам за место каде што не е достапен оптички интернет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom