ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.547
Поени од реакции
24.387
aj da receme deka si bil, togas si dovolno kadaren da raspolagas so takvi informacii, ako si aktivno vklucen vo politickiot zivot vo zemjava, i znaes kako funkcioniraat odredeni institucii, ko MVR, dali e faktor ili ne, tvojot stav a i mojot e nebiten, edno ostanuva fakt, toa sto on go protna kako informacija se ispostavi kako tocno. A i opsto, takvite informacii ne treba da se zimaat so rezerva, ama na nekoj mu odgovarase grupa od 20 dusi da si se sheta ko na korzo u zemjava, da krade celi arsenali na oruzje i da si se stacioniraat u naselena naselba.
U normalni okolnosti ke zavresa ko onie u brodec, bez pritoa da zaginuvaat pripadnici na makedonskite bezbednosni sluzbi, i ti toa ko branitel treba mnogu dobro da go znaes.
Јас бев како и многу други резервисти што ги мобилизираја. Муабетот ми е не ми е јасно зошто толку го глорифицирате Стојанче со самото тоа што учествувал во конфликот па дури и бил ранет. Ко само тој да беше ранет и како сам како рамбо да им одеше на непријателот. Уште малце и народен херој. Па тој како и многу други си ја извршуваше неговата граѓанска должност, ништо повеќе ништо помалце. Настрана тоа што и никој не го критикува неговиот придонес за време на конфликотот, далеку од народен херој ама битно никој не го критикува тоа. Но ако зборуваме за после тоа човекот и не се покажа којзнае во какво светло, баш напротив. И сега наеднаш Стојанче као некој фактор предвидел и погодил нешто . Јас и ти да го предвидиме истото и тоа во временска рамка од две години нема да бидиме далеку од вистината и веројатноста да погодиме е многу голема и сега што, некој фактор сме ние. Нас ни кажваат работи што другите не ги знаат. Дај не си правите филмови.
За Бродец, Гошинце, Куманово сите се прават генерали после битка. Вака требало, така требало, како кантер да е ова. Ајде една интересна споредба да направиме со Арачиново на пример.
Тогаш на едно село се сруши целата воена моќ на републиката, воена и полициска па колку време се држеше селото? По твое требаше да ги смачкат за 5 мин ама ......

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.361
Поени од реакции
47.128
Јас бев како и многу други резервисти што ги мобилизираја. Муабетот ми е не ми е јасно зошто толку го глорифицирате Стојанче со самото тоа што учествувал во конфликот па дури и бил ранет. Ко само тој да беше ранет и како сам како рамбо да им одеше на непријателот. Уште малце и народен херој. Па тој како и многу други си ја извршуваше неговата граѓанска должност, ништо повеќе ништо помалце. Настрана тоа што и никој не го критикува неговиот придонес за време на конфликотот, далеку од народен херој ама битно никој не го критикува тоа. Но ако зборуваме за после тоа човекот и не се покажа којзнае во какво светло, баш напротив. И сега наеднаш Стојанче као некој фактор предвидел и погодил нешто . Јас и ти да го предвидиме истото и тоа во временска рамка од две години нема да бидиме далеку од вистината и веројатноста да погодиме е многу голема и сега што, некој фактор сме ние. Нас ни кажваат работи што другите не ги знаат. Дај не си правите филмови.
За Бродец, Гошинце, Куманово сите се прават генерали после битка. Вака требало, така требало, како кантер да е ова. Ајде една интересна споредба да направиме со Арачиново на пример.
Тогаш на едно село се сруши целата воена моќ на републиката, воена и полициска па колку време се држеше селото? По твое требаше да ги смачкат за 5 мин ама ......
nikoj ne go glorificira, stojance e praen podole od gomno od strana na dpmne, ako nekoj e glorificiran toa e johan, duri i ti ko voeno lice treba da znaes sto znaci koga ke strelas vo nevooruzeni civili a johan bese precekan beter od kosarkarite, ko nacionalen heroj, reinkarniraniot goce delcev.
Ne postoi piedestal koga se vo prasanje luge sto bile spremni da umrat za zemjava, angelov nemase da bide tolku aktuelen, da ne beese cela hajka kontra nego od site vladini mediumi i od partijata koja bese na vlast, do toj stepen zabegale sto doma mu postavile bubici da go prisluskuvaat

Baska, Angelov bese eden od retkite sto posocuvase na nepravdata kon makedonskite braniteli, dodeka johan od Hag prakase pisma za da se amnestiraat haskite slucaji.

I ne e samo rabotata dali angelov predvidel, rabotata e sto on kaza informacija koja ja dobil od covek vraboten vo mvr, ama ne e samo problemot vo faktot sto pogodil deka ima grupa koja e spremna da ubiva pripadnici na MVR, tuku i deka za istata se izdvoila suma na pari koja im e dadena i koja treba da im se dade.
Pa sea logicno e da se pojavuvaat niza prasalnici, ako veke prvicnoto info sto go dobil mu e tocno, dali i ova e tocno, a se nadevam u idnina na povrsina ke ispadnat site detali pa da vidime na sto sme, i dali involviranite ke zavrsat isto taka u zatvor, so nivnite partneri koi opravdano sega se osudeni, ili ke zavrsat ko gadafi, so stap u gz i javen linc, nisto cudno i ova vtorovo da e, jankulovska malce falese vecerta da bide lincuvana u prostoriite na mvr.

Sto se odnesuva za brodec, i kumanovo, pogresno si sfatil, mene muabetot mi e deka tie luge vo normalni okolnosti nikogas nemase da se vdomat vo takvo naseleno mesto i u toa nikoj ne moze da me razubedi, pogotovo posle faktot deka nekolku dena prethodno se desi Goshince.
Pa ova ne propust, neznam kako vise da go narecam, ama daleku od toa deka vo MVR bile glupi i nesposobni da gi lociraat, da ne se pravime naudreni, sve toa si bilo kontrolirano se do momentot koga e izgubena celosna kontrola najverojatno zasto u taa grupa na plateni teroristi se izdesil raskol i imalo golema nedoverba pomegu prisutnite.[DOUBLEPOST=1509828543][/DOUBLEPOST]
Се прашувам зошто ако Стојанче имал јаки докази не го пријавил случајот во МВР. А уште повеќе се прашувам од каде стасало таква информација до него. Он македонскиот Варис ќе да е.
Valjda zasto infoto mu e tokmu od mvr, sto ima da prijavi koga infoto mu e od tamu, a na telma objasni deka ne saka da go imenuva toj sto mu ja dal taa informacija od opravdani pricini, ke zavrsese so metak u celo, ili ke se samoubiese u kofa so voda.

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Другар, озбилно нема да го чепнат господинот Груевски, немате разлог за паника и нервоза. Сакаш да се кладиме дека нема за ништо да лежи?
Овие осум "будалетинки" што отидоа јабана, мораше да идат јабана. Едино може некој од нивните фамилии да ве бара да ве ебе, иначе од Заев стварно не очекувам правда, во тој правец. Би било преседан во поновата историја. Нели?
Како бе еднаш не го спомна Дуи чисто ради Бадинтер?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.547
Поени од реакции
24.387
nikoj ne go glorificira, stojance e praen podole od gomno od strana na dpmne, ako nekoj e glorificiran toa e johan, duri i ti ko voeno lice treba da znaes sto znaci koga ke strelas vo nevooruzeni civili a johan bese precekan beter od kosarkarite, ko nacionalen heroj, reinkarniraniot goce delcev.
Ne postoi piedestal koga se vo prasanje luge sto bile spremni da umrat za zemjava, angelov nemase da bide tolku aktuelen, da ne beese cela hajka kontra nego od site vladini mediumi i od partijata koja bese na vlast, do toj stepen zabegale sto doma mu postavile bubici da go prisluskuvaat

I ne e samo rabotata dali angelov predvidel, rabotata e sto on kaza informacija koja ja dobil od covek vraboten vo mvr, ama ne e samo problemot vo faktot sto pogodil deka ima grupa koja e spremna da ubiva pripadnici na MVR, tuku i deka za istata se izdvoila suma na pari koja im e dadena i koja treba da im se dade.
Pa sea logicno e da se pojavuvaat niza prasalnici, ako veke prvicnoto info sto go dobil mu e tocno, dali i ova e tocno, a se nadevam u idnina na povrsina ke ispadnat site detali pa da vidime na sto sme, i dali involviranite ke zavrsat isto taka u zatvor, so nivnite partneri koi opravdano sega se osudeni, ili ke zavrsat ko gadafi, so stap u gz i javen linc, nisto cudno i ova vtorovo da e, jankulovska malce falese vecerta da bide lincuvana u prostoriite na mvr.

Sto se odnesuva za brodec, i kumanovo, pogresno si sfatil, mene muabetot mi e deka tie luge vo normalni okolnosti nikogas nemase da se vdomat vo takvo naseleno mesto i u toa nikoj ne moze da me razubedi, pogotovo posle faktot deka nekolku dena prethodno se desi Goshince.
Pa ova ne propust, neznam kako vise da go narecam, ama daleku od toa deka vo MVR bile glupi i nesposobni da gi lociraat, da ne se pravime naudreni, sve toa si bilo kontrolirano se do momentot koga e izgubena celosna kontrola najverojatno zasto u taa grupa na plateni teroristi se izdesil raskol i imalo golema nedoverba pomegu prisutnite.
Од каде заклучи дека сум воено лице жити се? Само воени и полициски лица учествуваа во конфликтот? Си слушнал за резервен состав на војска и полиција кој е составен од обични граѓани кои имаат служено воен рок и по потреба ги мобилизираат?
Стојанче го правеја подолу од гомно кој стигна, не само ВМРО ама за тоа никој не му е крив освен тој самиот. Не го бива бе чоекот па тоа е . За дека бил некој фактор ич да не правиме мубает.
Другиот дел од муабетот не ми се ни коментира, можи е подобро да ти објаснат некои работи луѓе кои имаат барем офицерски чин или ја знаат командната хиерахија во полицијата, службите за безбедност и така нешто.
Мислам дека @Beric Dondarrion е резервен офицер или така нешто па нека покуша.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.927
Поени од реакции
17.163
Малце експлозив имал, ништо страшно. Или некоја имитација на експлозив. Има нешто ново околу случкава, или се заборави?
пуштен на слобода, не се кажува ни дали има соодветна пријава...
Но затоа на некоја патничка на аеродром денес и е најден 1 куршум и нормално соодветна пријаваа

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Не треси глупости. Вмро имаа апсолутна власт у државата, да не не надгледуваат странците заев ќе беше во некој ендек пред да објави било каква бомба.

Вие да не учествувавте во акцијата па да знаеш дека ги ликвидирале лидерите? Па уште како очигледен факт го спомувате.
Нормално е Стојанче да има некое инфо, зашто тие подолг период биле тука. Што да преземат да ги намамат со сирење да се вратат во косово? За оружјето да не зборам, да не било тоа од гошинце немале од кај да најдат. Дека Албанците по тоа се познати,дека немаат цел арсенал во подрум.
Вие очигледно се праите слепи на некој работи, глеајте што праат во судницата, какви им се изјавите. Тие знаат зашто дошле тука и го изјавуваат тоа, само сметаат дека се предадени. Не ти се верува дека Албанци би дошле и кренале востание за некакви права? Ти очигледно последниве 20 години си ги преспал бидејки тоа се има десено 10 пати на радиус од 200 километри окулу нас.
Неколку од осудениве се од околината на Куманово, и се познати криминалци или барем не се за мирисање, а тие денови има илјадници евра и трошеа ко луди.
И немаа значително арсенал, тоа можеше да се виде и на лице место колку е пукано кон куќите, и колку е пукано кон улицата од кај пристапила полицијата, смешно е колку е очигледно.

Ако е местенка, а личи на местенка, барем се труделе бајаги да изгледа на местенка, збореа и генерали на телевизија дека намерно се направени грешки за да има загуби на животи, па 'бегањето' на еден од фатените, пукањето врз нив без да се сигурни дали нема заложници или цивили низ куќите, овие казни се преголеми.
Затоа мислам дека треба да се оди докрај, дали институциите се вмешани во сето ова, казната не би требало да е иста.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
јасно е се како бел ден, ама нормално нема тоа званично никој да го каже...какви глупирања со релативизирање корупција и будалаштини, ете го Мило 30 години на власт,( сите наши политичари може вода да му носат) па немаше во МНЕ такви работи иако имаат ТЕРИТОРИАЛЕН спор со Косово !!
Истите сценаристи на војната од 2001 и сите други терористички упади во РМ по 2001, го креирале и ова сценарио, паинт бал ама со боева муниција... а нашата власт била само известена дека може да стане такво нешто а они треба да се докажат колку е спремна МВР во борба против такви работи, ама по гЕУ критериуми ( а веќе поодамна беше забрането АРМ да ја брани границата и територијата на РМ)... а освен тогашната власт биле информирани и главните од опозицијата за да спремат селфи стапои за сликање со јатаците.... Не е случајно по овој настан во Дивље насеље сдсм да станува најсилна албанска партија...
Но освен игрите на сценаристите во симнувањето на власта во РМ, а која по оценка на некој од истите сценаристи била проруска, тука нормално и албанските националисти бараат некоја шанса, ако не за да направат нешто во РМ, тогаш барем да добијат политички поени на национална основа дома кај нив во Албанија и Косово...
Многу ја рашири :)

Од тоа шо е лиферувано во јавноста моеш да ја пакуваш приказната како сакаш, и ете се прави тоа, па секој верува во тоа шо му одговара т.е навива за некоја страна, секој со својата вистина за добрите и лошите кај нас, ако има воопшто добри.
Со оглед на тоа чии се копја се кршат кај нас моментално тешко дека до крај ќе се распакуваат случувањата во и околу Диво Насеље и се шо претходеше а богами и допрва следи.

Поентата ми е друга, сега имаме циркузи пак, каде разно разни кловнови тие од вооружени лица шо во најдобар случај може да се окарактеризраат како терористи (во суштина платеници) ги прават ослободители, на шо, кој, каде како никој не кажа, уше изглеа има славомакедонска угнетувачка чизма тука. За да се избегнат сите циркузи можеа стрешините на терен на лице место да си ги „раздолжат“ колегите, 8 мртви и 37 ранети и тоа сите припадници на посебните единци при МВР, пошто сега ми стои дека прашање на време е кога ќе ги ослободат, некое сценарио ќе се разработи сигурно.
И пази високи биле казните, пошто биле измамени да го направат сето тоа...:facepalm:

Еве една пресна дебата на темата, интересна, од повеќе аспекти се разработува пиздаријата, истата Ел Банана Република моеше да биде ефикасна во Планинска Бура а тука дебакл и после друг ни е крив,

[DOUBLEPOST=1509832386][/DOUBLEPOST]
Карактерот му е таков.
Незаборавен и малку по експлозивен.
Од ЦК на Левица е зато така, пошо фејк се.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Зошто личи на местенка ?
-Изјавата на Стојанче Ангелов
-Смешната акција во Гошинце
-Смешната локација за дувло на терористите
-Имаа пари ненормално, не само главните, туку и ситните
-Немањето мотив
и ред други работи

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
-Изјавата на Стојанче Ангелов
-Смешната акција во Гошинце
-Смешната локација за дувло на терористите
-Имаа пари ненормално, не само главните, туку и ситните
-Немањето мотив
и ред други работи
- изјава
- смешна акција
- смешна локација
- финансии
- "немале мотив" веројатно биле шизо па се собрале

и ред други работи.

Од сите овие работи заклучи дека е местенка ?

Kajgana Shop

На врв Bottom