мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.547
- Поени од реакции
- 24.387
Јас бев како и многу други резервисти што ги мобилизираја. Муабетот ми е не ми е јасно зошто толку го глорифицирате Стојанче со самото тоа што учествувал во конфликот па дури и бил ранет. Ко само тој да беше ранет и како сам како рамбо да им одеше на непријателот. Уште малце и народен херој. Па тој како и многу други си ја извршуваше неговата граѓанска должност, ништо повеќе ништо помалце. Настрана тоа што и никој не го критикува неговиот придонес за време на конфликотот, далеку од народен херој ама битно никој не го критикува тоа. Но ако зборуваме за после тоа човекот и не се покажа којзнае во какво светло, баш напротив. И сега наеднаш Стојанче као некој фактор предвидел и погодил нешто . Јас и ти да го предвидиме истото и тоа во временска рамка од две години нема да бидиме далеку од вистината и веројатноста да погодиме е многу голема и сега што, некој фактор сме ние. Нас ни кажваат работи што другите не ги знаат. Дај не си правите филмови.aj da receme deka si bil, togas si dovolno kadaren da raspolagas so takvi informacii, ako si aktivno vklucen vo politickiot zivot vo zemjava, i znaes kako funkcioniraat odredeni institucii, ko MVR, dali e faktor ili ne, tvojot stav a i mojot e nebiten, edno ostanuva fakt, toa sto on go protna kako informacija se ispostavi kako tocno. A i opsto, takvite informacii ne treba da se zimaat so rezerva, ama na nekoj mu odgovarase grupa od 20 dusi da si se sheta ko na korzo u zemjava, da krade celi arsenali na oruzje i da si se stacioniraat u naselena naselba.
U normalni okolnosti ke zavresa ko onie u brodec, bez pritoa da zaginuvaat pripadnici na makedonskite bezbednosni sluzbi, i ti toa ko branitel treba mnogu dobro da go znaes.
За Бродец, Гошинце, Куманово сите се прават генерали после битка. Вака требало, така требало, како кантер да е ова. Ајде една интересна споредба да направиме со Арачиново на пример.
Тогаш на едно село се сруши целата воена моќ на републиката, воена и полициска па колку време се држеше селото? По твое требаше да ги смачкат за 5 мин ама ......