Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ete ja radiodifuznata taksa, ama edno 10 pati poskapa. A da, i *zastedata* so dnevnata tarifa isto treba da se plati pa taka ocekuvajte novi pretpraznicni iznenaduvanja.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
за тоа да се случи, ќе треба протести.
Почнаа протетестите, први нога повлекоа цајканите

Чекај малце да ги дефинираме параметрите.
Дури сум спремен како влог од моја страна да добијам перманентен бан од форумот за век и веков.
Ти од друга страна што си спремен да вложиш како влог?
Ти, како и јас си предкооперациски тип на човек, што значи дека под недодржување цел мандат треба да подразбираш предвремени избори по кој СДС оди во опозиција, simple as that.
А што се однесува до влогот, еве ја нудам мојата модераторска позиција како залог (мада искрено се надевав дека од твоја страна ќе понудиш вино, ракија, коноп или други психотропни супстанции, али еве, ќе мора да прифатам твој бан од форум).

Како на времето што не се бунеше никој (освен неколкумина) за укинувањето на евтината тарифа на струјата. Но кога се понуди враќање на истата, подоста гласаа баш заради тоа. Зошто тогаш веднаш да нема бунење и протестирање??
Не е точно дека не сме се бунеле, имаше голем револт за оваа мерка. Некои (кхм, кхм) предлагаа и дури да се сруши електроенергетскиот систем како одмазда, побарај по старите мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.369
Поени од реакции
24.083
После социјализмот на ДПМНЕ тешко оваа влада да се откаже од пензионерите, земјоделците и администрацијата. Ќе оди курбан ала минут.

Така да јас не се залажувам со глупости, моите очекувања од оваа влада се влез во НАТО и подобрување на условите за приватниот сектор.

Да нема инспекции и казни по порачка за да си знаеш колку ти се даноците, да се подобри малце од малце здравството за да не мора да тргаш пари настрана за приватни болници.

Иако последно го пишувам, најбитно е да се смират страстите кај народот и малце да се обедини, затоа што ДПМНЕ го раздели надолго и нашироко по секоја основа. Така ќе имаат луѓето повеќе време за бизнис.

И тоа ќе биде доволно засега.
Извини вака ти го памтиш времето на СДСМ или вака по кажвање само ?[DOUBLEPOST=1509828080][/DOUBLEPOST]
Ти, како и јас си предкооперациски тип на човек, што значи дека под недодржување цел мандат треба да подразбираш предвремени избори по кој СДС оди во опозиција, simple as that.
А што се однесува до влогот, еве ја нудам мојата модераторска позиција како залог (мада искрено се надевав дека од твоја страна ќе понудиш вино, ракија, коноп или други психотропни супстанции, али еве, ќе мора да прифатам твој бан од форум).
Ако си толку сигурен зошто не понудиш како влог тоа што го нудам јас.
Ете ако СДСМ истера цел мандат или ако има предвремени и СДСМ пак формира влада спакувајси ги куферите од форумот, во обратен случај јас ке си ги спакувам. Пушташ рака ?
За коноп и други психотропни супстанци не користам така да жалам. За вино ракија не ти треба кладба само да те носи патот на кај Битола.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.369
Поени од реакции
24.083
Пуштено рака.
Редно е некој и да пресечи( демек сведок на кладбата ) по можност администратор или модератор.
Ете @Нuкола или @Ilumious мислам дека се добар избор.[DOUBLEPOST=1509829924][/DOUBLEPOST]
Nema da ima na sto i kade da se vratat, ke ja snema Makedonija.
Нема врска тоа дали ке ја има или не туку друго е работата. Пред една година имав подробно образложено зошто а пошто ова не е тема за тоа кој го интересира сам нека си побара.

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Многу ви е глупа кладбата, дајте нешто покреативно и пак да ве има 2та на форумов под исти никови :D

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.396
Поени од реакции
35.069
Идеја: на губитникот од опкалдата да му се мења никот според избор од анкета (од слободни предлози)? :свиркам:

Не е точно дека не сме се бунеле, имаше голем револт за оваа мерка. Некои (кхм, кхм) предлагаа и дури да се сруши електроенергетскиот систем како одмазда, побарај по старите мислења.
Абе убаво за вас неколкумина овде, ама јас зборев за јавни протести од граѓаните. Освен некое мало здружение кое протестираше со шака членови, никој друг не искочи на протести тогаш... Исто како сега никој што не протестира за покачувањево на акцизата (и цената) на дизелот. И како што нема да се протестира ни за другите покачувања на даноците кои наголемо се најавуваат (почнувајќи со персоналниот данок).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Редно е некој и да пресечи( демек сведок на кладбата ) по можност администратор или модератор.
Ете @Нuкола или @Ilumious мислам дека се добар избор.[DOUBLEPOST=1509829924][/DOUBLEPOST]
Нема врска тоа дали ке ја има или не туку друго е работата. Пред една година имав подробно образложено зошто а пошто ова не е тема за тоа кој го интересира сам нека си побара.
во ред ама најдобро да се договорите на пиво, кафана, било што, нема потреба да се бришете за било кого.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Да се разбереме, немам ништо лично против него, дај боже да си возат и од 500.000 евра ама НЕ мене тој да ми одредува колку пари ми се доволно.
Тоа е комунистички принцип, а тие општества крававо се распаѓаат.
Значи живеј и остај ме да живеам, а ако го посакуваш и ми го земаш МОЕТО тоа е кршење и на божји закон.

Очигледно транспортериве и таксистите се многу богати па не протестираат, а и народот се согласува да му земаат, за на администрација да дадат. (y)

Дај појасни, мислиш како тим сегашен или како партија на власт... Оти нели викаат следна година пак парламетарни избори.
Ние многу богата и средена држава сме, па на секои година две избори ќе си имаме. Дежаву работава :D
не, нема да има предвремени парламентарни избори пошто Заев рече дека исходот бил познат.
демократија.а режим како претходните на секои 2 години избори на кои што не се знаеше исходот[DOUBLEPOST=1509836118][/DOUBLEPOST]
Гајле ми е да не се врати злото наречено ВМРО.
tepajki go mrtvoto telo na vmro,
ne go vidovte ragjanjeto na novoto vmro 1.01 samo so plava boja[DOUBLEPOST=1509836177][/DOUBLEPOST]
ВМРО нема да се врати за скоро па незнам што да биди. Можеш да бидиш сигурен во тоа.
stom sdsm se vrati za 4 godini posle grabezot narecen tranzicija, dosta hrabri ti se ovie izjavi

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Филиус, ти не си фиљан човек. Не си ни таксист ни камионџија. Најверојатно воопшто не си ни шофер (возење на џојстик не се рачуна). Пошто да беше било што од набројаното немаше да браниш една клепотратска мерка каква е покачувањево, и тоа во облик на АКЦИЗА во висина од окулу 7%, од цената на дизелот.
повторно се фокусираш на нешто што не е предмет на муабет. Ако се сеќаваш, јас ниту те споменав ниту те цитирав, туку ти мене. И тоа за нешто сосем трето.
Пошто извесно е ОЧИГЛЕДНО дека не разбираш разлика меѓу цена и акциза
Што се однесува до термините, не знам колку пати да ти повторам дека крајниот корисник го боли уво дали цената расте ради акциза, регулаторна или плави сомалиски слонови. Од платата двои толку и толку. Да не се навраќаме на причините, прошлата власт по 2008-2009 стана бунар без дно.
Ако мислиш дека со ова ги оправдувам тие евентуално нови давачки, погрешно мислиш. Економски совети ниту барав од тебе ниту те споменав.
Значи пак да те прашам. Што за тебе како корисник на дизел значи 3.5 денари. Штом не си реагирал, дали си бил среќен или рамнодушен тие години само затоа што била акцизата 3 денари пониска иако крајната цена си ја плаќал 73-75 дизел и 80-85 бензин?
Како на времето што не се бунеше никој (освен неколкумина) за укинувањето на евтината тарифа на струјата. Но кога се понуди враќање на истата, подоста гласаа баш заради тоа. Зошто тогаш веднаш да нема бунење и протестирање??
не е точно. и за струјата и за давачките во банките и за нотарите и извршителите...некој се бунел, некој си ќутел.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.461
Поени од реакции
18.466
Извини вака ти го памтиш времето на СДСМ или вака по кажвање само ?[DOUBLEPOST=1509828080][/DOUBLEPOST]
Ако си толку сигурен зошто не понудиш како влог тоа што го нудам јас.
Ете ако СДСМ истера цел мандат или ако има предвремени и СДСМ пак формира влада спакувајси ги куферите од форумот, во обратен случај јас ке си ги спакувам. Пушташ рака ?
За коноп и други психотропни супстанци не користам така да жалам. За вино ракија не ти треба кладба само да те носи патот на кај Битола.
Го памтам и нема приватник што во моментов не ми го трврди истово. Периодот од 2002 - 2006 спрема периодот 2008 - 2015, е неколку пати подобар за приватен бизнис.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.369
Поени од реакции
24.083
stom sdsm se vrati za 4 godini posle grabezot narecen tranzicija, dosta hrabri ti se ovie izjavi
Да не сакаш и со тебе да се кладам?
Додуша и не е некоја виша математика зошто сметам дека ВМРО нема да се врати за скоро време, посебно не ако има предвремени. Поверојатно сценарио е да ја сведат партијата на аморфна маса која нема да дава никакаков отпор.
Ако сметаш дека ова е храбра изјава што ке речиш на тоа дека ВМРО и да освои на следните избори мнозинство пратеници пак нема да може да формира влада барем сега засега како што се поставени работите, не дека тоа е можно ама ете сепак нека стои.[DOUBLEPOST=1509839553][/DOUBLEPOST]
Го памтам и нема приватник што во моментов не ми го трврди истово. Периодот од 2002 - 2006 спрема периодот 2008 - 2015, е неколку пати подобар за приватен бизнис.
А ти за газдите мислиш. Па тие сонуваат за тие времиња. Прашај што тврдат вработените кај тие газди дали сакаат да се вратат тие прекрасни времиња. Верувам дека не го делат истото мислење со газдите ама сепак ти прашај си.[DOUBLEPOST=1509839687][/DOUBLEPOST]
во ред ама најдобро да се договорите на пиво, кафана, било што, нема потреба да се бришете за било кого.
Ракавицата е фрлена или како и да беше фразата :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom