Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...na koj sto levata bekovska pozicija ne mu e prirodna, a toa e dopolnitelen problemГулам се повредил синоќа и ќе отсуствува 9 месеци од терените. Неговата замена е 36 годишниот Маџо...
.Затоа лупа пари за Киеза и тоа 40м нуди Де Лаурентис. Реално до Јануари треба да истуркаат ама ниеден клуб не продава квалитет во Јануари па дури ни Фиорентина иако се финансиски во тешка состојба.

).
Па што ако земаа 10 играчи, можеа и 30 да земат, битно е какви играчи земале. Не секогаш е битен квантитетот, зашо имаме мал милион примери каде се трупале безвезно играчи и се фрлале пари а резултати нигде. Јас не гледам некој преголем квалитет во екипата на Милан, имаат неколку добри играчи и остантото е просек до просек што впрочем се гледа и по резултатите на тимот.
Како тоа нема хемија во тимот и немале време да се воиграат? Па нели во јуни/јули ги купија 90% од играчите и го скоцкаа тимот? И припреми и све одработија заедно, така да изговорите дека немале хемија и дека немале време да се воиграат се без основа. Ок, не викам дека требаше да имаат 100% скор до сега и да бидат скроз воиграни и да везат по терен, ама не е крива невоиграноста за 0 шутеви против Аек во два меча.
Милан ми делува како Интер од пред неколку сезони кога натрупа глупаци во тимот, Кузмановиќ, Переира, Таидер, Гаргањо и да не набројувам натака и мислевме дека готово се враќа Интер од 2010, купивме 10 играчи и тоа е тоа, а нема везе што пола од нив ни во Маџари не би играле. Што се мене тиче од летниот пазар на Милан добри играчи ми се Конти (иако две утакмици го гледав), Бонучи и Силва, ок можда и Кеси до негде, се останато би убил и би ставил на клада. И тоа пази ти зборам дека ми се добри играчи овие, а на Милан очајно му треба екстра квалитет во тимот, некој како Пирло во средината и како Ибра во нападот.
[DOUBLEPOST=1509799187][/DOUBLEPOST]П.С. Парма е купена од кинези 
Сите трансфери на Милан реално беа океј, освен 2ца имбецили кои во таа формација ја имаат можеби најбитната улога во "концептот" на Монтела - Калинич и Биља. Овој првиов имаше ситна повред 2 недели надвор од терени -ама ништо страшно.
Види, у Италијанско... зашто Интер,Рома,Наполи,Лацио и Јувентус се пред останатите? Пошо имаат напаѓачишта бе, што кинат, БУШАТ, сите до една од овие екипи... а ние го имаме фиорентинскиот Калинич,напаѓачиштето од 3 години уназад 7мата/8мата екипа од Италија, кој не само што е ДРВО (дај боже да ме убеди во спротивното као што ќе одминува годината)ама неможе да постигне 20 гола и тоа у сите натпреварувања, што од очигледниот НЕквалитет, што од феноменот "нова средина", а сите напаѓачи на горниве екипи ќе имаат 20че ко од шала и тоа само у лигава. Остај тоа има скоро 30ка, игра наместо млад и реално просперитетен Андре Силва , и дете на кое со тек на време сигурен сум дека ќе му појде и дека ќе го видиме неговиот прав потенцијал (за жал, не верувам тоа да се случи под водство на Монтела).
Биља едноставно не ми се коментира. Стварно не очекував толку да флопне. Као да глеам тотално друг играч во однос на она што беше у Лацио, не беше бе такво дрво, имаше жар, борбеност, иако многу имаше мака со повредите. Мислев дека ќе има жар ликов со новиот трансфер, ама он се поманекенчил скроз.
Покрај овие две работи, додај го ФАКТОТ дека очигледно не иде со тројца дефанзивци , бог знае од која причина (претпоставувам квалитетот на семоќниот наш тренер), ја добиваш оваа криза на теренот.
И да, мислам дека имаме проблеми со тимската кохезија, као да има многу испади меѓу играчите, карање и слични идиотски работи (пак ќе кажам - мислам, не тврдам со сигурност... таков вајб добивам последниве неколку кола гледајќи го милан), па така и не би ме чудело ако играчиве праат некаква хајка против тренеров. Ко да ја има изгубено надлежноста врз играчите. Ама тоа се сепак шпекулација и мое видување.
Мене искрено ми е криво што мојов тим не е квалитетен и достоен за врвот у ваква по долго време неизвесна Серија А, која наредниве години сигурно ќе биде подобра (особено со ЛШ на 4 екипи). И стварно е срамота што сите не исплескаа.
)
Наполи без Мертенс и Реина ќе се утре ај да ги видиме
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk