Овие не се здрави. Вчера ги гласав оти мислев дека барем малку ке го олабават народот а тие во рекорден рок ме демантираа, се усраа. Прво што направија ја покачија акцизата на нафтата а ми дрндаат за подобар живот, земјоделие...
За живот....
тражили сте гледајте дојде работата
а тек ко ќе седнат во фотелјите година две и кога ќе си се опуштат со тендерчиња, бизниси... ти реков ми рече... тек тогаш народот ќе сфати дека 200 денари укината РДТ и ефтина струја од 14-16h не го прават животот подобар.
до вгодина ова време струја ќе се купува на слободен пазар, РЕК работи на „жими мајка“ веќе подолго време... вицепремиерчето дали преку неговата или преку фирми со кои во меѓувреме ќе договори соработка (а ништо чудно и негови луѓе да ги отворат во други земји) ќе си крка државни парички шиткајќи ни струја...
водата ќе поскапи, нафтата исто... секаде во свет каде има раст на нафта има раст и на сите други производи и услуги... само кај нас не убедуваше денес она професорчето дека НЕМАЛО тоа да влијае на цените.... и така, иде живот.
тешко само на обичниот граѓанин кој барем за малку се понадева дека нешто ќе се смени
а се смена! не дека не се смена... замина еден криминалец од власт, за да дојди друг (и тоа аболициран).
нафта, струја, вода, разно разни даноци и комуналии, како и други трошоци за образование, здравство, во ваква ситуација и во ваква држава.... НЕ СМЕЕ ДА ПОСКАТ или да се зголемат.
на крајот пак плаќа граѓанинот со 200 евра плата, а овие пеливаните во собрание со собраниска плата, пратенички имунитет, приходи од надоместок за патување, приходи од разно разни собраниски и какви ми ти не комисии ќе штанцаат секој месец по минимум 2000евра на конто...
дури има ваква диспропорција од ова никогаш нема да биде држава.
и да, државата може да се откажи и да ги намали акцизите за нафта, цигари и што ти ја знам... ама не, морало буџетот да се полни
ебате неспособни.... ај шитнете ја уште другата половина од ЕВН, продајте ги водите, РЕК и онака е пред крај... па можиме колективно да си ја удриме јамката.