јас не го вртам муабетот. Те прашав дали некаков поткуп е причина што губат прв круг во еден од најупорните 27 годишни бастиони. па те прашав...и пак ќе те прашам. Во дрпмнеовска тврдина каде гласачко тело е константно овие 6-7 локални избори, одеднаш овие избори не излегле оние кои досега излегувале и гласале. Ти наведуваш 3 причини (кои се во најмала рака нелогични за такво гласачко тело). Може да нааведеме како причина и вонземјани и Хаарп и што со тоа.
Толку ли е тешко да се признае дека според првиот круг во вакви општини поштено си губеа. Можеби во вториот пак ќе победат, но првиот беше доволен индикатор за волјата на граѓаните.
Ништо не си сфатил.Што е нелогично да некој гласа за друга партија или воопште да не гласа за ВМРО ако претходно гласал и добил разочарување?Еве лично јас за Ванчо од ТМРО гласав за градоначалник за Ск а за општина К.Вода пречкртав ливче.Како го рачунаш мојот глас?Некој претходно ме присилил или ми се заканувал со работно место па да гласам за ВМРО?
Ете и видео ти пратив каде пазарат гласачи со кесички полни со грицки.Ако они претходно биле поткупени со,како што милувате со сендвич,денес со смоки.Или не сакаш да го регистрираш тој податок па полесно е да убедуваш во вештерки и бајачи.
По трет пат.Купени се гласови од сиромаси,имаш разочарани гласачи кои или гласале за друга опција или не гласале.Имаш и манипулации со праќањето на гласовите по електронски пат.Потврда имаш лично од кандидат за градоначалник на Ск.Уште еден факт е што дел од меѓународниот фактор е инволвиран.
Значи се очекуваше ВМРО да изгуби многу градоначалнички фотељи но до толку шанса нема.Избориве се местени до даска нормално со пазар помеѓу Грујо и оној што стои помеѓу него и зајакот.
Знаеш сега кога Грујо ќе лежи?На свети никад.И заев му викаше ако се повлечи ќе нема обвиненија.
Ќе се повторам,курот некој го заболе дали Грујо или Зајакот е премиер се додека се спроведуваат туѓите агенди.
Избориве беа фарса за Грујо да се повлечи а Заев да го исполни тоа што им го ветил.Сте го измочале Грујо од ќерамиди жими петелов.Они нас не измочаат заедно со копилено од Муртино.