- Член од
- 13 август 2013
- Мислења
- 1.062
- Поени од реакции
- 2.071
Vakva klima gledav imase montirano lani u edna kancelarija koja e drvena i od site 4 strani gola, bez lepenki. Kancelarijata od oko ima 10-12 kvadrata, na takva ladna zima ne cuv poplaki, a ja koristea kako on-off klima, sabajle ja uklucuvaa, porucek ja gasea.Здраво дружино, знам дека има овде луѓе што многу се разбираат од клими, па сакам да ми помогните.
Станува збор за стан, на први спрат, долу визби. Искрено да кажам, станот е многу ладен, иако е на источна страна.
Денеска залади, и хитно сакам да земам нешто за топлење (уште денеска). Камин имам, па се думам дали да земам дрва, или да ставам клима инвертер. Потребно ми е да затоплува стандардна соба од 16м2 (еве максимум 20м2 нека е).
Е сега, во буџетот сум ограничен, а и ограничен сум во изборот на клима.
Значи ме интересира конкретно за климава Favorit 12000 btu inverter. Околу 21 000 ден е. Ќе ја земам нова.
Дали оваа клима ќе биди доволна да ми ја затоплува собава преку зима, или попаметно ми е да земам дрва?
Значи јас лично сум за клима, знам дека со дрва друга е топлината, ама ич не можам да се замарам со цепење, палење оган и слично. Плус голем период од денот дома нема никој, сите на работа.
Значи, најбитно ми е дали ќе топли. Немам дечиња мали, па да барам да биди сауна во собата, ама да држи барем 22-3 степени во зимо, да биди пријатно за седење.
Како што кажав, планирам да земам денеска, па ако можите да ми кажите што побрзо, би ви бил многу благодарен.
Edit: Stanuva zbor za ovaa klima: http://www.winwin.rs/klima-uredaj-favorit-12000-12000btu-inverter-4746861.html
Moe mislenje, za tie pari zemaj posto imas za rezerva drva. Mozda nema da e stedliva ali ako ja koristis kako sto planiras i so skapa klima isto ke pomines.