Nikola Nini
Doktor bez nauka
- Член од
- 5 септември 2017
- Мислења
- 353
- Поени од реакции
- 179
Ako e prekrsen zakon so izbor na Talat si ima institucii si ima tuzbiНе бе, не правдам никого. Си правам муабет. Која е процедурата за отворање на вратите? Ако може пратеникот да си отвори за да излезе, не знам каде му е грешката. Види, за да се осуди некој треба да прекрши некој закон. Затоа, од муабети не треба да се суди некому. Јас знам дека сега се инсталира власт која може да крши закони и устав и „никому ништо“, дека судството и истражно-обвинителските институции се присилени да ги гонат и судат функционерите (и други) на ВМРО ДПМНЕ. Но, зборувам како треба. Дали за отворање вратата се одговара (сем ако не прекршил собраниски ред). Ама ред (и закон) се прекрши и при таканаречениот „избор“ на Талат, со елементи на пуч (незаконски избор на важна државна функција), па ни на крај памет нема да се покрене одговорност од обвинителството. Никој не ни зборува за такво нешто. Дури, си мислам дека ако некој го покрене тоа, дека ќе го „изеде помрачина“.
Јас колку што знам, посочениве пратеници отвориле врати... Дали некој ред прекршиле? Можеби.[DOUBLEPOST=1508922930][/DOUBLEPOST]
Банката си има правила и овластени лица за работа со сефовите. За да одговара некој, треба да прекрши некој закон. Дали си запознат кој закон е прекршен во конкретниов случај? За да зборуваме конкретно, да не „јадеме бурек“.
Ti imas pravo da podneses tuzba kako gradjanin do ustaven sud za da ti potvrdat deka izborot e ok
Bez razlika toa ne go opravduva vandalskoto ponasanje vo sobranie so nisto
Samiot cin so otvaranje vrata pomognal da se izvrsat povekje krivicni dela (da ne ti gi brojam imas snimki gledaj)
So to moze da se smeta za soucesnik na tie dela bidejki so otvaranje vrata im ovozmozil da se izvrsat tie krivicni dela
Toa e samo edna varijanta za tuzenje a veruvavaj mi (ne sum gruevski na tv za da moras da mi veruvas)
Mnogu krivicni dela ima na snimkite nemoze i slep da ne gi vidi ne pa istrasitel ili obvinitel
Pusti gi na advokat nekoj mnogu poubavo ke ti objasni sto se desi so prosto otvaranje vrata