Што би направиле со богатството на МПЦ

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Абе ни ме знаеш ни ме познаваш, ниеднаш не ни имам идено ни у солун ни у грција, не си врти филмови.
Навистина, нит‘ те знам нит‘ познавам, па затоа ти набројав еден куп овосветовни давачки (има и други...) , од кои барем дел од нив ги плаќаш и мудро ќутиш, оти ако не ги платиш, или ќе ти дојдат „утерувачите„ или ќе платиш камата и пак ќе ќутиш....мудро.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.170
Навистина, нит‘ те знам нит‘ познавам, па затоа ти набројам еден куп овосветовни давачки, од кои барем дел од нив ги плаќаш и мудро ќутиш, оти ако не ги платиш, или ќе ти дојдат „утерувачите„ или ќе платиш камата и пак ќе ќутиш....мудро.
Не се разбира човек со тебе, без тие давачки да не се ти би идел низ кал а не по асфалт, би се возел на магарето од комшијата а не во автобус, и ред други милион споредби можам да ти направам, и уште не сфаќам како можеш да ги повржеш тие давачки едни со други.

Ја искрено не сум против да се плати на црквата, ок е што попот дошол дај му некоја пара, но не да ме одере зш ќе правам свадба и крштевка. Црквата е да даде кој колку што има и може, некој ќе даде помалце некој повеќе, ја и не сум некој верник ко тебе но повеќе ги знам тие работи ваљда од тебе.

Со тие давачки само го одтргнувате народот од верата и црквата.

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
И сликарите се ко поповите, све тоа иде у пакет, само да се дојде до парата на луѓето. Тоа ти е од продавање ветар и магла да правиш пари.[DOUBLEPOST=1508693060][/DOUBLEPOST]

Абе ни ме знаеш ни ме познаваш, ниеднаш не ни имам идено ни у солун ни у грција, не си врти филмови.
Точно,сега фотографите се бунат за новата давачка,тешко им било да платат 500 денари.Таа давачка е и за нив наменета,нема врска ниту со верниците ниту со народот.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.989
Јас се надевам дека реформираното судство и обвинителство ќе се сетат на МПЦ.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не се разбира човек со тебе, без тие давачки да не се ти би идел низ кал а не по асфалт, би се возел на магарето од комшијата а не во автобус, и ред други милион споредби можам да ти направам, и уште не сфаќам како можеш да ги повржеш тие давачки едни со други.
.
Можам да ги поврзам и тоа како, а токму тоа го чинам, посочувајќи ти реални примери од реални давачки и нивните споредби.

Напросто, глупо е да се жалиш на црковни ценовници, кои, како што ти реков, не ни мораш да ги плаќаш, а притоа плаќаш и мудро молчиш за сите сметки и други трошоци во текот од месецот...

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Не е важно тоа,парата на пара оди,не плаќа сиромавиот.Може ли млад фотограф започнува самостоен бизнис и за две-три години купува џип,дуќан на добро место.За такво нешто треба заработка од 1000 евра месечно за македонски стандард.Не залудно тој бизнис е најдоходовен во државата.
Затоа фотографите избегаа да работат на бродовите..И каква е таа математика за 3 години 1000 евра плата џип и дуќан? Па за 36 месеци по 1000 евра = 36 000 евра кај има и џип, дуќан и пари за живот 3 години да остане?[DOUBLEPOST=1508696544][/DOUBLEPOST]
Точно,сега фотографите се бунат за новата давачка,тешко им било да платат 500 денари.Таа давачка е и за нив наменета,нема врска ниту со верниците ниту со народот.
Таа давачка ќе си ја наплати од клиентот, значи пак од народот зема попо.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Што би правел со парите?
Па би барал копирајт на зборот црква, религијата, госпо, и би наплаќал секој што ќе ги користи.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Времено затворена поради детоксикација.

......

Позачистена и оворена

П.С. Темата не е за давчките кон црквата. Ако сакате за тоа да дискутирате отворете си таква тема.

Kajgana Shop

На врв Bottom