Што би направиле со богатството на МПЦ

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Тебе не те замара зошто олигарсите имаат толкави имоти,возат скапи коли,ти се закачи за поповите.Ако не сакам коцкарница да заработи од мене не одам.Ако не сакам да давам пари на поповите не одам.Толку ли е тешко да сватиш.Ти адвокат да не си им на верниците,кој те ангажира тебе.
Олигарсите не викаат дека работат за госпо, тие работат за пари, лоша ти е споредбата.

Не го врти муабетот на погрешна страна и врати се на она за кое те прашувам...

Сакам да ти кажам дека кога плаќаш на државата нешто добиваш, а кога плаќаш на црквата не добиваш ништо.

Сакам да ти кажам дека кога плаќаш на државата нешто добиваш, а кога плаќаш на црквата не добиваш ништо.

Штом плаќаш сметка, значи добиваш „нешто„.
Така е и во Црквата-се наплаќа за службата од свештеникот.
Но, ако ти пречи, ич не влегувај во црковните храмови па нема да ти наплатат...

Што добиваш за 1500 денари дозвола да фотографираш?

Некој што знае да каже што се плаќа кога се оди во џамија, колку наплаќаат оџите за погреби, крштевки (како се вика незнам) и слични услуги.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Јас комплетно ги поддржувам сите давачки кои ги наплаќа МПЦ и апелирам до воведе и нови, уште поголеми. Се дури луѓето се доволно глупи да одат по црквите за да слушаат баснословни глупости заслужуваат да бидат стрижени како овци.

Па не влегувам, али има моменти у животот кога со сила те тераат да влезеш и да им искешираш на попојте, тоа ми е муабетот.

Олигарсите не викаат дека работат за госпо, тие работат за пари, лоша ти е споредбата.
Не го мешај Господ,Црквата е институција,плаќа вода,струја,осигурување за вработените,пари за материјали,се сѐ тоа средства кои треба да се обезбедат.

Не го мешај Господ,Црквата е институција,плаќа вода,струја,осигурување за вработените,пари за материјали,се сѐ тоа средства кои треба да се обезбедат.

Тоа 1500 денари за сликање сигурно е за да се плати клисарот.

Па не влегувам, али има моменти у животот кога со сила те тераат да влезеш и да им искешираш на попојте, тоа ми е муабетот.

Велиш дека „...со сила те тераат...? Кој, попојте? Роднините?

А дали „...со сила те тераат...„ кога идеш на одмор у Грчка? Или на викенд во Солун? Или на бензинска? Или во некој од салоните од мобилните оператори за да стајш кредит на „мобиљката„?...

Живо ме занима дали и на наведените места „...со сила те тераат...„ да влегуваш и да плаќаш...:icon_lol:

Велиш дека „...со сила те тераат...? Кој, попојте? Роднините?

А дали „...со сила те тераат...„ кога идеш на одмор у Грчка? Или на викенд во Солун? Или на бензинска? Или во некој од салоните од мобилните оператори за да стајш кредит на „мобиљката„?...

Живо ме занима дали и на наведените места „...со сила те тераат...„ да влегуваш и да плаќаш...:icon_lol:

Толку мизерни аргументи даваш што ме мрзи да ти реплицирам, ја што и да правам и платам за нешто значи добивам нешто назад за моите пари, ако ставам кредит можам да зборам ете пример, попојте ништо не ми даваат мене, само ме уценуваат да им ги дадам парите. Сфаќаш?

Тоа 1500 денари за сликање сигурно е за да се плати клисарот.
Не е важно тоа,парата на пара оди,не плаќа сиромавиот.Може ли млад фотограф започнува самостоен бизнис и за две-три години купува џип,дуќан на добро место.За такво нешто треба заработка од 1000 евра месечно за македонски стандард.Не залудно тој бизнис е најдоходовен во државата.

Толку мизерни аргументи даваш што ме мрзи да ти реплицирам, ја што и да правам и платам за нешто значи добивам нешто назад за моите пари, ако ставам кредит можам да зборам ете пример, попојте ништо не ми даваат мене, само ме уценуваат да им ги дадам парите. Сфаќаш?

Да-да, потпуно те сфаќам и имам разбирање до таа мерка, што можам да ти порепорачам уопште да не влегуеш по црквите, да не плаќаш за свештеничките служби, а заштедените пари да ги потрошиш у Солун и со то‘ да им помогнеш на кутрите грци да можат да го „закрпат„ месецот, оти, нели, грците се у длабока криза...:pos:

Не е важно тоа,парата на пара оди,не плаќа сиромавиот.Може ли млад фотограф започнува самостоен бизнис и за две-три години купува џип,дуќан на добро место.За такво нешто треба заработка од 1000 евра месечно за македонски стандард.Не залудно тој бизнис е најдоходовен во државата.

И сликарите се ко поповите, све тоа иде у пакет, само да се дојде до парата на луѓето. Тоа ти е од продавање ветар и магла да правиш пари.[DOUBLEPOST=1508693060][/DOUBLEPOST]
Да-да, потпуно те сфаќам и имам разбирање до таа мерка, што можам да ти порепорачам уопште да не влегуеш по црквите, да не плаќаш за свештеничките служби, а заштедените пари да ги потрошив у Солун и со то‘ да им помогнеш на кутрите грци да можат да го „закрпат„ месецот, оти, нели, грците се у длабока криза...:pos:

Абе ни ме знаеш ни ме познаваш, ниеднаш не ни имам идено ни у солун ни у грција, не си врти филмови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom