Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Ич не мора да дава оставка, на СДСМ и на оваа власт и одговара он ако сака и вечен лидер нека е, но ќе видиме неговата партија колку ќе го трпи, особено сега кога ќе засилат судењата и обвиненијата, па ќе има сведочења, обвинувања едни со други, има да биде сеир на векот.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ким Јонг Ун уште му нема одговорено дали ќе ја отфрли нуклеарната програма, а еве уште едно барање:

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ич не мора да дава оставка, на СДСМ и на оваа власт и одговара он ако сака и вечен лидер нека е, но ќе видиме неговата партија колку ќе го трпи, особено сега кога ќе засилат судењата и обвиненијата, па ќе има сведочења, обвинувања едни со други, има да биде сеир на векот.
:)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.140
Поени од реакции
16.291
Епа кој се канибали? За кого збореше?
Сељо е у право, античките се варвари, па уште демостен им го призна тоа, а ова другото, канибали се неантичките, почнувајки од разни фракции на вмро кој уште за турско време се канибалисувале и ќосувале меѓусебно, па се до денешниве мк партии кој се такмичат во давање права и власт на малцинството...

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.140
Поени од реакции
16.291
Ким Јонг Ун уште му нема одговорено дали ќе ја отфрли нуклеарната програма, а еве уште едно барање:

а патем, што решение има Зајо да им предложи за проблемот околу Гибралтар што Шпанија го има со УК :cool:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.802
Поени од реакции
23.146
На лице сместа се сеќава дека имаш нешто античко, библиско, исконско во тебе, само у qrац шо напишав, одма сети дека вишок енергија иам, е сеа лошо и јас ко тебе, иста катара, па ги сеќавам подметнатитие пожари, па чакрата не ми дава да одам да гаснам :lolzz: :pos:

Него шо прајме речи, чакрата шо ти вели, на Каракачанов му се заубај со полни почести да го примат ко ќе иди тука, пошто не постоиме по негово виждание, изглеа као во провинција, во феудо се осеќа на посета, зато така, ама не ми е јасно тие пионери и пионерки, омладинци заколнати да се борат против врховизмот, бугарофилството како му е? Или погодив шо реков, се за власт.
То е то бе, Левица фејк се :facepalm:
Де бе па ти, да се најдам во муабет. А дека сме иста катара тоа оддамна заклучивме дека не сме. Јас не одам да гаснам пожар подметнат или не.
Нив незнам како му е, најдобро да ги праша нив. Си имаат најдено некаква утеха за да си се тешат себеси или така нешто пошто како што можеше и сам да забележиш преку ноќ од најголеми бугаромрзци станаа најголеми бугарофили. Сега наеднипати ќе им се испушти ама јбг не се одвикува така лесно од навиките. Истиот муабет и за Албанците. Од клети душмани, некапени, вакви, такви преку ноќ и ги избањаа, образоваа, културно ги издигнаа, па веќе двојазичноста била секојдневие, на никој не му пречи баш напротив итн ит итн. Заев така рече а пошто Заев не вели туку така сигурно има нешто и преку ноќ ја сменија песната. За ДУИ пак ич да не прајме муабет. Море гас и гаќи со ВМРО, море тендер коалиција, море незнам што и како и оп наеднаш кој ДУИ. Не бе нема везе, муабети. Сега не сум во тек дали Села чини или не чини. Дали го избањаа ама не го добањаа или како. Да не стани тој пак од оние некапените преку ноќ а Тачи со бекутан тазе избањат. Арно ама како велат, хартијата ( во случајот тастатурата, мониторот или што и да е) се трпи ама кога реално ке им здожежи на газето тогаш друга е приказната. Такви примери имаш колку да сакаш дури и на форумот.
Левица не ми ги ни фаќа радарот мене , како да не постојат така да биле фејк или не ми е сосем сеедно.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Немојте да влегувате во дебата со вакви продадени души само игнорирајте ги сами ќе се откажат.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.782
Поени од реакции
17.285
Не не е битен лидерот на ВМРО и што тој прсвел како лидер на таа партија, туку тоа што гласање за ВМРО било глас за Македонија. Тоа е начелно обландата која смислија овие од пониските ешалони сакајќи да ја затскријат вистинската причина зашто даваат глас за ВМРО.
Друже само овци без мозок можат да ја впијат таа демагогија зашто даваат гласови на вшро и тие што "зависат" од партијатс

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.802
Поени од реакции
23.146
Друже само овци без мозок можат да ја впијат таа демагогија зашто даваат гласови на вшро и тие што "зависат" од партијатс
А овие што гласаат за СДСМ ? Тие како би ги оквалификувал ?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Бела, Жолта, Црна и Бугарска раса. Така да си знаете.[DOUBLEPOST=1508625346][/DOUBLEPOST]
Тие се најизбањати.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Каква е таа подршка само за прв круг?
Чим направиле договор тоа значи се додека не се реши победникот ќе се подржуваат еден со друг.
Шилегов победи во прв круг и демек сега гајле ни е што ќе правите вие во втор круг :D

Тоа што велиш да не одеше Села со Беса тогаш ДУИ само за Струга немаше да ја има подршката од СДСМ. Но Села намириса "крв" со тоа што отиде во втор круг во неколку општини.
Не си ме сватил. Ќе си продолжи подршката и во вториот круг во местата каде веќе имало подршка уште во прв круг, пример Чаир, но во местата каде немаше таква подршка, ќе си останеше Заев неутрален, да не се десеа набројаниве работи. Не ми се верува дека ќе се мешаше во Струга и Гостивар.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
вработените во министерството за Вистина на заслужен викенд. сепак успејаа да ги убедат `своите` дека ДУИ се супер деќки и дека ради стравот од ВМРО биле во криминална коалиција 11 години.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.782
Поени од реакции
17.285
И тие се исто луѓе без мозок, гледам еден куп млади трчаат по партиски штабови, наместо политичарите да трчаат по нас, затоа и бегаат паметните од државата...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom