- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.438
- Поени од реакции
- 18.413
Gnasi nesposbni bile ?Има такви. А има и такви кои не се членови на ВМРО, туку од сегашната власт. И „ден денес“ не одат на работа, а плата земаат редовна, дури и повисока од нивни колеги со соодветно образование и работно место. Јас лично знам такви. Ме чуди зошто таквите не ги кажуваат на прес конференција на портпаролот од владата, како што кажуваа за други.[DOUBLEPOST=1508394413][/DOUBLEPOST]
Што зборуваш? Каков е тој систем каде на луѓето им се одзема приватното создадено на чесен и легален начин? Дај тебе да ти земат стан, куќа... дуќан ако имаш, нива... Може? Да земе сега владата да национализира се и да се наполни со пари, па да гради, да води држава... Ченто речиси не бил во власта, ниту во врвот. Многу малку време бил, бил осуден. Твоите го осудиле.
Власта државата треба да ја води со знаење, со план, а не со одземање од невини луѓе. Така и „баба ми“ ќе ја води државата. Значи, биле неспособни, па ги угнетувале луѓето. Простаци неписмени дошле на власт, голтари, додека домаќините печалеле, тие скитале, пиеле, трошеле... па биле пролетери. Голтари. Па дошле на власт и им одзеле на домаќините. Гнаси.
Aj da pravime sporedba kakva stanala Makedonija od 1945 - 1970 sprema nasive 27 godini nezavisnost so segasnive sposobni negnasi?