ајде кажи кога било тоа, дај да видиме ДИСКУСИЈА на форумот ама ТОГАШ...Груевски им кумувал на тие процеси. Го молеле, му апелирале да запре со тужбите, а тоа можел да го направи со еден тел. повик, и одбвиал. Решил да ги повлече тужбите по долги притисоци, но не од обѕир кон настраданите во конфликтот, туку затоа што трпел пропагандна штета којашто му влијаела на политичкиот рејтинг.
Како не се гнасиш од себеси по вакви бедни спинови, стварно не ми е јасно. А уште понејасно ми е зошто воопшто те толерираат на форумов.
Каков закон бе, МВР преку тужби бараше од бранителите/семејствата на бранителите да ги вратат отштетите кои им биле исплаќани поради повреда, нарушување на здравјето или смрт. Овој случај го имаше и во бомбите, кога Јанкуловска ургираше за некој бранител да се повлече тужбата затоа што завршил партиска задача/работа.ајде кажи кога било тоа, дај да видиме ДИСКУСИЈА на форумот ама ТОГАШ...
Тужењето кој и по кој закон го спроведувал ??
Овакви работи има во сите држави каде има Бранители, поради лажни бранители настрадуваат и правите..
Дајте за кој закон се работи и конкретно зошто се тужени тие што добиле пари ???
Уби се бе копито, истреби се сам. Бубашваба гадна.Не ги тужел Груевски, НЕ САКАЛ да се јави на телефон и да изврши притисок на тој што тужел...ме интересира кој беше тогаш министер за правда ?? македонец или албанец од Дуи ??
Михајло Маневски. Предметите на бранителите се од периодот 2006-2009.Не ги тужел Груевски, НЕ САКАЛ да се јави на телефон и да изврши притисок на тој што тужел...ме интересира кој беше тогаш министер за правда ?? македонец или албанец од Дуи ??
Работава смрди на тежок нафталин...Каков закон бе, МВР преку тужби бараше од бранителите/семејствата на бранителите да ги вратат отштетите кои им биле исплаќани поради повреда, нарушување на здравјето или смрт. Овој случај го имаше и во бомбите, кога Јанкуловска ургираше за некој бранител да се повлече тужбата затоа што завршил партиска задача/работа.
http://vecer.mk/makedonija/duri-eden-od-350-te-voeni-invalidi-od-2001-ne-treba-da-ja-vrati-otshtetata
https://www.mkd.mk/makedonija/politika/branitel-ako-jankulovska-ne-ja-povleche-tuzhbata-kje-se-zapalam-pred-mvr?page=7
http://a1on.mk/archives/33440
https://www.youtube.com/watch?v=-NKlOf595f4
Навикнати сме, уште од 1945 кога ги пљачкаа луѓето под име национализација.кај и да е ќе заклучат наскоро и да бевме опљачкани
Види, станува збор за 400.000 лузери. Грујо ги намириса какви глуперди се и им всади у глава дека се историски борци, деца Александрови, им даде да кубурат со 300 евра у јавна и државна администрација им даде да купат крнтии на бугарски таблици, им даде на криминалната единица лавови да бидат алфа и омега у рекет и дрога порторош пазарот. Што виделе тие подобро у животот за да му речат него дека грешел? Им даде “поволности” кои важат од денес за утре а веќе од задутре ќе им ги наплатат тродупло. Мислиш имаат капацитет они да го сфатат терминот долгорочна стратегиј? Не бре, они се опседнати со фингерајки, дипстејтови и слични фрази.Абе женети да беа со Груевски еднаш барем ќе кажеа да, згреши таму. Невидено.
Таму сега детска градинка ќе има. Прво ќе учат што е бетон, шајка, керамида, вентил... па да знаат нешто.Јас да бев на твое место ќе барав работа кај Стефан Мали во канцеларија додека не му е пополнето местото.
Од многу знаење си патимеТаму сега детска градинка ќе има. Прво ќе учат што е бетон, шајка, керамида, вентил... па да знаат нешто.
Ако не следува опозицијата дрва и камења фрла, затоа прашав какви биле тогаш реакциите на Форумот, ај 2006 е далеку ама 2009 не е...Треба да се постапува според закон. Ако следува оштета, треба да ја добијат, ако не... не.
Остај 3 години ќе зборат за Стефчо во четвртата ќе пишуваат програма...а во меѓувреме ќе го решат загадувањето одејќи на работа со точак. Шајките се за следниот мандат.Таму сега детска градинка ќе има. Прво ќе учат што е бетон, шајка, керамида, вентил... па да знаат нешто.
ДУПМНЕ видовме колку ги мирисаат.Ако не следува опозицијата дрва и камења фрла, затоа прашав какви биле тогаш реакциите на Форумот, ај 2006 е далеку ама 2009 не е...
А патем сдсм-овските медиуми не ги мирисаа воопшто бранителите, сега почнаа од партиски политики, не дека ги сакаат