- Член од
- 17 октомври 2017
- Мислења
- 40
- Поени од реакции
- 37
Сподели линк ии листата ако веќе ја имаш те моламPrati ja listata
Сподели линк ии листата ако веќе ја имаш те моламPrati ja listata
koja vest???Вистина е веста за Германија или се само фејк српски вести?
deka od nova godina ke mozeme nie od ex jugoslavija da rabotime bez vizi, ama neveruvam deka e vistinakoja vest???
Не знаев тоа, знам само дека информатичарите и докторите најлесно одат[DOUBLEPOST=1508301182][/DOUBLEPOST]Да, ама за Германија процедурата е многу посложена и подолга. Дури и за Бугарија процедурата е ултра сложена и бирократска, послична до таа на Германија, отколку на Естонија.
Да но 80.000 од црна гора србија босна и Македонија заедно и тоа дефицитарните кадриdeka od nova godina ke mozeme nie od ex jugoslavija da rabotime bez vizi, ama neveruvam deka e vistina
Извaди умреницa oд лицетo штo гo венчaлa егзaрхијaтa и вo тaa умреницa пишувa име нa тaткo лицетo.Тoa е дoкaз.Нa пример aкo се презивa Кoлевски a вo егзaрхијa гo пишaле Ацев,вo умреницaтa ке пишувa декa тaткo му нa Кoлевски се викaл Аце.Тoa е дoкaз кaкo дoшлo дo тoa презиме Ацев вo егзaрхијa.Истa ситуaцијa имaм.Со оглед на тоа што на таа венчаница презимињата им се други (налепени од нивните татковци, мои пра пра пра дедовци ) бидејќи бугарите користеле презиме од името на таткото на особата?
od toj deckoto so bese pustil na tatkovina na fb.... ama ne znam za koi vonji beaDajte kako da proverime site za luge sto bile vo vtora svetska vojna ?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
еве јас те демантирам. Јас работам во мекдоналдс со мк пасош вејче годинаипол.I jas go procitav novinata za rabota vo Germanija od 1 januar bez viza i se delese po bosanski i srpski portali, ama bas na eden od niv pisuvase deka nema nisto oficijalno. Bez rabotna viza mene ne mi e verno deka Germanija ke dozvoli da rabotis pa bas nas od ex yu koi veke imame i privilegija da rabotime vo site profesii samo da najdeme rabotodavec. I toa voopsto ne e lesno kako sto se misli, za doktor MORA B.2 nivo, a toa e bas jako nivo na znaenje na germanski. Slednite nivoa se C.1 i C.2 sto se veke za "knizevnici". Za inzenjeri B.1 (eve jas sum toa nivo) se baraat i mnogu drugi uslovi i preduslovi.
A normalno ako izleze vakva dozvola-zakon vo Germanija, bg pasosi biznis ke propadne. Bar da ostaneme nie sto stvarno sakame bg pasos.
Samo malku of topik, kako naogate rabota vo Germanija, imate li nekoja agencija za naoganje rabota koja toa go organizira??? Vo Skopje imase edna albanska agencija po fb sto ja gledav, ama taa samo med.sestri bara. Znaete li nekoja od Germanija privatna, da ne bide arbeit agentur-drzavnata???
A sto me demantiras ??????еве јас те демантирам. Јас работам во мекдоналдс со мк пасош вејче годинаипол.