Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Јас го пронајдов мојот пра пра дедо случајно на таа листа.Дали некој знае како да го извадам документот.Поздрав
Koj decko ima objaveno na stranata tatkovina tamu jas gledam samo objavi od lazar mladenov ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
17 октомври 2017
Мислења
11
Поени од реакции
2
Ве молам линк од таа листа. И дали некој може овде да ми даде информација, имам документ - венчаница од пра пра баба и пра пра дедо оригинал издадена од буарска егзархија. Се мислам да започнам процедура за Бугарски пасош. Дали има шанса да се оди само со тој документ или предците се сметаат за многу далечни?

Член од
15 август 2016
Мислења
69
Поени од реакции
34
Ве молам линк од таа листа. И дали некој може овде да ми даде информација, имам документ - венчаница од пра пра баба и пра пра дедо оригинал издадена од буарска егзархија. Се мислам да започнам процедура за Бугарски пасош. Дали има шанса да се оди само со тој документ или предците се сметаат за многу далечни?
Moze

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Пиши ми име и презиме од прадедо ти, дата и место на раѓање. Мислам дека ќе ти најдам инфо.[DOUBLEPOST=1508239607][/DOUBLEPOST]
Исто. Само ако служел 1912/13 г., ако не, не ме замарај ич :)[DOUBLEPOST=1508239810][/DOUBLEPOST]
Имам јас мини архив дома :)
незнам зошто си ДРЗОК праша ти кажав,мојот служел тој периот во охрид други инфо.немам за него.

Член од
9 мај 2017
Мислења
32
Поени од реакции
12
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Promena deneska ilo vcera. Sega vecerva proveriv. Intervju 06.10.2016

Pozz

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Околу еден месец разлика меѓу датумот на „образувана преписка“ и датумот на „в процедура по зад'лжително с'гласуване“. Мене ни звучи прифатливо, нормална ли е таа брзина за таа фаза?
е и за ова сакав некој да прашам и кајмене беше исто образована па после месец тоа второто поцеток јуни интервју...

Член од
17 октомври 2017
Мислења
11
Поени од реакции
2
Со оглед на тоа што на таа венчаница презимињата им се други (налепени од нивните татковци, мои пра пра пра дедовци :D) бидејќи бугарите користеле презиме од името на таткото на особата?

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Promena deneska ilo vcera. Sega vecerva proveriv. Intervju 06.10.2016

Pozz
so sto dokumeti si

Член од
17 октомври 2017
Мислења
40
Поени од реакции
37
Ве молам некој нека сподели линк од листата , дедо ми има служено војска со чин наредник/командир во Скопје само чекам точно која година да ми кажат роднините[DOUBLEPOST=1508277561][/DOUBLEPOST]На интервју бев февруари 2017конзулат Бт, на ливчето од конзулат што го зедов после 3 месеци пишува датум дека постапката се води од почеток на април(изгледа тогаш е спроведено Софија) од тогаш се поминати скоро 6 месеци а мене ми стои истиот статус немам промена. Дали е во ред така . Поздрав до сите форумџии

Член од
27 септември 2016
Мислења
196
Поени од реакции
122
Nekoj da pratiblink od taa lista na makedonci lo[DOUBLEPOST=1508277824][/DOUBLEPOST]Nekoj da pratiblink od taa lista na makedonci koi se borele za bugarija

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom