Kaj da ja vidime listata ?Ако може линк?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Kaj da ja vidime listata ?Ако може линк?
Koj decko ima objaveno na stranata tatkovina tamu jas gledam samo objavi od lazar mladenov ?Јас го пронајдов мојот пра пра дедо случајно на таа листа.Дали некој знае како да го извадам документот.Поздрав
Јас го пронајдов мојот пра пра дедо случајно на таа листа.Дали некој знае како да го извадам документот.Поздрав
MozeВе молам линк од таа листа. И дали некој може овде да ми даде информација, имам документ - венчаница од пра пра баба и пра пра дедо оригинал издадена од буарска егзархија. Се мислам да започнам процедура за Бугарски пасош. Дали има шанса да се оди само со тој документ или предците се сметаат за многу далечни?
незнам зошто си ДРЗОК праша ти кажав,мојот служел тој периот во охрид други инфо.немам за него.Пиши ми име и презиме од прадедо ти, дата и место на раѓање. Мислам дека ќе ти најдам инфо.[DOUBLEPOST=1508239607][/DOUBLEPOST]
Исто. Само ако служел 1912/13 г., ако не, не ме замарај ич [DOUBLEPOST=1508239810][/DOUBLEPOST]
Имам јас мини архив дома
е и за ова сакав некој да прашам и кајмене беше исто образована па после месец тоа второто поцеток јуни интервју...Околу еден месец разлика меѓу датумот на „образувана преписка“ и датумот на „в процедура по зад'лжително с'гласуване“. Мене ни звучи прифатливо, нормална ли е таа брзина за таа фаза?
Со оглед на тоа што на таа венчаница презимињата им се други (налепени од нивните татковци, мои пра пра пра дедовци ) бидејќи бугарите користеле презиме од името на таткото на особата?Moze
so sto dokumeti siПо преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Promena deneska ilo vcera. Sega vecerva proveriv. Intervju 06.10.2016
Pozz
Preku cicko mi.so sto dokumeti si
Ве молам некој нека сподели линк од листата , дедо ми има служено војска со чин наредник/командир во Скопје само чекам точно која година да ми кажат роднините[DOUBLEPOST=1508277561][/DOUBLEPOST]На интервју бев февруари 2017конзулат Бт, на ливчето од конзулат што го зедов после 3 месеци пишува датум дека постапката се води од почеток на април(изгледа тогаш е спроведено Софија) од тогаш се поминати скоро 6 месеци а мене ми стои истиот статус немам промена. Дали е во ред така . Поздрав до сите форумџииMoze