Работа во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата John Burago
  • Време на започнување Време на започнување
во последните 180 дена смееш да имаш 90 дена.

пример
денеска е 29.08, од 29.02 до денес 90 дена во шенген зона.
пример на 1.10 се сметаат последните 180 дена т.е. од 1.04 до 1.10 пак да имаш 90.
итн.

Дали на студентите што се на привремена работа им покрива осигурувањето доколку поправат заб во Германија, се работи за привремена работа во Бургер Кинг?

Imame zagarantirana rabota za 11 dusi so komplet sredena i pustena od germanija cela dokumentacija e sea terminot ni bese 6 septemvri od agencijata ni kazaa deka saatot za sekoj poedinecno ke go pustat den dva pred terminot toa ne se desi
koa otidovme tamu ni rekoa imate termin saat nema za sekoj posebno pusteno
dali bil nekoj vo slicna situacija i dali koa vi go pustile datumot i saat odma imavte pisano od koga ste

во последните 180 дена смееш да имаш 90 дена.

пример
денеска е 29.08, од 29.02 до денес 90 дена во шенген зона.
пример на 1.10 се сметаат последните 180 дена т.е. од 1.04 до 1.10 пак да имаш 90.
итн.
Дали ова значи пример три месеци си горе на печалба па три месеци дома, три месеци на печалба па три дома или само три месеци во една година?

Дали ова значи пример три месеци си горе на печалба па три месеци дома, три месеци на печалба па три дома или само три месеци во една година?
Три со три во една година шест месеци работа односно излез во еу шо значи не смејш после или измеѓу во бг во гр итн...

Па супер јас мислев само три месеци смееш во рок од една година.

Не бе можиш поќе од шест ќе си платиш на маџарска граница и решен проблем работата е кој колку и што сака ако се сака се се може!

P. S. Само малку тие е ризик ама то е ;)

Е да имам слушано и за таков муабет од шофер шо имат возено низ Европа.А дали пример можиш од работодавач да добиеш договор за работа во траење од една година?

Дечки мене ми е терминов за виза за два месеца дали знае некој колку би требало да чекам после тоа да ми ја дада за Mcd ми е работна на 1 год . И за смештај некој ако е заинтересиран нека пише пп за во Келн .

poslazasve.png

Здраво на сите јас сум нов на темава, сакам да одам на работа во германија братми работи во една компанија за лепаци во германија мегутоа тој е со БГ пасош јас немам БГ пасош, какви се шансите да ми дадат мене виза за во неговата компанија или само за мкдоналдс се добива лесно виза благодарам[DOUBLEPOST=1505542096][/DOUBLEPOST]И документот од зав дозволата за работа дали брзо се вади и дали ја даваат само на студенти или како оди тоа ако можи некој да ми објасни,благодарам многу

Последно уредено:
Дали на студентите што се на привремена работа им покрива осигурувањето доколку поправат заб во Германија, се работи за привремена работа во Бургер Кинг?
Би требало, конкретно не знам за Германија, за други ЕУ земју општо, забно е нешто платено од осигурување и нешто си доплаќаш од џеб, тоа доплаќање може да стигне и голема сума.
треба да видиш конкретно од забар до забар, како работат и колку наплаќаат таму.

Колку кошта пломбирање на заб без осигуровка здравствена во Германија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom