Тука негде со анализата на @Toma.Исто така и Јоци имаше ептен точна анализа.
Тука негде со анализата на @Toma.Исто така и Јоци имаше ептен точна анализа.
Шо се прајте бе сите наивни. Пресудно за катаклизмата на ВМРО барем за овие локални беа настаните во Април со упадот во Собранието и како ВМРО си го тргна газот на страна и ги остави на цедило. Толку.Пресудно за катаклизмата на ДПМНЕ беше ангажирањето на Бетмен Велит, од тогаш бел ден не видоа.
Глуп, јас немам луѓе на терен по општините па да знам кој за кого и како би гласал, јас моите претпоставки ги базирам на некаков тренд на резултати од претходните избори, плус расположението на граѓаните од тие општини, оние општини што најмногу ме изненадија се Гази Баба, Бутел, К. Вода,..., знаев дека Аеродром ќе загуби со залижаниот, ама по помалата излезност мислев дека тоа се гласачи на СДСМ, ама се покажа дека оние што не гласале се всушност про-ВМРО.Најдобро можел да погоди.Ти си повеќе забеган од шефот твој, скроз си отишол.
Оди легни си сега, утре ќе направиш нови анализи, поточни од денешните.Глуп, јас немам луѓе на терен по општините па да знам кој за кого и како би гласал, јас моите претпоставки ги базирам на некаков тренд на резултати од претходните избори, плус расположението на граѓаните од тие општини, оние општини што најмногу ме изненадија се Гази Баба, Бутел, К. Вода,..., знаев дека Аеродром ќе загуби со залижаниот, ама по помалата излезност мислев дека тоа се гласачи на СДСМ, ама се покажа дека оние што не гласале се всушност про-ВМРО.
Незнам што к. сакаш повеќе, јас го признавам поразот не сум како тебе и сл. кој ни кажуваа дека 2 пратеници помалку не е пораз!
Мoжеме дo сaбaјле дa бистриме пoлитики,тие штo му ги дaдoa рaзгoвoрите нa Зaев ги нaпрaвијa резултaтите,кaкви студенти кaквa млaдинa.Падот на ДПМНЕ почна пред 3 години, кога си ја потцени младината во државава. Кога сите студенти се сплотија и излегоа на улица, Курирци и компанија им цртаа кругчиња на главите. Можеби потоа се испостави дека СДСМ имаа вмешано прсти во тие протести, ама никој, ама баш НИКОЈ неможе да ме разубеди дека првите два протеста на студентите (оние најмасовните) биле партиски мотивирани. Тогаш цела младина во земјава се крена на нозе, а ДПМНЕ и ДУИ (тогаш беше Адеми за образование) пробаа да ги оцрнат протестите.
Еве после 3 години ги гледаме резултатите, дебакл и на ДПМНЕ и на ДУИ
Глуп, јас немам луѓе на терен по општините па да знам кој за кого и како би гласал, јас моите претпоставки ги базирам на некаков тренд на резултати од претходните избори, плус расположението на граѓаните од тие општини, оние општини што најмногу ме изненадија се Гази Баба, Бутел, К. Вода,..., знаев дека Аеродром ќе загуби со залижаниот, ама по помалата излезност мислев дека тоа се гласачи на СДСМ, ама се покажа дека оние што не гласале се всушност про-ВМРО.
Незнам што к. сакаш повеќе, јас го признавам поразот не сум како тебе и сл. кој ни кажуваа дека 2 пратеници помалку не е пораз!
Кафана несме да трпи због странкеЛеле Шилегов повелете со прашања им вика на обичните луѓе од партија, бог да чува еј, пијандура градоначалник.
Сакам да одебеш од форумов како што те снема овие месеци. Мрш у пичку матер и ти и вмровците.
Овој од Белорусија барем не удира по сопствениот народ, барем нема украдено милијарди.Гвујо се тресеше или мене така ми се виде? На човек повеќе не личи, бабуросан, со подочњаци, гласот трепери.
Како велеше, тече низ ногавици? На почетокот од 21 век се обиде да направи Белорусија од Македонија, се правеше мангуп на амбасадори, беше фатен со турнати гаќи и зборуваше за жолти комибиња.
Одамна некој вака не се преценил.
Џабе бензинот на Кендо :/Ѓорче, Карпош, Центар, Аеродром Сдсм ги доби во прв круг. Можно е и Бутел да го добијат во прв круг.
Кисела Вода и Гази Баба ќе има втор круг со што водат кандидатите на Сдсм.
Ова не било...
Не бе Илумиоус, воопшто не мислев на тоа кога напишав дека постот ти е наивен за тоа дека мислиш дека треба раководството на ВМРО или Груевски да одат во затвор. На другиот дел после тоа повеќе мислев.Владе никаде не реков дека тоа ќе се случи, туку дека треба да се случи ако сакаме да заличиме на држава. Ајде сега цитирај ме пак и прашај ме дали сум сериозна дека ќе сме заличеле на држава?