- Член од
- 3 јуни 2013
- Мислења
- 1.944
- Поени од реакции
- 1.192
Да си мислеше дека народот ќе му дозволи да направи нова далавера,и ќе украде уште толку.Човекот Нова Ера направи, што повеќе сакаат од реформа?
Да си мислеше дека народот ќе му дозволи да направи нова далавера,и ќе украде уште толку.Човекот Нова Ера направи, што повеќе сакаат од реформа?
Не може нам нико ништа, јачи смо од судбинеУбаво го поткачиле
Да ни прати Универзумот бомби од негде за приватизацијата во време на ШутурковИ јас искрено не ги сакам арогантните комуњари, но да бидеме реални ВМРО-ДПМНЕ не изгуби денеска туку изгуби уште на почетокот од 2015 година (периодот јануари/февруари/март 2015) кога народот преку политичките бомби на Заев ја слушна вистината !
Пишaв нaпoменa резервирaни дa бидете,нa републикa видoвhttp://kurir.mk/makedonija/vesti/republika-nasilnitsi-od-sdsm-so-nozhevi-upadnale-vo-tsentralniot-shtab-na-grom-vo-karposh-video/
Еве видео за инцидентот што некој претходно го спомна. Ништо посебно,
Ваков исход мислам дека и најголемите оптимисти у СДСМ не очекувале.Искрено, и јас сум изненаден од резулалтатите. Очекував победа на СДСМ во клучните општини, ама дека ваков дебакл ќе доживее ДПМНЕ навистина не очекував.
Толку се лоши резултатите што не можат да најдат ниту еден алиби, апсолутно никакво оправдување. После вакви резултатити во нормална демократска држава водачите на партиите веднаш поднесуваат оставки. Ова не е пораз, ова е катаклизма.
Да си збораме реално ти беше премногу мала за да ги памтиш тие златни времиња на СДСМ кога беше власт така да воопшто и не ме чуди што за сега мислиш дека било режим. Убавата страна на сето ова е што сега си доволно возрасна за да можеш да направиш разлика.Не бе, ич немало режим. Сумливи сообраќајки, самоубиства со пукање во грб, судијки од тефтери, наместени тендери, угасени телевизии, селектирани спонзорства на други телевизии... Белгија на Балканот.
Мене како ми изгледаа работите пред изборите, ДПМНЕ и да оствареше маргинална победа преку руралните општини (како што мислев дека ќе биде), сепак разликата ќе беше мала и недоволна за да му послужи на Груевски како алиби за предвремени парламентарни избори. Ама дури и ова е предалеку од она што се случи... Катаклизма за ДПМНЕ, буквално.Прогнозирав 20 илјади гласови во корист на Сдсм на советнички листи ама изгледа ќе биде преку 80 илјади може и до стотка.
Баш како што спомна Ставрогин, катаклизма.
А ти толку години нели ги препозна арогантните комуњари во ДПМНЕ.Дпмне беше полно со членови од ДА,пребегани од СДСМ, егејско лоби.И јас искрено не ги сакам арогантните комуњари, но да бидеме реални ВМРО-ДПМНЕ не изгуби денеска туку изгуби уште на почетокот од 2015 година (периодот јануари/февруари/март 2015) кога народот преку политичките бомби на Заев ја слушна вистината !
11 години прекурчевте и вие со тие кампањи па никому ништо.Абе не пoтече aмaн,10 пoстa истите рaбoти ке гo блoкирaш фoрумoв.Рaдуј се aмa пишувaј зa рaзлични нaстaни.
drži deka rajata sakaše NOVI kandidati, i Koce će izgubi poradi toa...Ваков исход мислам дека и најголемите оптимисти у СДСМ не очекувале.
2. Дека рајата во Фиром гласа претежно ПРОТИВ отколку ЗА,.
.
Амa ти труеш бе чoвек,зaгaдувaш кaжи нештo нoвo биди креaтивен11 години прекурчевте и вие со тие кампањи па никому ништо.![]()
ВМРО и по некоја случајност да тепаше на локалните само наивните можеа да се надеваат дека СДСМ ќе се сложеше и ќе одеше на предвремени парламентарни избори. Тоа е надвор од умот.Мене како ми изгледаа работите пред изборите, ДПМНЕ и да оствареше маргинална победа преку руралните општини, сепак разликата ќе беше мала и недоволна за да му послужи на Груевски како алиби за предвремени парламентарни избори. Ама дури и ова е предалеку од она што се случи... Катаклизма за ДПМНЕ, буквално.